Gazi Matematik bölümünün sınavları online olarak mı yapılıyor acaba? Yoksa yüz yüze mi?
Hocam yalnız bölüm olduğu için liseye atanabiliriz. Liselerde de açık çok az. Açık olanlar da genelde meslek lisesi. Okumak için hiç bir zaman geç değil bence de ama atamalar çok sıkıntılı. Ilk mat. olsa, onda bile fazla kontenjan açmıyorlar alan değişikliğinde.
https://www.memurlar.net/haber/951160/hukuk-fakultesi-mezunu-memurlar-icin-aciklama.htmlHocam yüksek lisans bitince öğretim görevliliği düşündüm Adalet Meslek Yüksek okulunda ama maalesef Türkiye'de üniversitede çalışmak eşittir referans yine de başvuru olduğunda şansımı deniyorum. Avukatlik staji için de bir yil ücretsiz izin almak zorundayız. Maddi açıdan yıpratıcı 1 sene maaş almadan yaşamak. Emin olun serbest avukatların yüzde sekseni mutsuz. Kurum avukatlığı meslek lisesinde çalışan benim gibi bir bilgisayar ogretmeni için aynı getiriye sahip. Kurum avukatlığını düşünüyorum ama 1 yıllık maddi kaybı hiçbir zaman elde edemeyeceğini biliyorum. Yani ne kadar bölüm okur çalışırsanız çalışın maalesef maddiyat koca bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.
Hocam peki iki branşı da tatmış biri olarak kısaca bahseder misiniz iki branşta yaşadığınız avantaj ve dezavantajları?. matematik ya da ilkogretim matematik neresinden tutarsan tut her yönden bizden harika gözüküyor ama der misiniz 4 yıl çektiğim sıkıntıya değer?32 yasinda matematik bolumune basladim. 36 da bitirdim.ilk sene olmadi gecen yil alan degisirdim.okuma kismi fedakarlik istiyor. Okurken cocukta vardi. Genelde geceleri calistim. Kimi zaman internetten video dersler izledim. Simdi geometride yuksek lisans yapiyorum. Ozunde kafamdan degeemi kismi cok gecti. Sonucta yine ogretmen olacaktim. Ama zamaninda katsayi magduru oldugum icin tercih edemedigim bolumu okudum.
ilköğretim matematik öğretmenliği bitirdim.Örgün eğitimde matemetik ya da ilköğretim matematik okumuş olan arkadaşlar süreç çok zorlayıcı oldu mu? Yani okul, iş, ev, çocuk altından kalkılır mı 4 yıl? Benimde 11. yılım ama bıktım atandığımdam beri bildiğiniz sıkıntılardan.. çıkış yolu arıyorum..
Hocam teşekkürler aydınlatıcı cevabınız için. Neden hiçbir dersten muaf olmadınız? Çünkü ders içeriklerine bakıyorum, kredileri de tutan o kadar çok sayılabilecek ders var ki.. üniversite üniversite mi değişiyor bu?ilköğretim matematik öğretmenliği bitirdim.
Süreç çok zorlayıcı oldu ama şu an çok memnunum.
En basta universite giriş sinavina hazirlanirken işle birlikte zor oldu. Zaten öss zamani lisedeydik. AYT sinav konularını hiç görmemiştim. Asker ogretmenken hazirlanmak zorladı ama diğer bölümler kadar olmasa da puanlar düşünce beklemediğim bir şekilde kazandim.
Evlendikten sonra süreç daha zor oldu tabi.
2. Bölüme baslarken Hiç bir dersten muaf olmadim. Bütün dersleri baştan aldim.
Tayinim olmadi. Universiteye gidiş geliş 3 saat olunca zorlandım.
Mezun olduğum sene diplomaya dayali alan değişikliği olmadı. 4.5 sene bekledim.
Yardimci olabileceğim Baska sorunuz var mi?
Rica ederim. Universiteye göre değişiyor muafiyet durumu.Hocam teşekkürler aydınlatıcı cevabınız için. Neden hiçbir dersten muaf olmadınız? Çünkü ders içeriklerine bakıyorum, kredileri de tutan o kadar çok sayılabilecek ders var ki.. üniversite üniversite mi değişiyor bu?
Ben de BÖTE'nin altın çağını yaşadığı zamanlarda puanımın oldukça yüksek olmasına rağmen Matematik öğretmenliğine bilgisayarı tercih edenlerdenimHerkese merhaba. Benim de meslekte 14.yıl okullarda ders olmaması halk eğitimlerde kursiyer sıkıntısı btr vs derken bnde alan değişikliği yapmak istiyorum. Üniversite sınav başvuruları başladı Türkçe matematik yaparım biraz da çalışırım diyordum ama sorular zor diyorlar. İngilizce öğr. Türkçe Öğrt. ve Mat öğt arasında gidip geliyorum. çalışmak için zaman da az, içlerinde en az ders içeriği olan ingilizce ama onda da dil sınavı var gramer yaparım diyordum ama aynı türkçe soruları gibbi paragraf soruları var. Kafam çok karıştı çalışabilir miyim kazanabilir miyim okuyabilir miyim hepsi muamma çoluk çocukla nasıl olur fikirlerinizi bekliyorum. Siz hangi bölümü tavsiye edersiniz