Bir garip modem problemi (bilgisayar kablosuz ağı görmüyor)

Kodla Büyü

kayzersozee

Site Gezgini
Arkadaşlar çözemediğim bir problemle karşılaştım. Sorun neden olabilir bilemiyorum.

Telekomun verdiği ZYXEL dx3300 t1 marka modeme HP Pavilion g7 marka dizüstü ile kablosuz bağlanmak istiyorum ama bilgisayar kablosuz listesinde bu modem görünmüyor.

Telefonlar ve başka bilgisayarlar ile modeme kablosuz bağlanmak istediğimizde bağlantı listesinde çıkıyor ve bağlanabiliyoruz ama bu dediğim bilgisayar ile bağlanamıyoruz.
İlk önce modemin MAC filtrelemesi var mı diye baktım öyle bir şey yok. Sonra bilgisayardan mı dedim bilgisayarı temiz formatladım ama gene görmüyor.
Modemi resetledim baştan denedim gene telefon görüyor ama HP dizüstü görmüyor.

Sorun ne olabilir aklıma mantıklı bir şey gelmedi.

Modem Gigabit destekli modem galiba.
802.11 b/g/n/ac/ax
diye kablosuz bağlantı standartları var. Eski bilgisayarlar en hızlısı standart olan 802.11 ax 'i desteklemediği için sorun oluyor.

Eski bilgisayar için 2.4 Ghz yayını 802.11 n veya 802.11 ac olarak ayarlayın.
Yeni bilgisayarlar ve cep telefonları için 5 Ghz yayını 802.11 ax olarak bırakın.

WPA3 şifrelemede de sorun olabilir.

Modem Gigabit destekli modem galiba.
802.11 b/g/n/ac/ax
diye kablosuz bağlantı standartları var. Eski bilgisayarlar en hızlısı standart olan 802.11 ax 'i desteklemediği için sorun oluyor.

Eski bilgisayar için 2.4 Ghz yayını 802.11 n veya 802.11 ac olarak ayarlayın.
Yeni bilgisayarlar ve cep telefonları için 5 Ghz yayını 802.11 ax olarak bırakın.

WPA3 şifrelemede de sorun olabilir.
en düşük wpa ve wpa2 şifreleme yöntemi kullanıyor modem. İkisini de denedim görmedi. ama bilgisayar eski olduğu için 802.11 versiyonları uyuşmazlığı daha mantıklı geldi şimdi. Yarın 2.4 Ghz için deneneyim.
Teşekkürler

12-13 yıllık bilgisayarın wifi si 5Ghz desteklemiyordur muhtemelen. Desteklese bile ac yada ax standartlarını göreceğini sanmıyorum.

Yerinizde olsam modemde 2.4 Ghz deki kanal ayarı otomatikte ise otomatikten çıkarıp rasgele birkaç kanal seçip denerim. Belki şuan auto seçeneğinin seçtiği kanal ile bir uyuşmazlık yaşanıyor.

12-13 yıllık bilgisayarın wifi si 5Ghz desteklemiyordur muhtemelen. Desteklese bile ac yada ax standartlarını göreceğini sanmıyorum.

Yerinizde olsam modemde 2.4 Ghz deki kanal ayarı otomatikte ise otomatikten çıkarıp rasgele birkaç kanal seçip denerim. Belki şuan auto seçeneğinin seçtiği kanal ile bir uyuşmazlık yaşanıyor.
Çok vaktim yoktu kurcalamaya ama dizüstünde 802.11 a veya 802.11 b seçeneği vardı sanırım listede sadece. Yarın vakit bulursam modemdeki ayarları ona göre ayarlayıp denemek en mantıklı seçenek gibi geliyor.
kaldırıp at hocam. eski mal insanı deli ediyor.
Aynen öyle ama yapamayınca da neden olmuyor diye araştırmanın ayrı bir zevki oluyor.

1759166148279.webp

Aygıt Yöneticisinden şu kısımları kurcalayın biraz.

Wi-fi kanal numarasını da değiştirebilirsiniz. Bazen bazı kanallara bağlanmada sorun çıkıyor.

hocam wifi modülün bozulmuştur. harici usb'ye takılan mini wifi alıcı al. flash belleğin yarısı kadar zaten. usb girişine tak kullan.

Başka bir wifi modulü ile deneyin. Bir de düşük bir ihtimal ama wifi modülünün iki tane kablosu vardır ve çok incedir. Bu kablolardan biri çıkmışsa doğal olarak wifi modülü çalışmayabilir. Eğer laptoptaki wifi modülünü kontrol etmek gibi bir şansınız var ise önce onu yapın derim.

Konuyu açan hocamız yukarıda yazmış telefonu hotspot yapınca aynı bilgisayar telefona bağlanıyor diye. Konudaki mesajları okumadan cevaplar yazılıyor ilginç :eek:

modemden kanalı otomatik yerine sabitlemeyi deneyebilirsin hocam. Bir keresinde benzer sorunu bu şekilde çözmüştüm.

Şimdilik modem ve bilgisayar yanımda değil. O yüzden çözümleri denemedim daha. Bilgisayar ve modemle tekrar görüştüğümde deneyip burdan sonucu bildiririm. :)

ilksms
Geri