Bim ve domuz yağı yoktur yazısı

Kodla Büyü

atalay.m.m

Site Gezgini
yıllardır bime güvendik ve alşveriş yapıyoruz ancak bimde satılan krem şanti ve mayonezlerde içinde domuz yağı yoktur ifadesi yazmıyor.nedenini merak ettim doğrusu.alışveriş yaparken lütfen dikkat edelim.ve bu konuda bimden açıklama beklediğimizi tüm dostlara bildirelim.duyarlı olalım

yoktur diye yazılı olanlarda domuz yağı yok mu sanki? bence vardır..türkiyede bi çok yerde domuz çiftlikleri varmış..babalarının hayrına beslemiyolar herhalde o domuzları..

hocam bal diye sattıkları şeyin içinde zerre bal yokken domuz yağı yoktur yazsa kime ne faydası var.. üstelik yazmıyorsa sizinde kuşkunuz varsa almazsınız olur biter.

Hocam hangi markalara güveneceğiz pahalı olanlarda da sorun çıkmıştı ucuz olanlar zaten belli.

Bu çaylar tavşan değil, domuz kanı

VAN İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nce son yılların en kapsamlı çay kaçakçılığı operasyonu gerçekleştirildi.
Operasyonda 20 milyon TL değerinde 1 milyon 473 bin kilogram kaçak çay ile 40 ton kuruyemiş ele geçirildi.
TIR’lar dolusu çayların Adana’da bir fabrikada harmanlandığı ve çaya domuz kanıyla renk verildiği kaydedildi.
http://gundem.milliyet.com.tr/bu-caylar ... efault.htm

Bimin üretirdiği uludağ sosisden neler çıktığını bakanlık açıklamıştı. Hatırlayatım dedim.

Yiyecekler ve içecekler ‘böcek’le renklendiriliyor
Koşnil böceğinin gıda maddelerinde kullanılması yasak değil.
Tersine bu maddeyi kullananlar ambalajlarına “Tamamen doğal katkı maddesi kullanıyoruz” diye yazarak övünüyorlar.
“L 20” işareti var ise o ürün “Koşnil” böceği ile renklendirilmiş demektir. Ne yazık ki her üretici “Koşnil” kullandıklarını ürün ambalajına yazmıyor.
ABD’de ünlü bir kahve zincirinin ürünlerini renklendirmek için koşnil kullanması tepki gördü
http://ekonomi.milliyet.com.tr/yiyecekl ... efault.htm

Allah'ım yarabbim ne alacağımı şaşırdım. Tavuk döner alamıyoruz. Et döner alamıyoruz. Marketten üstelik BİM gibi bir şirketten bile artık kuşukyla mı alacağız?

Acil ağır ticaret cezaları çıkarılmalı ve uygulanmalı. Tarım ve köy İşleri Bakanlığı önüne gelene ruhsatı yapıştırıyor. Bu sistemin değişmesi gerek.

Bence de domuz yağı yoktur yazması önemli. Öteki türlü kuşku bıraksa bile almayacak olsak bile yanlışlıkla alan çıkacaktır.

Arkadaşlar domuz yağı yiyenin duygularında katılaşma olduğu, daha duyarsız hale geldiği özellikle eşini kıskanmamaya başladığı gibi bazı etkileri olduğunu duymuştum. Tabi ne kadar doğru biraz araştırma yapmalıyım.

hükümetimiz domuz etini kasaplık et olarak raflara konmasını sağlamış domuz yetiştrinede teşvik vermiştir. geçen yıl 350 ünlü gıda firmasının ürünlerinde sakıncalı madde bulunmuş ama tarım ve köy işleri 350 firmanın ismini söylememiştir. bu sene üç beş tanesini söylediklerine bakmayın. ülkemizde gıda terörü esiyor

teksen' Alıntı:
Yiyecekler ve içecekler ‘böcek’le renklendiriliyor
Koşnil böceğinin gıda maddelerinde kullanılması yasak değil.
Tersine bu maddeyi kullananlar ambalajlarına “Tamamen doğal katkı maddesi kullanıyoruz” diye yazarak övünüyorlar.
“L 20” işareti var ise o ürün “Koşnil” böceği ile renklendirilmiş demektir. Ne yazık ki her üretici “Koşnil” kullandıklarını ürün ambalajına yazmıyor.
ABD’de ünlü bir kahve zincirinin ürünlerini renklendirmek için koşnil kullanması tepki gördü
http://ekonomi.milliyet.com.tr/yiyecekl ... efault.htm
Eğer etikette E120 yazıyorsa koşnil vardır.. E 150 VARSA KARAMEL vardır demiş uzman.http://www.uzmantv.com/kolali-iceceklerde-kosnil-cochineal-kullaniliyor-mu

Dışında ne yazarsa yazsın içerisinde ne olduğundan emin olamıyoruz.
Vatandaşını gerçekten düşünecek olan bakanlık gıda ürünlerine bu maddelerden katanlara çok ağır cezalar vermeli ve bir daha kesinlikle bu sektörde çalışmasını yasaklamalı. Resmen sağlığımızla ve neslimizle oynanıyor.

fahrican' Alıntı:
Dışında ne yazarsa yazsın içerisinde ne olduğundan emin olamıyoruz.
Vatandaşını gerçekten düşünecek olan bakanlık gıda ürünlerine bu maddelerden katanlara çok ağır cezalar vermeli ve bir daha kesinlikle bu sektörde çalışmasını yasaklamalı. Resmen sağlığımızla ve neslimizle oynanıyor.

Domuz yağı içeren ürünler satmak yasak mı bilmiyorum ama serbest bırakıp yazılması sağlanmalı... Yanlış yazanın veya yazmayanın anasından emdiği süt burnundan getirilmeli, sonrası düzene girer...

www.gimdes.org
helal gıda hassasiyeti olan arkadaşlar bakabilir. ben bu sertifikalamaya güveniyorum, tse gibi başka kurumların sertifikalamasına da güvenmiyorum.. gimdes çok ciddi çalışıyyor .
bim olsun herhangi bir market olsun önemli değil, her yerde hileli ürün var.. arkadaş tuz bile koktu demiş. doğru demiş marketlerde satılan tuzların içindekilere bakın neler var... topaklanmayı önleyici maddelerin insan sağlığına olan etkilerini de bir araştırın derim en basitinden bu örnek..

ne yediği müslüman için tabii ki önemlidir, insan yediğinden maluldür...

dinimizde üzerinde domuz yağı yoktur yazıyorsa yenebilir. sorumluluğu yazana aittir. arkadaş o yüzden önemli demiş.

ama araştırma yapmak lazım tabi.. sonuçta etkilenecek olan yine biziz.

haribo şekerlemelerde de yazıyor. ama naparsın ki domuz jelatini kullanılıyor.. bu durumda sorumluluk kimde oluyor hocam ?

teksen' Alıntı:
Bu çaylar tavşan değil, domuz kanı

VAN İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nce son yılların en kapsamlı çay kaçakçılığı operasyonu gerçekleştirildi.
Operasyonda 20 milyon TL değerinde 1 milyon 473 bin kilogram kaçak çay ile 40 ton kuruyemiş ele geçirildi.
TIR’lar dolusu çayların Adana’da bir fabrikada harmanlandığı ve çaya domuz kanıyla renk verildiği kaydedildi.
http://gundem.milliyet.com.tr/bu-caylar ... efault.htm
Off Adana'da neler oomuyori
kaçak sigara fabrikaları adanada
Nallı kuzu kesimi adana'da
Domuz rengi çay Adana'da

BBNET
Geri