bireysel emeklilik

Kodla Büyü
sonay67' Alıntı:
arkadaşlar bugun okula ziraat bankasından 3 memur geldi bireysel emeklilikle alakalı devlet %25 verecek 450 kesintiyi sizden amayacağız çok avantajlı karlı diye ama ben yinede emin olamıyorum bilen giren var mı ?

Gönül rahatlıyla gir.
bende vakıf banktan girdim banka istediğin zaman çıkabilirsin dedi
aylık verdiğin paradan %1 kendine kesinti yapıyor banka
Her ay yatırdığı paranın %15 yada %20 sini ( hangi vergi dilimindeysen artık) maaşa geri yatırıyor devlet.
Para nasıl değerlenmesini istiyosan baştan seçiyosun faizli fonlar var , hisse senedi var yada faizsiz isteyenler için vakıf bank bir fon oluşturmuş devletin 5 tane kurumuna kar zarar ortağı oluyorsun bende bunu seçtim,

56 yaşıma 28 yıl daha var :)
Ne olduğum tam netleşmeden bir süre daha bireysel emekliliğe girmeyi düşünmüyorum
Bankacılarla birlikte devletin de özellikle desteklemesi ve teşvik etmesi beni kuşkulandırıyor. Vaktiyle çalışanlardan KEY ve NEMA adı altında yıllarca kesinti yaptılar. Gerçek değerinin çok altında bir rakamla vatandaşa geri ödediler. Bireysel emekliliği de ona çevirmelerinden korkuyorum.

fahrican' Alıntı:
56 yaşıma 28 yıl daha var :)
Ne olduğum tam netleşmeden bir süre daha bireysel emekliliğe girmeyi düşünmüyorum
Bankacılarla birlikte devletin de özellikle desteklemesi ve teşvik etmesi beni kuşkulandırıyor. Vaktiyle çalışanlardan KEY ve NEMA adı altında yıllarca kesinti yaptılar. Gerçek değerinin çok altında bir rakamla vatandaşa geri ödediler. Bireysel emekliliği de ona çevirmelerinden korkuyorum.
key veya nemaya dönemez. çünkü içerideki paranı anlık görebiliyorsun. çok büyük paralarla değil ama küçük bir miktarla 100tl gibi girilebilir. ben hanıma başlattım 100 liradan. kredi kartından düşüyor. o parayı yok sayıyorum ilerde çoluk çocuk olursa özel üniversite parası olarak düşünüyorum

TUZAKTIR UZAK DURUN

Emeklilik onlarında sistem değişecek.
Yeni sistem şöyle.

Fona yatırdığınız para ile orantılı vergi avantajından yararlanırsınız ama %25 gibi bir rakam görmedim ben.
Bir üst sınır vardır o sınırın üstünde ödediğinizde de avanaj değişmez sabitlenir vergi avantajı.

Yani 200 tl ödeyenle 600 tl ödeyenin vergi avantajı yaklaşık aynıdır. 100 tl ödeyenle 200 tl ödeyen arasında elbet fark vardır ama.
ödediğiniz ana para ile vergi avantajınız ayrı fonlarda değerlendirilir. Fonunuz yıllık bazda %10 değer kazansa bile fon işletim giderleri ve hesap işletim giderleri sayesinde karınız %2 lere düşer yada benim gibi 2 yıl sonunda yatırdığınzı paradan %5 kayıp yaşarsınız.

Vergi avantajı fonunda biriken para eger sistemden emeklilik yaşınız gelmeden yani 58 den önce çıkarsanız tamamıyle devlete kalırç
5 Yıldan önce sistemden çıkarsanız o andki askeri ücret tutarının %50 si kadar cayma bedeli kesilir.

aylık 150 tl den 6 yay para yatırdınız diyelim 6*150=900 yapar
Ama vazgecerseniz bu paranın 450 tl sini size verirler.

TUZAK TUZAK TUZAK UZAK DURUN

Anadolu hayat emeklilikte 3 senem
Yatırdığım toplam param üzerinden değerlenme oranına baktım 4500 tl de 125.96 tl karım varmış.

Aldıım vergi indirimleri cebime kar kaldı onun dışında para değerlenmiş sayılmaz.
Kaldıki şu anda çıksam 389 tl cayma bedeli kesecekler aldığım vergi indiririmleride kesilecek yani.

Bu soygun düzenidir kesinlikle girmeyin. Cayma bedelini vermemek için en düşük limitten 2 yıl daha prim ödeyeceğim 2 yıl sonra çıkacağım sistemden. 2 yıl içerisinde değerlenme oranında bir artış olursa karar değiştiririm ama degmez inanın bana.

Ssteme girenler bir ay içerisinde cayarlarsa cayabiliyorlar ama sonrasında cayarsanız. 150 tl lik tk bir taksit bile verseniz 400 tlcivarında para kesicekler yatırdığınız para bir yana cebinizden daha para cıkacak haberiniz olsun.

Soygun düzeninin en masum gösterileni ama en acımasızı bieysel emeklilik sistemidir.

Bireysel emeklilik sistemi hakkına ali tezel (kendisi türkiyenin bir numaralı sosyal güvenlik uzmanıdır) beyefendinin videolarını internetten izleyin.
Bireysel emeklilik sisteminin emeklilikle en ufak yakından alakası olmadığını anlayacaksınız.

ben de 2 sene önce anadolu hayattan baslattım evhanımları emeklilik paketinde aylık 75 tl....1 yıldır dondurdum....daha önce de bunu çok anlattıgım için artık anlatacak halim kalmadı kısaca diyorum ki...HİÇ BULAŞMAYIN... bankacılar binmeyeceği eşeğe yem vermez diye bir söz var bunu da unutmayın...

bu başlığı canlı tutalım bilmeyenlerde bilgilensin her ortamda bunu insanlara söyleyin
bireysel emeklilik sistemi tam bir soygun düzenidir girmeyin

bireysel emeklilik sisteminde sahte emeklilik nasıl oluyormuş onada değinelim.

Diyelim toplam birikiminiz gelirleri ile birlikte 45000 tl oldu.
58 Yaşında bes den emekli oldunuz.

Önünüze seçenekler koyacaklar
1. Paranın hepsini tek seferde cekip BES sisteminden yeniden para almayacaksınız.
2. Paranızı aylık taksitler halinde alacaksınız. Örneğin ayda 2000 tl maaş istiyorsunuz.
Size 2000 tl maaş bağlanır bu arada ilk ay sonunda birikiminiz 43000 tl ye düşer 43000 tl sonrki
aya fonlarınızın değer kazanımı kadar değer kazanır. Diyelim bir ay sonra birikiminiz 43250 tl oldu
2000 tl maaş daha aldınız paranız 41250 tl oldu. Bu şekilde sürüp gidecek. Kısa sürede paranız eriyecek.

Diyelim 60 yaşında vefat ettiniz. Bankadakı paranızdan %14 civarnda para kesilecek mirasçılarınıza toplu para verilecek.
%14 para veraset ve intikal vergisidir.

Bağkura 45000 tl yatırmış bir yakınım var toplu para yatırdı. 45 yaşında emekli olacak 2 senesi kaldı ve
150 yaşına kadar yaşasa bile bağkurdan başlangıç aylığı olarak 700 tl gibi bir maaşla maş alacak.
9 Senede yatırdığı parayı amorti eidiyor gerisi ise tamamen kar. + Sağlık güvencesi + + + +

BES ile SGK BAĞKUR emeklilik sistemini kıyaslarsanız yüzlerce kat daha fazla geride olduğunu görürsünüz.

Arkadaşlar bireysel emeklilik sisteminde olumlu değişiklikler oldu. Artık devlet aylık ödemenizin %25 ini kendi ödeyecek. Sistemden çıkışlarda yapılan %15 lik kesinti tüm yatırım üstünden olmayacak sadece getiri üzerinden olacak. Ana paradan kesinti artık yapılmayacak. Daha pek çok değişiklik var. Yeni durumu internetten araştırıp inceleyebilirsiniz. En önemli maddelerden biride daha önce süre dolmadan ayrılıp anaparalarından kesinti yapılanlarında başvurdukları taktirde paralarını geri alabilecekler.
Unutmadan meclisten geçip yürürlüğe girecek. Tatil sonrası ekim-kasım gibi olur herhalde.

BBNET
Geri