BIOS güncelleme sırasında hata ve bilgisayar artık açılmıyor

Kodla Büyü
Arkadaşlar iyi akşamlar. Yardımcı olabilirseniz gerçekten sevinirim, teşekkürler. Sorun şu:

Lenovo G550 modelli Laptop'ın Bios güncellemesi sırasında hata verdi. Doğal olarak bilgisayar takılı kaldı, power düğmesiyle bile kapanmadı. Bataryasını çıkartınca kapandı. Bilgisayarı tekrar açtığımda çalışıyor fakat ekrana herhangi bir görüntü, yazı vs gelmiyor. Bios ekranı da gelmiyor. Bu notebook, servisine götürüldüğünde Biosun tekrar yüklenmesi gerekir denilmiş ve 185 TL hesap çıkarılmış.

Bu konu hakkında fikir verebilecek olan varsa çok makbule geçer, tekrar teşekkürler.

hocam laptop garantili ise bildiğim kadarı ile ücret isteme hakları yok..
siz ben bıos kurarken böyle oldu derseniz ücret isteyebilirler ama dediğim gibi o bıosu güncellensin diye koymadılarmı sitelerine..

Bende Acer marka laptopun Biosunu güncelledim keşke yapmaz olaydım resmi sitelerinde doğru modelin yazılımını indirmeme rağmen sorun çıktı. Daha doğrusu sorun çıkmadı yüklerken her şey yolundaydı güncelleme işlemi bitince sistemin restart edilmesi gerektiğini söyledi. Bende onayladım laptop kapandı ve açılmaya çalıştı. Tabi ki bir daha açılmadı HDD bulunamadı uyarısı verip durdu. Ne yaptıysam olmadı neleri denediysem başarılı olamadım. Müşteri hizmetlerini aradım durum böyle böyle dedim. Ne derse beğenirsiniz bu garanti kapsamına girmez dedi bende o halde siz o yazılımı neden kendi resmi sitenize eklemişsiniz. Oltaya takılacak balık mı arıyorsunuz dedim. Evet ekli ama altında şöyle bir uyarı var dedi. Müşteri hizmetleri eşiliğinde güncelleme yapın yazıyormuş. Tabi yazı küçük puntolarla yazılmış ve ingilizceydi...sinir oldum ama yapabileceğim pek bir şey de kalmamıştı servise gönderdim ve bana anakartın değişmesi gerektiğini söylediler ne kadar dedim 475 TL dediler süper dedim bununla yeni laptop alınır dedim. İnanın laptopu satsan bu parayı etmez. Neyse Bios çipsetini değiştirelim dediler oda 250 TL olur dediler bende çaresizce kabul ettim ve kargo parası dahil yaklaşık olarak 300 TL ödedim.
Detaylar.
driver-bios-firmware-update-f106/bios-guncelleme-sorunu-t59868.html

yaw bu bios güncelleme işi oldum olası gıcık bir iş, ya biz tam bilmiyoruz, en iyisi guncellemeyeceksin.

BBNET
Geri