Zamanla geçer yazmış arkadaş. hakikaten geçiyor bir zaman sonra ben ne düşüncem bakanlık düşünsün diyor insan.
Geçen Martta baya tutuşmuştum bir norm fazlası olarak, ama resen atama yapmadılar bu sene durum biraz daha farklı daha sıkı tutacaklar gibi( norm fazlası varsa o ilde o branştan ekders ödenmez gibi saçma bir değişiklik de yaptılar)
Herkes(norm fazlası olup işin ucu kendine dokunmaya başlayan herkes) bişeyler yapmak istiyor ilk zamanlar ama yapılabilecekler kısıtlı ve destekçiniz az ise biyerde pes ediyor insan.
Ben şöyle bir şey yaptım. Belki diğer arkadaşlar da benim gibi düşünür,sorunumuza geçici bir çözüm olabilir iller bazında.
Denizli'de görev yapıyorum okulumuza Syn Vali teşrif ettiler, fırsatı kaçırmadım, öğretmenler odasında Valiye durumumuzu anlattım ve böyle bir durumdan haberdar olmadığını ve haberdar olmasının iyi olduğunu söyledi. Ben konunun başında sizin bu konuda ne yapabileceğinizi bilmiyorum ama diye giriş yapmıştım( çünkü bakan yap der valiler yapar) o da İl M.E. Müdürüne Not al bakalım ne yapabiliriz dedi. En azından böyle bir konu olduğunu duymuş oldu, şimdi bizim il içi resen atamalarımızı Valilik yapacağına göre bu bir adım olmuş oldu eğer re'sen atama yapacak olurlarsa ilk iş validen randevu alıp bunun saçmalık olacağını anlatmak olacak çünkü bu yıl seçilen ders seneye seçilmediğinde biz yine norm fazlası olacağız her sene ben ev mi taşıyıp duracağım. Eğer öyle ise ben böyle sistemin ...
Velhasılı kelam norm fazlası olan arkadaşlar valileri ile görüşüp durumu izah edebilir, norm yönetmeliğinde "BTden sorumlu öğretmen normu sonra belirlenir" maddesini dayanak gösterebilir ve valiliklerce BT öğretmnelerine bu haksızlığın yapılmasını geçici de olsa durdurabilir diye düşünüyorum.