Mehmet Ali ASLAN Bited
Site Gezgini
Ders verilde dert laboratuar mı olduhangi labta? Ortaokulların kaçında bilg. labı var? Liselerin? Meslek liselerinde bile labların çoğu yetersiz.
Onlarla ilgili de çalışmamız var hocamhangi labta? Ortaokulların kaçında bilg. labı var? Liselerin? Meslek liselerinde bile labların çoğu yetersiz.
Laboratuarı olmayıp dersi olanların derdi oldu bu durum. Çok şükür, her çalıştığım kurumda (ortaokul, meslek lisesi) bil. labım oldu.Ders verilde dert laboratuar mı oldu
Bende de yapacagiz diyerek 14 masali lab yapildi 45 ogrenci var her masaya 3,5 kisi sanki yapmasalar daha mi iyiydi diyor insanLaboratuarı olmayıp dersi olanların derdi oldu bu durum. Çok şükür, her çalıştığım kurumda (ortaokul, meslek lisesi) bil. labım oldu.
Keşke mühendis olsaydık bilgiye zamanımız olurdu.meb içimizi karartı.müdürden il müdürüne,kaymakamdan valisine musteşardan bakana çogu teneke.kısa ve öz.nanayı yedik gün yüzü göremedik göremeyecez bu gidişle.zaten bu gidişle yokuş aşağı.Bende de yapacagiz diyerek 14 masali lab yapildi 45 ogrenci var her masaya 3,5 kisi sanki yapmasalar daha mi iyiydi diyor insan
Seçmeliydi o zaman, ilkokul 1,2 ve 3te de vardı. Ders seçilirdi, sınıf öğretmeni bilişim teknolojileri dersinde ana derslerden birini genelde de matematik yapardı.Eskiden 4 ve 5.(ilkokul)siniflarda bile vardi.Hem ilkokul hem ortaokulda 8.sinifa kadar derse girerdim.Benim 4.siniftan bir ogrencim daha, seneye Amerikada devlet okuluna gidecek, yabanci dil sinavlarini gecti.İste beyin göçü.
Tamam o zaman lab yokmuş. Ders gelmesin. Bilgisayarcılar sıkıntı çekmeye devam etsin!!! Hocam sen şaka mısın? Branş mı değiştirdin? Ders olsun da lab da mecburen yavaş yavaş gelir...gelmese ne olur ben o dersi labsız da öğretirim.Seçmeliydi o zaman, ilkokul 1,2 ve 3te de vardı. Ders seçilirdi, sınıf öğretmeni bilişim teknolojileri dersinde ana derslerden birini genelde de matematik yapardı.
İlköğretim zamanı çalıştığım okulda 4 ve 5lere derse girdiğim bir dönem, öğretmen ihtiyacından dolayı 6,7 ve 8lerin teknoloji tasarım dersine girdim. Zorunlu olarak da 4 ve 5lere sınıf öğretmenleri girdi. Bir kere bilgisayar labında ders yaptı, onda da serbest bıraktı. Başka hiçbir zaman bilişim teknolojileri dersini labta işlemedi ve hatta derste başka dersleri işledi. Sınav zorunluluğu yoktu o zaman. Lab olmadan BT ve yazılım dersi olamaz, olmamalı.
Yos kadrosu da istiyoruz hocamrehber öğretmenler gibi her okula mevcuta bakılmaksızın YOS kadrosu isteseydiniz daha güzel olurdu şu anda bütün okullarda en büyük ihtiyaç YOS ders değil. Ders hatta kaldırılmalı bilişim ortaokulları ve meslek liseleri olup sadece ders olarak bu alana ilgili çocuklar bu dersi almalı herkesin her şey için zaman kaybetmesine gerek yok artık. Okul müdürlerinin büyük bir kısmının bakanlığa ve hükümete şirin görünmek için zoraki robotik saçmalık istemeleri son bulmalı hem öğrencilere hem öğretmenlere hem devletin mali kaybına yazık herkes birşeyler üretiyormuş gibi yapıyor ama sonuç sıfır elde sıfır zaman para arrtı gençliğin israf edilmesi neden? müdürlerin tebrik teşekkür kapma yarışından (Bu yarışta çıkar için olmayanlar hariç tabi) dolayı çoğu müdürün sınıfta ders işlemeyi bilmediği için müdür olduğunu dikkate aldığımızda hamaset ve gösteriş eylemlerine asla kendinizi yem etmeyin müdürler çok istekliyse kendisi kendileri yapsın robotik mobotik zaten sabahtan akşama kadar ne yapıyorlar neye katkıları var ego tatmin etmekten başka iş yapıyormuş gibi görünmekten başka(Namuslu şerefli gayretli çok çok az sayıdaki adam gibi adamları tenzih ederim)
"Lab olmadan BT ve yazılım dersi olamaz, olmamalı." cümlemi "verimli olamaz" olarak düzeltmek istiyorum. Yoksa dersin olmasına karşı değilim, forumdaki geçmiş yazılarıma bakabilirsiniz. Ama yos/btr/formatörlük durumları olduğu sürece ders sayısı artmayacak. Bütün sınıf kademelerinde zorunluydu diyorsunuz ama ben 2008 yılında ilköğretime atandım o zaman seçmeliydi tüm kademelerde, tüm kademelerde zorunlu olduğunu 2008'den bu yana hatırlamıyorum, öncesinde de sanırım yoktu. Neyse.Tamam o zaman lab yokmuş. Ders gelmesin. Bilgisayarcılar sıkıntı çekmeye devam etsin!!! Hocam sen şaka mısın? Branş mı değiştirdin? Ders olsun da lab da mecburen yavaş yavaş gelir...gelmese ne olur ben o dersi labsız da öğretirim.
Destek verelim. İlk atandığımda dersimiz bütün sınıf kademelerinde zorunluydu. Sanki matematikçiler Türkçeçiler sosyalciler fenciler ingilizceciler vb... derslerini çok mu verimli işliyorlar.
Zaten açılmamalıydı hocam. O dönemdeki üniversite hocalarının ve fakülte yöneticilerin bilgisayar kelimesinin cazibesini ve popülaritesini kullanarak öğrenci çekmek için açtıkları bir bölüm.Madem öyle Bilgisayar (Bilişim Teknolojileri ve Yazılım) dersi, sadece mesleki ve teknik okullarda kalsaydı, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümü hiç açılmasaydı.
Biz de yolumuza baksaydık. Lise sayısal mezunları, sayısal alandaki bölümlere; meslek liselerinde Bilgisayar alanı mezunları da ilgili teknik öğretmenlik bölümlerine gitselerdi.
Bu kadar insanı yıllardır üzmeye değer miydi? Pes!