Bilinmeyen virüs var çözüm önerileri rica olunur

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan keantr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

keantr

Aktif Üye
Virüsün özelliği klasörleri gizliyor. Klasik XP klasörleri görünümlü gizlediği klasörlerin ismini taşıyan exe ler oluşuyor. Bu klasör gibi görünen uygulama dosyalarına çift tıkladığınızda klasörünüze ulaşıyorsunuz ama virüste çalışıp kendini hem sisteme hem flash lara kopyalayıp, klasörleri gizleyip kendinden oluşturuyor. sistem32 içinde sayılardan oluşan klasörler ve bunların içinde yine sayılardan oluşan exe dosyası oluşturup başlangıçtan çalışır hale getiriyor.

Eset Smart Security 4.0.467 ve Usb disc security 5.3.0.20 yakalamadı.

Virüsün adı ve çözümü rica olunur.

Bu kadar detaylı yazdığıma göre uzun yoldan işi çözdüğümü anlamışsınızdır. kısa çözüm veya tanıyan antivirüs rica olunur.

benim bilgisayarımda da aynı sorun çıkmıştı. ad-aware ve Twister Anti-TrojanVirus yakalayabilip silmişti.

kavo killer adlı bir uygulama var. gizli dosyalar falan diyorsunuz. kavo virüsüne benziyor sizinki. lanet olası bir şeydir o. virüs programları asla temizleyemiyor. hem de hiçbiri.. kill autorun vbs adında bişey daha var onu da dene. bunlar küçücük uygulamalar. kurulum falan gerekmez. indir ve çalıştır. temizlenir muhtemelen.

enesaskar' Alıntı:
kavo killer adlı bir uygulama var. gizli dosyalar falan diyorsunuz. kavo virüsüne benziyor sizinki. lanet olası bir şeydir o. virüs programları asla temizleyemiyor. hem de hiçbiri.. kill autorun vbs adında bişey daha var onu da dene. bunlar küçücük uygulamalar. kurulum falan gerekmez. indir ve çalıştır. temizlenir muhtemelen.

Yok hocam kavo tarih oldu. Kavo vb virüsleri usb disc security ve eset zaten yakalıyo. Benim anlamadığım o. Güncellenen Eset Smart Security 4.0.467 ve Usb Disc Security 5.3.0.20 var. sağlam çalışıyorlar. Diğer virüs vb yakalıyorlar, kavo,amvo,ssvcohtss vb dahil.
ama bu virüs daha farklı. Admin arkadaşın çözüm önerileride uzun yol. Ben zaten virüsü elle temizleyebiliyorum. Başlangıçta belirttiğim gibi uzun yoldan temizlemeden ziyade bu virüs nedir ve tanıyan antivirüs varmı? Örneğin windows penceresi içinde klasör içerik görünümlerini ayrıntılar ayarladığınız zaman; görüntüsü klasik xp klasörleri şeklinde ama tür kısmında uygulama görünüyor ve boyutu 1.3 mb. isimleri de daha önce belirttiğim gizlediği asıl klasörlerin isimleri. Hatta klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster dediğinizde asıl klasörler görünüyor. Benim bilgisayarımda bu seçenek sürekli açık olduğu için benim için sorun olmuyor hemen farkedebiliyorum. Ama çalıştığım kurumdaki diğer bilgisayarlarda bu virüsten dolayı sorunlar ve yavaşlama oluyor.

norton pek güzel temizliyor. Ancak gizli kalan dosyalar da sanki silinmiş gibi oluyor. Daha sonra gizli dosyaları göster tıklanarak dosya özellilerinden dosyayı görünür hale getiriyorum. İsimlerini yazıyor norton... Yakaladığında ismlerinide buraya yazayım.. Norton antivirüs sliyor..

Microsoftun ücretsiz antivirüs programıda siliyor ilgili şeyi.

Arada işe yarıyor :P

keantr' Alıntı:
enesaskar' Alıntı:

Yok hocam kavo tarih oldu. Kavo vb virüsleri usb disc security ve eset zaten yakalıyo. Benim anlamadığım o. Güncellenen Eset Smart Security 4.0.467 ve Usb Disc Security 5.3.0.20 var. sağlam çalışıyorlar. Diğer virüs vb yakalıyorlar, kavo,amvo,ssvcohtss vb dahil.
ama bu virüs daha farklı. Admin arkadaşın çözüm önerileride uzun yol. Ben zaten virüsü elle temizleyebiliyorum. Başlangıçta belirttiğim gibi uzun yoldan temizlemeden ziyade bu virüs nedir ve tanıyan antivirüs varmı? Örneğin windows penceresi içinde klasör içerik görünümlerini ayrıntılar ayarladığınız zaman; görüntüsü klasik xp klasörleri şeklinde ama tür kısmında uygulama görünüyor ve boyutu 1.3 mb. isimleri de daha önce belirttiğim gizlediği asıl klasörlerin isimleri. Hatta klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster dediğinizde asıl klasörler görünüyor. Benim bilgisayarımda bu seçenek sürekli açık olduğu için benim için sorun olmuyor hemen farkedebiliyorum. Ama çalıştığım kurumdaki diğer bilgisayarlarda bu virüsten dolayı sorunlar ve yavaşlama oluyor.
hocam kavo tarih falan olmadı hala dolanıyor. daha geçen gün bi örtmen arkadaş bizim okul bilgisayarlarına yine bulaştırdı. :D neyse senin bahsettiğin virüs geçen gün bana da denk geldi de hemen aklıma bu mesajlarınız geldi ve cevap vereyim dedim. aynı sizin dediğiniz gibi oldu. bi bilgisayara flash diskimi bi taktım tüm klasörlerim .exe olmuş. hemen gizli klasörleri göster dedim ve klasörlerimi gördüm. .exe olanların hepsini normal yöntemle sildim. kendi klasörlerimi de tekrar gizli olmayan hale getirdim. sorun çözüldü :D o kadarmış valla. manuel olarak temizlendi virüs..

Kaspersky Virus Removal Tool
Avira Free
SuperAntiSpyware
A-Squared Command Line Scanner
Spyware Terminatör
spybot search & destroy
BOClean
Dr.Web Tool (bilgisayara yüklenmez çalıştırılabilir exe)
Norman Malware Cleaner (bilgisayara yüklenmez çalıştırılabilir exe)

Bunları Bilgisayarına Kur daha sonra kurduğun yazılımların hepsini güncelle

Bilgisayarın sistem geri yükleme özelliğini kapat

Bilgisayarı Güvenlik modda açarak bu yazılımların birisini aç tarat tarama bittikten sonra diğerine geç böylelikle sorununu çözmüş olursun.

Daha Sonra Sisteminde Avira, spybot search & destroy kalsın diğerlerini sisteminden kaldır.

BBNET
Geri