Bios pili bitenlere..

Kodla Büyü

tuncay2744

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba, birkaç ay önce bilgisayarımın Bios pili bitti ve bilgisayarı tamamen elektirikten ayırınca veya elektirikler gittiği zaman sürekli tarih ve saat'i ayarlamam gerekiyordu, iyice sıkılmaya başladım ve bir uygulama yazmayı düşündüm ancak bilgisayar uygulamaları yazma konusunda pek bilgim olmadığı için onu da yapamadım!

Geçenlerde kendi kendime uzun zamandır web uygulamaları geliştiriyorum neden bilgisayar uygulamaları hakkında bilgim yok dedim ve işe koyuldum önce Java öğrenmeyi düşündüm ancak Java bana çok karmaşık geldi, ben de araştırdım çok kullanılan ve Java'yı aratmayacak bir yazılım hangisi olabilir derken C#'ı öğrenmeye karar verdim ve ilk uygulamam da bilgisayar tarih ve saat güncellemesini otomatik yapacak bir program oldu, uzun lafın kısası artık kafam çok rahat bilgisayar açıldığı zaman tarih ve saat kendiliğinden düzeliyor ve ben de tekrar tekrar bilgisayar saat'i ile uğraşmak zorunda kalmıyorum.

Bu yazılımı paylaşmak istedim çünkü daha önce araştırdım ve bu yönde işimi görebilecek bir uygulamaya denk gelmedim, belki aynı stres'i benden başkaları da çekiyordur.

Bunu söyleyen benim diyebilseydim keşke ama değilim. Adama bakarmısın; canı sıkılmış c# dan program yazıyor. Mesleğini merak ettim doğrusu. Bende bilişimciyim diye geçiniyorum, böylelerini görünce de utanıyorum :o Yukarıdaki problem oluşunca nette ararken bu yazılımı buldum. İsteyenlere linkini veriyorum. Zaten eleman hikayesinide yazmış program tanıtımında..
http://www.gezginler.net/indir/sstg-sis ... -gunc.html

:) can sıkıntısından yamış..
ama acıklamalarda. internet baglantısı olması gerekiyor.. deepfreeze olmaması gerekiyr demiş.. bize gelmez..

tabi ki internet olması gerekecek. Ama ben kurdum az önce tarihi güncelledi ama saati güncelleyemedi. Birde güncelleme yaptığı adresi gizlemiş. Pek profesyonelce yazılmış bi program değil. Beğenmedim..

windows internet saati güncellemeyi açınca internet bağlantısı sayesinde düzeltmiyor mu zaten

bu program çalışmıyor. dizüstü bilgisayarım beni çıldırtmak için yaşıyo bu aralar. 6 yıllık makina bios pili bitti. time secronizer gibi bir programda denedim olmadı. pili heryerde bulamıyorsun internetten de 5 liralık alışveriş yapmak istemiyorum . başka yolu yokmu bunun.

c# öğrenmiş ama bios pilinin sadece tarih saat için gerekli olduğunu mu zannediyor?

Peki fan ayarları ne olacak?
Power ayarları ne olacak?
Usb klavye, fare desteği, usb hız ayarları vs.

1 liralık bios pilini değiştirmek yerine aslında işe yaramayan bir program yazmak!

ha vesile olmuş c# öğrenmiş demiyorum, öğrenmeye başlamaya çalışmış veya öğrenmeye çalışmaya başlamış.

Umarım ufkunu da geliştirir de daha yararlı programlar yazar.

Bunu başlangıça yerleştireceği basit bir vbs kodu ile zaten yapabilirdi.

ne kötü etmiş adam ya :?

yazın bakam zümrelerim bana bi program. Labda pili bitmiş 20 makinam açılışta harddiski görmüyor. bios ayarlamasını yapıyor öğrenciler öyle başlıyor pc

geci pc başlamadan programın bios üzerinde çalışması lazım ama siz çözersiniz :mrgreen: :mrgreen:

obsearchverim' Alıntı:
c# öğrenmiş ama bios pilinin sadece tarih saat için gerekli olduğunu mu zannediyor?

Peki fan ayarları ne olacak?
Power ayarları ne olacak?
Usb klavye, fare desteği, usb hız ayarları vs.

1 liralık bios pilini değiştirmek yerine aslında işe yaramayan bir program yazmak!

ha vesile olmuş c# öğrenmiş demiyorum, öğrenmeye başlamaya çalışmış veya öğrenmeye çalışmaya başlamış.

Umarım ufkunu da geliştirir de daha yararlı programlar yazar.

Bunu başlangıça yerleştireceği basit bir vbs kodu ile zaten yapabilirdi.

Aynı durum benim de başıma gelmişti. BIOS daki diğer ayarlar da tabiki düzeltilse iyi olur ama saat/tarih olmazsa olmaz.

Üstelik bence c#'da yazmak vbs'den daha kolay olur.

Javanın çok karmaşık olduğunu söyleyen arkadaşa katılıyorum. c#'a göre çok dağınık bir platform. Ama Türkiyede en iyi parayı javacı adam kazanır. c# herkes biliyor ve bu yüzden ücretler düşük. Java her babayiğidin harcı değil. 2-3 sene tecrübe edinene kadar burnun sürter ama sonra ...

bizim labda pili biten bilgisayarların biosunda sata disk defaultta olmadığı iiçin alıımıyor.. illaki pili değiştireceksesin.. olay sadece saaat tarih deil..

kily' Alıntı:

yazın bakam zümrelerim bana bi program. Labda pili bitmiş 20 makinam açılışta harddiski görmüyor. bios ayarlamasını yapıyor öğrenciler öyle başlıyor pc

geci pc başlamadan programın bios üzerinde çalışması lazım ama siz çözersiniz :mrgreen: :mrgreen:

Pili değiştiri pili; dedik ya.

İyi işte öğrenciler bios'u öğrenmiş. Ya abartıp c# öğrenen de çıkarsa...

benim okuldaki bilgisayarımın da bios pili bittiğinden her gün açılışta tarih ve saati ayarlamam gerekiyor..bu program gerçekten işe yarar mı kii???

obsearchverim' Alıntı:
kily' Alıntı:

Pili değiştiri pili; dedik ya.

İyi işte öğrenciler bios'u öğrenmiş. Ya abartıp c# öğrenen de çıkarsa...
ii işte öğrendilerse oda bi eğitimm... sırf pili bitip tamirciye giden bilgisaarlar var.. şimdi şıp diye anlıcaklar pilden olduğunu

BBNET
Geri