Bir Çoğu NORM FAZLASı OLAN Dersi SEÇMELİ Olan BÖTELİLER

Kodla Büyü

nrsensoy

Site Gezgini
Neden hala sessiz kalıyoruz anlam vermekte zorlanıyorum. İl içinde norm fazlası olan ya da olmayan il dışında pek açık okul bulamayan siz değerli arkadaşlarım neden sessiz kalıyorsunuz. Bilişim teknolojileri ve onun eşsiz neferleri artık hak ettiği yere gelmeyi haketmiyor mu?

tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bak....................
stockholm sendromu...................
alışırsın.............

Hocam ben bazi arkadaslar gordum
Adamlarda mantik su hale gelmis:
Amaaaan bosver ne dusunucem meslekten atacak halleri yok ya yaparlar birseyler

Merak etme hocam, herkes kendine sıra gelmesini bekliyor, ondan sonra yazarlar buraya...

ne olacağı var mı ülke çapındaki bilgisayar öğretmenleri ve onlara destek çıkan herkes bakanlığın önünde toplanacak...
birisi benzin döküp kendini yakacak ya da kendini zincire vuracak....biri de basın bildirisini okuyacak...
anca öyle olur....

ahmetfx' Alıntı:
Merak etme hocam, herkes kendine sıra gelmesini bekliyor, ondan sonra yazarlar buraya...
aynen öyle. sıra gelmeden kimse konuşmuyor. kendileri sıkıntıya düşüncede yaygarayı basıyorlar.

ahmetfx' Alıntı:

işte bu doğru tespit bencede çoğu kişinin yaptığı formatörlükler de pek sorun olmuyor.. ondan dolayı başı yanmayan isyan etmiyor ve birde tembellikte var

yine bbnet te birinin imzasında vardı çokta hoşuma gitmişti. bütün bilgisayar öğretmenleri bir gün norm fazlası olacak.(eml,çpl, halk eğitim vs hariç) :D
o zman olmasa şimdi norm fazlası seçeneğini işaretleyip tayin istedim.

slm arkadaşlar yazıların okudum da bende şöyle düşünüyorum.

formatorlukten ne kadar şikayet edilsede maaş + full ekders 2400-2500 tl arası + bunların üzerine

bir çok arkadaş web sayfası tarzı işler yapıp gelirini daha da artıtabiliyor dolayısıyla bu arkadaşların sesi çıkmıyor.

bende norm fazlası oldum ama resen daha ii bir okula atandım. burada mağdur olan bilişimciler ya doğuda kalanlar yada benim gibi memleketine gitmek isteyip gidemeyenler ve eş durumu bu arkadaşların yarısıda bu formu takip ediyor mu acaba.

aklıma şöyle bir fikir geldi. tüm üyeler twitter toplansın. daha etkili olur kanaatimce. pazartesş son gün sesimizi belki cunhurbaşkanına duyurabiliriz. il dışı tayinler iptal edilip tekrar adam gbi kontenjanlarla açılsın.

Zamanla geçer yazmış arkadaş. hakikaten geçiyor bir zaman sonra ben ne düşüncem bakanlık düşünsün diyor insan.

Geçen Martta baya tutuşmuştum bir norm fazlası olarak, ama resen atama yapmadılar bu sene durum biraz daha farklı daha sıkı tutacaklar gibi( norm fazlası varsa o ilde o branştan ekders ödenmez gibi saçma bir değişiklik de yaptılar)

Herkes(norm fazlası olup işin ucu kendine dokunmaya başlayan herkes) bişeyler yapmak istiyor ilk zamanlar ama yapılabilecekler kısıtlı ve destekçiniz az ise biyerde pes ediyor insan.

Ben şöyle bir şey yaptım. Belki diğer arkadaşlar da benim gibi düşünür,sorunumuza geçici bir çözüm olabilir iller bazında.

Denizli'de görev yapıyorum okulumuza Syn Vali teşrif ettiler, fırsatı kaçırmadım, öğretmenler odasında Valiye durumumuzu anlattım ve böyle bir durumdan haberdar olmadığını ve haberdar olmasının iyi olduğunu söyledi. Ben konunun başında sizin bu konuda ne yapabileceğinizi bilmiyorum ama diye giriş yapmıştım( çünkü bakan yap der valiler yapar) o da İl M.E. Müdürüne Not al bakalım ne yapabiliriz dedi. En azından böyle bir konu olduğunu duymuş oldu, şimdi bizim il içi resen atamalarımızı Valilik yapacağına göre bu bir adım olmuş oldu eğer re'sen atama yapacak olurlarsa ilk iş validen randevu alıp bunun saçmalık olacağını anlatmak olacak çünkü bu yıl seçilen ders seneye seçilmediğinde biz yine norm fazlası olacağız her sene ben ev mi taşıyıp duracağım. Eğer öyle ise ben böyle sistemin ...

Velhasılı kelam norm fazlası olan arkadaşlar valileri ile görüşüp durumu izah edebilir, norm yönetmeliğinde "BTden sorumlu öğretmen normu sonra belirlenir" maddesini dayanak gösterebilir ve valiliklerce BT öğretmnelerine bu haksızlığın yapılmasını geçici de olsa durdurabilir diye düşünüyorum.

Hocam bize olanlar insanımızın ve en çok da MEBi n içinde bulunduğu zihniyet teknolojiden anlamayan adamların teknolojiyi bildiklerini sanması baksanıza bakana ne diyor çocuklar 2 saatte tableti çözdü diyor bu alet bu kadar basit demekki yada bakanın düşüncesi bu kadar çocuklar teknolojiyi açıp kapatsın yeter... Bence bizim Bakanlığa izah etmemiz gereken şu ki biz teknolojiyi kullanmayı değil doğru ve yararlı kullanmayı öğretiyoruz olmalı... Ben her fırsatta bunu önüme gelene söylüyorum MEB'e yazılar yazıyorum... Dersine girdiğim öğrencilerle girmeyen öğrencilerin BT sınıfını hangi amaçlarla kullandıklarını gösteriyorum ama boşuna uğraşıyorum biliyorum ama ben bir işin yararlı olması için yapılması gerektiğini düşünüyorum ve bunun için çalışıyoum...

kendi icimizde bu kadar tutarsız adamlar oldugu surece bizden bir cacik olmaz, yaziklar olsun... arkadas durumu ozetlemis, bazilari gırgır geçiyor bazıları atıyor tutuyor. bizim durum mağlesef şehit cenazelerine döndü, "ateş düştüğü yeri yakıyor"... başına gelmiyen bilmiyor, anlamak istemiyor, dalga geciyor (dalga gecenleride şiddetle kınıyorum)

Arakandaki müslümanlara 1-2 nesildir eziyet ediliyormuş. bu ortamda doğan çocuklar zamanla büyüyüp aile reisi oluyorlar. Ama bu eziyetleri kabullenip hayatın böyle olduğunu, bunun normal olduğunu, ikinci sınıf insan olduğunu vb. düşünüyor ve kabulleniyor. Zaten çok uzun yıllardır yapılan işkencelere katlanıyorlardı. Ama şimdi açıkca hayvan avlar gibi onları avlayıp öldürmeye başlamışlar. Böyle olunca kaçma başlamış oradaki müslümanlar.

yani;

insanlar zamanla işkenceyi bile kabullenebiliyor. Zaman meselesi.

BBNET
Geri