bir excel sorusu?

Kodla Büyü

izmirli_312

Aktif Üye
bir formül sorum vardı çözüm bulamadım. soru şu: hücre içinde "23:12" şeklinde süreyi belirten kısımda 23*60+12 sonucunu elde etmek istiyorum. farkettiğiniz gibi dakika cinsinden verilen değeri saniye değeri olarak nasıl elde edeceğiz özetle durum bu. yardımcı olursanız sevinirim. iyi günler

hocam a1 hücresine örneğin 23:12 yazın ve hücrenin türünü metin yapın, yoksa hata oluşur. Daha sonra hesaplatmak istediğiniz yerde;

Kod:
=PARÇAAL(A1;1;MBUL(":";A1;1)-1)*60+PARÇAAL(A1;MBUL(":";A1;1)+1;UZUNLUK(A1)-MBUL(":";A1;1))

şu kodu çalıştırın. Office 2010 içinde çalışıyor. Eski sürümlerde çalışır mı bilemiyorum.

=SAAT(A1)*60 + DAKİKA(A1)
formülünü kullanın. A1'de saat bilgisi var. Formülü yazdıktan sonra Hücre Biçimlendirmesini Genel olarak ayarlayın.

ed1903 ve yakuphan hocalarım verdiğiniz formülleri denemiştim ancak sonuç alamadım. hücre biçilendirmesini de gözününde bulundurdum . omd hocamızın kodu ise çözüm sağladı. sizlere de çok teşekkürler

Sayın hocam, verdiğimiz formülleri deneyip, öyle yazıyoruz, işe yaramamışsa bir yerde hata yapmışsınız ya da istediğinizi tam olarak yazmamanızdandır.
Aşağıdaki örneği inceleyin.

Office 2010 ile hazırlandı.

Ekli dosyalar

yakuphan' Alıntı:
Sayın hocam, verdiğimiz formülleri deneyip, öyle yazıyoruz, işe yaramamışsa bir yerde hata yapmışsınız ya da istediğinizi tam olarak yazmamanızdandır.
Aşağıdaki örneği inceleyin.

Office 2010 ile hazırlandı.
evet hocam haklısınız. ben hata yapmışım. düzeltiminiz için sağolun. biraz yorgunum dikkatimi verememişim. n'apalım hatalarımızı da görebilmemiz lazım. eyvallah

BBNET
Geri