Bir otomobil alırken fiyatı kadar vergi ödüyoruz...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dorian
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

dorian

Seçkin Üye
Seçkin Üye
http://www.arabalar.gen.tr/fiyati-kadar ... h3141.html

Benzin üzerindeki vergi yükü tartışılırken, bir otomobil alınırken ve alındıktan sonra benzin , kasko gibi masraflar için ödenen vergiler bir arabanın fiyatına yaklaşıyor.

49 bin liraya alınan bir otomobil için 5 yıl boyunca ödenen vergi 43 bin 814 lirayı buluyor. Bu hesaplamada; araba ilk alınırken ödenen 18 bin 543 liralık KDV ve ÖTV’nin dışında yıllık 7 bin 200 liralık benzin masrafının vergisi de bulunuyor.

Yapılan masraflar karşılığında bir araba sahibi ilk yıl 23 bin 592 lira vergi ödüyor. Daha sonraki yıllar ise aldığı benzinin vergisi başta olmak üzere yıllık 5 milyar civarında vergi ödemesi yapıyor. Böylece 5 yılın sonunda bir araba sahibinin ödediği toplam vergi 43 bin lira.

Otomobil alınırken ÖTV, KDV ve MTV ödeniyor. 49 bin liraya alınan ve motor hacmi 1.6 olan bir araba için 11 bin 127 lira ÖTV, 7 bin 416 lira KDV, 384 lira da MTV ödeniyor. Vergisiz olarak bu arabanın fiyatı 30 bin liraya denk geliyor.

Bir aracın ortalama 5 yılda el değiştirildiği, yılda ortalama 20 bin kilometre yol katettiği, kasko ve trafik sigorta bedelinin yılda ortalama 1.100 lira, bakım ve diğer masraflar için de yıllık 750 lira masraf yapıldığı varsayımından yola çıkılarak yapılan hesaplamaya göre ödenen vergiler neredeyse arabanın fiyatına yaklaşıyor.

:? :o

%37 ötv +%18 kdv ödeniyor.. önce ötv ekleniyor.. 20 bin tl lik araba ötv ile 27.5 e çıkıyor, daha sonra %18 kdv ile bu fiyat yaklaşık 32-33 bin liraya çıkıyor. yani 20 bin tllik arabaya 12-13 bin tl ilk alırken vergi ödeniyor..

Türkiye bir ilke imza attı.
Vergi ile çalışan ilk araba üretildi.

devletimiz gibi halkını bu kadar SEVEN! (başka şeylerde yazılabilir) başka devlet varmı.beğenmedikleri esad halkına bu kadar bindirmişmi acaba

Örneğin : Suzuki SX4 'ün ülkemize giriş fiyatı ;

23.000 TL

Vergili son müşteri Satış fiyatı :

35.890 TL

Şu anda elimde bir firmadan mail yoluyla aldığım Araç Teklif Formu var.

Aracın Net fiyatı:_________________28.804,90 TL
ÖTV (%37):____________________ 10.657,81 TL
KDV (%18):_____________________ 7.103,29 TL
Bandrol Tescil Masrafı:____________ 834,00 TL

Anahtar Teslim Fiyatı:_____________ 47.400,00 TL

dorian' Alıntı:
http://www.arabalar.gen.tr/fiyati-kadar-vergi-oduyoruz-h3141.html

Benzin üzerindeki vergi yükü tartışılırken, bir otomobil alınırken ve alındıktan sonra benzin , kasko gibi masraflar için ödenen vergiler bir arabanın fiyatına yaklaşıyor.

49 bin liraya alınan bir otomobil için 5 yıl boyunca ödenen vergi 43 bin 814 lirayı buluyor. Bu hesaplamada; araba ilk alınırken ödenen 18 bin 543 liralık KDV ve ÖTV’nin dışında yıllık 7 bin 200 liralık benzin masrafının vergisi de bulunuyor.

Yapılan masraflar karşılığında bir araba sahibi ilk yıl 23 bin 592 lira vergi ödüyor. Daha sonraki yıllar ise aldığı benzinin vergisi başta olmak üzere yıllık 5 milyar civarında vergi ödemesi yapıyor. Böylece 5 yılın sonunda bir araba sahibinin ödediği toplam vergi 43 bin lira.

Otomobil alınırken ÖTV, KDV ve MTV ödeniyor. 49 bin liraya alınan ve motor hacmi 1.6 olan bir araba için 11 bin 127 lira ÖTV, 7 bin 416 lira KDV, 384 lira da MTV ödeniyor. Vergisiz olarak bu arabanın fiyatı 30 bin liraya denk geliyor.

Bir aracın ortalama 5 yılda el değiştirildiği, yılda ortalama 20 bin kilometre yol katettiği, kasko ve trafik sigorta bedelinin yılda ortalama 1.100 lira, bakım ve diğer masraflar için de yıllık 750 lira masraf yapıldığı varsayımından yola çıkılarak yapılan hesaplamaya göre ödenen vergiler neredeyse arabanın fiyatına yaklaşıyor.

yılda 7200 tl lik benzin masrafından koptum.. millet vekilleri dışında kim yılda 7200 tl benzine vergi ödüyor?

tayinci42' Alıntı:
dorian' Alıntı:
http://www.arabalar.gen.tr/fiyati-kadar-vergi-oduyoruz-h3141.html

yılda 7200 tl lik benzin masrafından koptum.. millet vekilleri dışında kim yılda 7200 tl benzine vergi ödüyor?

7200 tl vergi demiyor. 7200 tl lik benzinin vergisi diyor. ayda 600 tl lik benzin demek. ve bu da 2 depo ederki bunu çoğu kişi bitirir..

oda bişeymi siz bide 2.0 motor biaracın vergisine bakın

Motor 2.0 Si4
Motor Hacmi 1999
Vergiler Hariç Euro 26.500
ÖTV % 80
ÖTV Euro 21.200
ÖTV Dahil Euro 47.700
KDV % 18
KDV Euro 8.586
KDV Dahil Euro 56.286
Tescil TL 1.823
Tescil Euro 793
Anahtar Teslim Euro 57.079
Anahtar Teslim TL 131.242 brüüşşş brüüşşş oha oha yavaşş gel oğlum

bu olay çok ağırıma gidiyor. saçma sapan ülkelerde insanlar süper arabalara biniyorlar 3 kuruş gelirleri ile. bizimkilerde ......... olsaydı vatandaşım güvenli arabalara binsin, can güvenliği olsun diye uğraşırdı.

Phascolarctos cinereus' Alıntı:
bu olay çok ağırıma gidiyor. saçma sapan ülkelerde insanlar süper arabalara biniyorlar 3 kuruş gelirleri ile. bizimkilerde ......... olsaydı vatandaşım güvenli arabalara binsin, can güvenliği olsun diye uğraşırdı.
bi batuma bak bi bize bak dimi hocam :D

ülkemizde vergi olmasa çark dönmez maaşlar ödenmez bırakın arabası olanda alanda vergi ödesin
bende ödüyorum ama yapabilecek tek şeyimiz var başbakan yada maliye bakanı olursak eski sisteme geri dönmek
ötv yi kaldırmak. fiş toplanan günleri geri getirmek kuyumcu ve eczacıların işini bitirmek için marketlerdede ilaç satılmasını altın satılmasını sağlamak
ülkenin parsasını bunlar yiyior
ayrıca kayıtsız çalışıp kayıtsız yurtdışına mal gönderen ensesi kalın dayıları kolllanan akrabaları bitirdin mi bu ülke yüzlerce kere maaşa zam yapabilir hale gelir.

hipopotam' Alıntı:
ülkemizde vergi olmasa çark dönmez maaşlar ödenmez bırakın arabası olanda alanda vergi ödesin
bende ödüyorum ama yapabilecek tek şeyimiz var başbakan yada maliye bakanı olursak eski sisteme geri dönmek
ötv yi kaldırmak. fiş toplanan günleri geri getirmek kuyumcu ve eczacıların işini bitirmek için marketlerdede ilaç satılmasını altın satılmasını sağlamak
ayrıca kayıtsız çalışıp kayıtsız yurtdışına mal gönderen ensesi kalın dayıları kolllanan akrabaları bitirdin mi bu ülke yüzlerce kere maaşa zam yapabilir hale gelir.

Çarkları döndüren verdiğin vergilerin fazlalığı değil. Bu gelirin nerelere nasıl harcandığı. Araba almak için aldığın maaşın vergisini ödediğinden haberin var mı?
Fiş toplamak kadar geri kalmışlık yoktur hiçbir sistemde. Kıtkanaat fiş topluyorduk. Harcamaların altında beyan ediyorduk. Dayısı olan 3 fişle olayı kapatıyordu.

Millet ENAYİ oldukça senden de benden de bizim evlatlarımızdan da, hatta evlatlarımızın evlatlarından da böyle uçuk vergiler alırlar, kimbilir bizlerin alınterimizle kazandığı üç kuruş parayı nerelere harcarlar? Allah görsün demekten başka bir cümle gelmiyor aklıma...

dorian' Alıntı:
hipopotam' Alıntı:

Çarkları döndüren verdiğin vergilerin fazlalığı değil. Bu gelirin nerelere nasıl harcandığı. Araba almak için aldığın maaşın vergisini ödediğinden haberin var mı?
Fiş toplamak kadar geri kalmışlık yoktur hiçbir sistemde. Kıtkanaat fiş topluyorduk. Harcamaların altında beyan ediyorduk. Dayısı olan 3 fişle olayı kapatıyordu.

Millet ENAYİ oldukça senden de benden de bizim evlatlarımızdan da, hatta evlatlarımızın evlatlarından da böyle uçuk vergiler alırlar, kimbilir bizlerin alınterimizle kazandığı üç kuruş parayı nerelere harcarlar? Allah görsün demekten başka bir cümle gelmiyor aklıma...

Allah görüyor zaten hocam.. sorun toplumun görmemesi.. toplum görsün, uyansın, şu salak ötesi sistemi sorgulasın.. yahu nasıl bir dünya bu desin, daha iyi bir dünya olamaz mı diye sorsun..

3 kişi zenginlik içinde yüzsün ihaleden ihaleye koşsun diye binlerce insan geberene kadar çalışsın.. dünyanın özeti budur..

hipopotam' Alıntı:
hocam şu kuyumcu ve eczacıların işini bitirmek kısmını ben anlayamadım. Ülkenin hangi parasını bunlar nasıl yiyor açıklar mısınız?

beyzadem' Alıntı:
hipopotam' Alıntı:
hocam şu kuyumcu ve eczacıların işini bitirmek kısmını ben anlayamadım. Ülkenin hangi parasını bunlar nasıl yiyor açıklar mısınız?
iş bitirmek derken öldürmek asmak kesmek değil rant vede bedavadan ve yasal olarak devleti hortumlamalarının önüne geçmeyi
diyoruz.
biraz araştırma ile olayı kavrarsınız hocam.
eğer yinede anlamazsanız özelden mesaj atarsınız cevabını yazarım.

hipopotam' Alıntı:
beyzadem' Alıntı:
hipopotam' Alıntı:
iş bitirmek derken öldürmek asmak kesmek değil rant vede bedavadan ve yasal olarak devleti hortumlamalarının önüne geçmeyi
diyoruz.
biraz araştırma ile olayı kavrarsınız hocam.
eğer yinede anlamazsanız özelden mesaj atarsınız cevabını yazarım.

bankalar varken kimseye laf düşmez hortum konusunda hocam...

dndd' Alıntı:
oda bişeymi siz bide 2.0 motor biaracın vergisine bakın

Motor 2.0 Si4
Motor Hacmi 1999
Vergiler Hariç Euro 26.500
ÖTV % 80
ÖTV Euro 21.200
ÖTV Dahil Euro 47.700
KDV % 18
KDV Euro 8.586
KDV Dahil Euro 56.286
Tescil TL 1.823
Tescil Euro 793
Anahtar Teslim Euro 57.079
Anahtar Teslim TL 131.242 brüüşşş brüüşşş oha oha yavaşş gel oğlum

Buna şook oldum işte %80 mi??? o zaman 5 yıllık 20.000 km kullanım bu araç içim 3 katına çıkar...

ben birsey soracam arkadaslar
ben suriye sınırına 1 km lik mesafedeyim...
mesela gidip almanya, yunanistan vb.. hangi ulkeyse artık... ordan alsam bi araba...
yanılmıyorsam yurtdısı arabaları 6 ayda bir giriş çıkış olması gerekiyormus...
mesela haftasonu suriyeye giriş çıkış yapsam olmaz mı?

yoksa bu yurtdısından araba almanın baska puf noktaları mı var?

çıkıp çıkıp girdiğin sürece bişi olmaz. orlarda benzin ucuzsa depoyu fulleyip gelirsin.

peki vizeyi alıp atıyorum 1 haftalıgına yunanistan gezisine gittim.
ordan turist iken araba satın alabiliyor muyum? ve yunanistan aldıgım arabayla suriyeye 6 ay giriş cıkısını yapabiliyor muyum yoksa yunanistan mı olmalı

Çanakkaledeyken bizim rehber hoca bi yabancı plaka jip almıştı, ama detaylarını hatırlamıyorum hocam...

bugun gümrükten bi arkadasa sordum
yabancı plakayla almancılar gibi türkiyede dolasabilir miyim? 6 ayda bi dısarı cıkar gelirim
dedi olmaz
1 yıl icinde 6 ay hakkın var tr dolasmak icin sonrasında en fazla 1-2-3 ay uzatabilirsin bu da senin mazeretine bulundugun en yakın gumruk mudurlugunun insiyatifine baglı... ve bu 6 aylık artı uzatması yıllbasından sonra sıfırlanmıyor...

yani atıyorum 1 ocak 31 haziran arası bulundun sonra gittin uzattın 3 ay... ne oldu Ekim... hakkın bitti... dısarı cıkıyorsun taa bi sonraki yıl ekim ayına kadar tr ye giris yapamıyorsun.... yani son cıkıs tarihinden 1 yıl sonra gelebiliyorsun... zaten gümrükte plakayı filan girdigi zaman tarih filan yazıyor...

BBNET
Geri