bir soru excelden...

Kodla Büyü

bilisim55

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bir excel'de bir sayfada bulunan satırdaki değerleri, diğer sayfada sütuna aktarmak istiyorum.(İlk sayfadaki hücre değeri değiştiğinde 2.sayfadaki de değişecek).Bunu nasıl yapabilirim?(Özel yapıştırla yapıyorum ama ilk sayfadaki bilgiler değiştiğinde 2.sayfadaki bilgiler değişmiyor.

Aslında aklıma bu sorunu çözerken değişik bir şey geldi.

diyelimki Sayfa2 deki b5 hücresine = sayfa1!A2 yazarak değer alıyorum. Otomatik doldur ile aşağıya doğru çektiğim zaman
sayfa1!A3
sayfa1!A4
sayfa1!A5 diye devam ediyor. Eğer sayılar değil de Sütun harfleri artarsa sorunum çözülüyor.Yani otomatik doldur ile

sayfa1!A2
sayfa1!B2
sayfa1!C2
sayfa1!D2 şeklinde otomatik doldurma olur mu?

hocam makro ile yazdırabilirsiniz değerleri.

Kod:
Sub doldur()

For i = 1 To 100
Sayfa2.Cells(i, 1) = Sayfa1.Cells(1, i)
Next i

End Sub

Ne yazık ki bunun kolay bir yolu yok. Ancak aşağıdaki gibi dolaylı bir formülle yapabilirsiniz.
Sayfa1!A2'de ilk bilgi olsun.
Sayfa 2'de de B5 hücresine aşağıdaki formülü yazıp, sağa doğru doldurursanız işinizi görecektir.
=DOLAYLI("Sayfa1!"&ADRES(SÜTUN()-3;1))
Formüldeki 3 rakamı B5 hücresinin sütun sayısı 5'ten 3'ü çıkararak A2 adresini üretmeyi sağlayacaktır. 1 rakamı da A2'nin birinci sütunu ifade etmesinden geliyor.
Ancak açıkçası eğer aktaracağınız bilgi sayısı fazla değilse hücrelere =sayfa1!A2, =sayfa1!A3... şeklinde elle formülleri girin, daha kullanışlı olur.

sayfa2 ye istediğiniz hücreye =DOLAYLI("'sayfa1'!"&ADRES(SÜTUN(A1);SATIR(A1))) formülünü yazıp aşağıya doğru çekerek kopyalanyınız.

ekteki dosyada makroyu yazdım. bende çalıştı ama ben mi yanlış anladım acaba :)

sayfa2'de doldur butonuna basınca verileri aktarıyor o şekilde bir deneyin bakalım.

Ekli dosyalar

BBNET
Geri