solomonte' Alıntı:Girişte almayanlar çıkışta alıyorlar merak etmeyin.Girişte almıyoruz diyenler kelime oyunu yapıyorlar. Benim gibi gir-çık yapacaksanız hiç bulaşmayın. 2 kere 3'er sene 3'er sene durup bıraktım. İlk Axa Oyak'tı, diğeri de Avivasa. Yastık altı biriktirseydim daha karlıydı. Stopaj bilmem ne derken para kuş kadar kaldı. Tabi stopajı da zaten devlet alıyor...
Yeni bir düzenleme var bu stopaj kesintisi ile ilgili. Bizim yapmadığımızı elin yabancısı Türkiye'mizde yapmış. Stopaj kesintisinden dava açmış ve kazanmış. Bununla ilgili bir yasal düzenleme de yapıldı. Para iadesi için form ve dilekçe gönderdik, bakalım ne zamana gelir paramız...
mkaratayy' Alıntı:Dİkkat Dikkat
Değerli arkadşalr, 4 senedir bireysel emekliliğe para yatırıyorum. Benim gibi yatıran, yatırıp çıkan bir sürü tanıdığım var. Ben 5. yılımı tamamlamayı bekliyorum. giriş parasını kaptırmamak için. Sakın bulaşma arkadaşım. Bunların hepsi üçkağıtçı kelime oyunu yapıp kandırıyorlar. Girişte sayfalarca sözleşme var oturup teker teker okuyamıyorsun. Girişte almadıklarını çıkışta alıyorlar. Sakın kanmayın. Bunun yerine maaş hesabınızın olduğu bankada altın hesabı açın. Hesaptan da otomatik ödeme talimatı verin. mesela her ay 150 lira oraya otomatik aktarılsın. Kesinlikle çok kar edersiniz. Bu sistem tamamen düzmece. Hep sürekli paramı kontrol ediyorum. Fonları takip ediyorum. Buna rağmen yatırdığım parayla hesaptaki para neredeyse aynı. Yani 4 sene önceki param hiç değerlenmemiş, aynı duruyor. Çıkmak istesem bir sürü kesilecek ve üstelik zarar edeceğim. Altın ise 2 katından fazla arttı. Uzun vadede her zaman da artacak. Ben 5. yıl dolar dolmaz bu şekilde devam edeceğim. Girmeyi düşünen herkesede tavsiyem budur.
uurerol' Alıntı:Arkadaşlar hesaptaki getirisinden bahsetmiş hep. Bu işin 2012 sonuna kadar vergi avantajı da var. 125 lira ödüyorum bir sonraki ayın maaşı yaklaşık 20 lira fazla yatıyor. Kâr oranı böyle hesaplanırsa daha doğru olur.
Altının çok para kazandırdığı doğru, ama ondan fazla kazandıran yatırım araçları da var. Kimse "en kârlısı bu" diyemez, ben de demiyorum. Vergi avantajını kullandığında bireysel emeklilik istisnasız her ay %20'ye yakın kâr getiriyor diyorum, buna kimsenin itirazı olamaz herhalde!mkaratayy' Alıntı:uurerol' Alıntı:Arkadaşlar hesaptaki getirisinden bahsetmiş hep. Bu işin 2012 sonuna kadar vergi avantajı da var. 125 lira ödüyorum bir sonraki ayın maaşı yaklaşık 20 lira fazla yatıyor. Kâr oranı böyle hesaplanırsa daha doğru olur.
hocam evet o yirmi liraları hesaba katarsan belki kafa kafaya getirir yatırdığın parayla. Ama kar ettirmez. ben bu işe girdiğimde altının gramı 35 liraydı. şimdi 95-100 arası değişiyor. hangisi daha karlı olacaktı.ya da şöyle sorayım hangisi karlı?
:alkis:kade38' Alıntı:mkaratayy hocama katılıyorum. bireysel emeklilik iş değil. forumdan aratın daha neler var neler. her noktası sıkıntılı. eşimin kuzeni 2 yıl çalıştı ing de bireysel emeklilikte. kesinlikle bulaşma dedi