Bir Virüs Hikayesi Yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan inaan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

inaan

Aktif Üye
Arkadaşlar virüs usb ye bulaşmış dosyalar görünmüyor...Ama usb dolu gösteriyor.Cmd den attrib falan denedim ama FOUND.000 klasör ve zip li bir dosya var bütün belgeler gitmiş ...Böyle bir durumla karşılaşan var mı...FOUND.000 kalsörü usb dolduran lasör içinde sadece .chk uzantılı dosyalar var...

Araçlar->Klasör Seçenekleri-> Görünüm->Korunan İşletim Sistemi dosyalarını gizle şeklinde bir seçenek var bu seçenekteki işareti kaldırınca dosyalar görünür. diye tahmin ediyorum bir dene.

Evet o hocam zaten dediğiniz şey attrib komutunun grafik arayüzü ile yapılan şekli ben dosyaları görüyorom ama hepsi chk uzantılı olmuş simdi chkdsk deniyorum önerisi tecrübesi olan varsa sevinirim..

Bu dosyalar hatalı kapatmalar veya sistemde oluşan bozuk doslar diye açıklanmış başka sitelerde hocam.
Eğer sonuç alamazsanız önemli dosyalarınız için kurtarma programlarıyla kurtarmayı deneyebilirsin hocam.

kbaltaci' Alıntı:
Araçlar->Klasör Seçenekleri-> Görünüm->Korunan İşletim Sistemi dosyalarını gizle şeklinde bir seçenek var bu seçenekteki işareti kaldırınca dosyalar görünür. diye tahmin ediyorum bir dene.
hocamın dediklerini yap sonra dosyalarını al ve flash ı biçimlendir ama sana diyim hocam bu illet bi virüs

EğitimTR' Alıntı:
kbaltaci' Alıntı:
hocamın dediklerini yap sonra dosyalarını al ve flash ı biçimlendir ama sana diyim hocam bu illet bi virüs

Hocam ben virüsü sildim sorun chk uzantılı dosyaları kutaracak bi program..Onuda buldum dosyaları gösteriyor ama lisans istiyor..Yani formata gerek yok ayrıca dosyalar silinmedi sadece windows onları bozuk olarak isretledi diyelim..

arkadaşım winrar programını açıp oradan flashını bul.içini açınca kaybolan bilgileri görürsün

tekvir' Alıntı:
arkadaşım winrar programını açıp oradan flashını bul.içini açınca kaybolan bilgileri görürsün

Sadece winrar değil mesala nero da gösterir bütün gizli ve sistem dosyalarını gösterir.

neginacre' Alıntı:
Bu dosyalar hatalı kapatmalar veya sistemde oluşan bozuk doslar diye açıklanmış başka sitelerde hocam.
Eğer sonuç alamazsanız önemli dosyalarınız için kurtarma programlarıyla kurtarmayı deneyebilirsin hocam.
+
Hocamızın dediği gibi virüs işi değil de fiziksel elektriksel bir hata sonucu oluşmuş olabilir.

Geçen yıl bir hocamızın belleğinde akıllı tahtadan çıkardıktan sonra olmuştu, deneme yanılmayla kurcalarken şöyle bir yöntemle kısmen çözebilmiştim:

Öncelikle dosyaları boyutuna göre sıraladım. Uzantıları tahminen deneyerek elle değiştirdim . Hocama bellekte ne tür dosyalar olduğunu sordum. DErs videoları ve office belgeleri varmış. 90-100MB lık olanların .chk uzantılarını .mp4-.flv gibi değiştirince açılmışlardı. Office belgesi olduğunu düşündüklerimizi de .docx, .xlsx gibi değiştirerek açmıştım. Bazıları da hata vermişti.

Dosya boyutlarından türlerini tahmin edebiliyorsanız uzantıları ile oynayarak kısmen halledilebiliyor. Çok sayıda farklı türde dosya içeren klasörlerde ise bu yöntem çok uzun sürüyor.

neginacre' Alıntı:

neginacre Hocam gönderdiğin link hiç de fena iş görmedi 4gb lik bellekten 8 gb dosya kurtardı tabi yarısı çöplük ama olsun hocama teşekkür..
fahrican hocam chk uzantılı dosyaların uzantılarını değiştirerek denemeyi bende düşündüm ama 1500 tane dosya var dı içinde ve ilk denediklerimde sonuç alamayınca hocamın gönderdiği programı kullandım ...
Bu dosya uzantısını kurtarmak için yazılımış bi program var chk recovery ama ilac bulamadım olsun diğer programda işimi gördü..
Cevap yazan herkese teşekkür...

masaüstünde winrar dosyası aç içine gir yukarı yukarı diyerek flaşa gir bir bak bakalım dosyaların gözükecek mi?

BBNET
Geri