iskorbit_x' Alıntı:Yeni doğan kızım iiçin bireysel emeeklilik yaptırmayı düşünüyorum ilerisi için. Bu durumda %20 lik geri ödemeyi alabiliyormuyuz acaba. Bilgisi olan var mı arkadaşlar ?
omd' Alıntı:Anadolu hayat bireysel emeklilik, 50 liralık en düşük limitten girmiştim bikaç yıl önce. Şimdi ocak itibariyle devlet katkısı da geldiği için 100 teleye çıkardım.
Bihruze' Alıntı:omd' Alıntı:Anadolu hayat bireysel emeklilik, 50 liralık en düşük limitten girmiştim bikaç yıl önce. Şimdi ocak itibariyle devlet katkısı da geldiği için 100 teleye çıkardım.
hocam bende anadolu hayat emeklilik ödüyorum en düşük seviyeden..ocak itibarı ile nasıl bir katkı geldi anlatabilirmisiniz? bende mi artırsam :shock:
designbote' Alıntı:benim de 145 ti anadolu hayatta. 3. yıla gelmek üzereyim. 5 yıl bir dolsun bakalım ne olacak.
birde ocak itibariyle devlet desteğini almak için herhangi birşey yapmak gerekiyor mu? otomatik mi ekleniyor?
Böyle "olmaz olmaz" mantığıyla gidersek hiç bir sistemde bir adım bile ileri gidemeyiz. Bu bireysel emeklilik sisteminin tutmaması, insanlara zarar vermesi için nasıl bir gerekçe gösterebilirsiniz acaba?hgx2' Alıntı:hiç bir banka sizin üzerinizden para kazanmayacaksa size iyilik olsun diye sizin birikim yapmanızı sağlamaz.
ülkemizde devlet bile bankalara söz geçiremiyor, bankalar oradan buradan halkı tırıklıyor. canım vatandaşımda gelecekte emekli olacağım hayalleri kuruyor.
Emeklilik birikimi çok uzun bir süre, diyelim ki şuan 30 yaşınızdasınız, 56 yaşında birikmişi alıcaksınız yani 26 yıl para yatıracaksınız. Bu 26 yıl içerisinde hiç mi develüasyon, hiç mi kriz olmayacak arkadaşlar. Bu sistem avrupada çalışıyor ama canım ülkemde olmaz olmaz olmaz.
ha illa ki banka ile çalışıp birikim yapıcam diyorsanız, uzun vadeli kredi çekin hiç olmazsa bankaya ne kadar para(faiz) vereceğinizi, sizin elinize ne geçeceğini bilirsiniz. örneğin bir ev alırsanız elinizde somut bir yatırım olur. Ama emeklilik sistemi sakat.
oda olmadı gram gram altın alın, altın dünya üzerinde değeri sürekli olarak yükselen ve gittikçe rezervi düşen madendir.
bu arada unutmadan yazmak istiyorum, sizi emekli edeceğini iddia eden bankalar devlete emeklilik yaşını önerirken kaç yaşı teklif ettiğini bir araştırın derim. bu yaş bugün 56 yarın 65 başka zaman 79 olabilir bunu unutmayın.
alitevetoglu34' Alıntı:anadolu hayat ayda 160TL yatıyor; 8.yıl totalde 15400 biriken.
hesabınızı yapın işte.
alitevetoglu34' Alıntı:anadolu hayat ayda 160TL yatıyor; 8.yıl totalde 15400 biriken.
hesabınızı yapın işte.