Evet hocam Ventoy ile yapmıştım. Çok çok sağolunHocam bunu düzeltmenin yolu var ama biraz uğraştrıcı. 5-10 dk Çalışan pardusla açıp bir iki değişiklik yaparsanız sistemi UEFIden legacy sisteme çevirebilirsiniz. Ama yeniden kurmak da o kadar sürüyor zaten.
Olayın sebebi de şu.
UEFI sistemlerde BIOS'un nvram kısmına tahtanın açılış(boot) bilgileri saklanıyor. nvram kısmı da Bios pili bitince ya da zayıflayınca siliniyor geçici hafıza olduğu için. Açılış bilgileri de uçmuş oluyor ve no bootable device gibi şeyler yazıyor ekranda.
Eski sistemlerde(MBR,Legacy) ise durum farklı. Biosla hiç işi yok bunun Diskin başına kaydediyor işletim sistemi bilgilerini. açılırken diskin başına bakıyor, sistem nerdeyse oradan öğrenip açıyor. Bios pili bitsede sisteme etki etmemiş oluyor.
Onun için Pardus imajını ventoyla kurduysanız. ventoyun disk yapısını GPT yapmayın. MBR kalsın. O şekilde kurulum yapın.
Hocam ben de faz2 lere etap 23.4 kurduktan sonra pek çoğunda aşağıdaki hatayı almaya başladım. Tekrar kurulum yapsam da aynı şey oluyor.Hocam bunu düzeltmenin yolu var ama biraz uğraştrıcı. 5-10 dk Çalışan pardusla açıp bir iki değişiklik yaparsanız sistemi UEFIden legacy sisteme çevirebilirsiniz. Ama yeniden kurmak da o kadar sürüyor zaten.
Olayın sebebi de şu.
UEFI sistemlerde BIOS'un nvram kısmına tahtanın açılış(boot) bilgileri saklanıyor. nvram kısmı da Bios pili bitince ya da zayıflayınca siliniyor geçici hafıza olduğu için. Açılış bilgileri de uçmuş oluyor ve no bootable device gibi şeyler yazıyor ekranda.
Eski sistemlerde(MBR,Legacy) ise durum farklı. Biosla hiç işi yok bunun Diskin başına kaydediyor işletim sistemi bilgilerini. açılırken diskin başına bakıyor, sistem nerdeyse oradan öğrenip açıyor. Bios pili bitsede sisteme etki etmemiş oluyor.
Onun için Pardus imajını ventoyla kurduysanız. ventoyun disk yapısını GPT yapmayın. MBR kalsın. O şekilde kurulum yapın.
evet hocam daha önce ben böyle aştım hatayı. Bölüm yapısı MBR seçili olacak,Bölüm yapılandırması da exFAT seçili olsun NTFS olmasın. Güvenli önyükleme desteği de seçili olsun. Ama mevcut yapılandırmayı değiştirme şeklinde değil de flashı komple sıfırlayıp yapsanız daha garanti olur.Hocam ben de faz2 lere etap 23.4 kurduktan sonra pek çoğunda aşağıdaki hatayı almaya başladım. Tekrar kurulum yapsam da aynı şey oluyor.
Ventoyu MBR yapıp öyle kurulum yapsam düzelir mi?
Tahtalar faz2 ama sonradan samsung ssd takılmış.