Bilişim Teknik Eğitimcileri Derneği olarak bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin zorunlu olması için bakanlığa talepte bulunduk.

Kodla Büyü

Mehmet Ali ASLAN Bited

Site Gezgini
1000386372.webp
1000386373.webp

hangi labta? Ortaokulların kaçında bilg. labı var? Liselerin? Meslek liselerinde bile labların çoğu yetersiz.

Çoklu yabancı dil uygulanan ortaokullarda sadece 8. sınıfta dersimizin yer alması, imam hatip ortaokullarındaki yabancı dil sınıflarında Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin olmaması, imam hatip ortaokullarındaki 5 ve 6. sınıflarda derslerin 1 saate düşmüş olması da problem... Bu durumların da düzeltilmesi gereklidir.
Ne kadar üzücü! Bilişim çağında Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersine verilen önem bu olmamalıydı.

5. sınıflar fare tutmayı bilmiyor, yabancı dil ağırlıklı kollejlerimizde 8. sınıfa gelen öğrenciye ne verebiliriz, her şeyi yanlış öğrenmiş ama fare ve klasörden haberi yok, geçen 5. sınıf öğrencisi okul içinde başka öğrencinin fotosunu çekiyordu, ifşalayacam diye bağırarak, (konuştum anlattım ama çocuk yanlış olduğunu hiç duymamış ki) onun da düzeltilmesi lazım, peyderpey değil bütün sorunları önlerine yığın ki ne halt yediklerini anlasınlar.

Eskiden 4 ve 5.(ilkokul)siniflarda bile vardi.Hem ilkokul hem ortaokulda 8.sinifa kadar derse girerdim.Benim 4.siniftan bir ogrencim daha, seneye Amerikada devlet okuluna gidecek, yabanci dil sinavlarini gecti.İste beyin göçü.

Son düzenleme:
Bende de yapacagiz diyerek 14 masali lab yapildi 45 ogrenci var her masaya 3,5 kisi sanki yapmasalar daha mi iyiydi diyor insan
Keşke mühendis olsaydık bilgiye zamanımız olurdu.meb içimizi karartı.müdürden il müdürüne,kaymakamdan valisine musteşardan bakana çogu teneke.kısa ve öz.nanayı yedik gün yüzü göremedik göremeyecez bu gidişle.zaten bu gidişle yokuş aşağı.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Girişimleriniz umarım sonuç verir. Ülke kalkınmasında Bilişim Teknolojilerinin öneminin biran önce anlaşılması elzemdir. Her kademede Bilişim Teknolojileri ile ilgili disiplinlerin yer alması üstelik bunların bağımsız bir ders olarak alanın uzmanları yani bizler tarafından okutulması ülkemiz gerçeklerine en uyumlu yol olacaktır.

Eskiden 4 ve 5.(ilkokul)siniflarda bile vardi.Hem ilkokul hem ortaokulda 8.sinifa kadar derse girerdim.Benim 4.siniftan bir ogrencim daha, seneye Amerikada devlet okuluna gidecek, yabanci dil sinavlarini gecti.İste beyin göçü.
Seçmeliydi o zaman, ilkokul 1,2 ve 3te de vardı. Ders seçilirdi, sınıf öğretmeni bilişim teknolojileri dersinde ana derslerden birini genelde de matematik yapardı.

İlköğretim zamanı çalıştığım okulda 4 ve 5lere derse girdiğim bir dönem, öğretmen ihtiyacından dolayı 6,7 ve 8lerin teknoloji tasarım dersine girdim. Zorunlu olarak da 4 ve 5lere sınıf öğretmenleri girdi. Bir kere bilgisayar labında ders yaptı, onda da serbest bıraktı. Başka hiçbir zaman bilişim teknolojileri dersini labta işlemedi ve hatta derste başka dersleri işledi. Sınav zorunluluğu yoktu o zaman. Lab olmadan BT ve yazılım dersi olamaz, olmamalı.

BT siniflarini kaldirmak bir hata oldu.Tamam evlerde internet ve PC var ama video, oyundan öteye gecmiyor.Ogrenci bilgisayari kullandigini zannediyor.
Gecen hafta bir velimin sabah 05'te evine polis baskini yapildi.Evdekiler oyun ve video izlerken telefona giris yapilmis, haberleri yok, 4 ayri bankadan hesap acilmis, sanal kumar oynanmiş, kripto hesaplar acilmiş, banka hesaplari arasi para transferi yapilmis. Emniyet telefonlari aldi inceliyor.

Bu cocuklarin ilkokul 1.siniftan itibaren kücük küçük yazilimin temellerini ogrenmeye baslamasi lazim.Artik tahtaya bak, hareketsizce beni dinle, yaz devri bitti
Ögretim teknolojilerinin bütün platformlari kullanilmali.
Bakan yardimcisi YBS mezunu gorusme yapilmali.Bir bilisimci kendisi.

Son düzenleme:
Seçmeliydi o zaman, ilkokul 1,2 ve 3te de vardı. Ders seçilirdi, sınıf öğretmeni bilişim teknolojileri dersinde ana derslerden birini genelde de matematik yapardı.

İlköğretim zamanı çalıştığım okulda 4 ve 5lere derse girdiğim bir dönem, öğretmen ihtiyacından dolayı 6,7 ve 8lerin teknoloji tasarım dersine girdim. Zorunlu olarak da 4 ve 5lere sınıf öğretmenleri girdi. Bir kere bilgisayar labında ders yaptı, onda da serbest bıraktı. Başka hiçbir zaman bilişim teknolojileri dersini labta işlemedi ve hatta derste başka dersleri işledi. Sınav zorunluluğu yoktu o zaman. Lab olmadan BT ve yazılım dersi olamaz, olmamalı.
Tamam o zaman lab yokmuş. Ders gelmesin. Bilgisayarcılar sıkıntı çekmeye devam etsin!!! Hocam sen şaka mısın? Branş mı değiştirdin? Ders olsun da lab da mecburen yavaş yavaş gelir...gelmese ne olur ben o dersi labsız da öğretirim.

Destek verelim. İlk atandığımda dersimiz bütün sınıf kademelerinde zorunluydu. Sanki matematikçiler Türkçeçiler sosyalciler fenciler ingilizceciler vb... derslerini çok mu verimli işliyorlar.

BT Sınıfı olmadan da ders işledik, öyle iken Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi, yine öğrencilerimizin en sevdiği derslerden biriydi ve biz de anlatacağımız konuları yine anlatıyorduk, öğretmeniz çünkü... Yeter ki bu derse önem verilsin.

rehber öğretmenler gibi her okula mevcuta bakılmaksızın YOS kadrosu isteseydiniz daha güzel olurdu şu anda bütün okullarda en büyük ihtiyaç YOS ders değil. Ders hatta kaldırılmalı bilişim ortaokulları ve meslek liseleri olup sadece ders olarak bu alana ilgili çocuklar bu dersi almalı herkesin her şey için zaman kaybetmesine gerek yok artık. Okul müdürlerinin büyük bir kısmının bakanlığa ve hükümete şirin görünmek için zoraki robotik saçmalık istemeleri son bulmalı hem öğrencilere hem öğretmenlere hem devletin mali kaybına yazık herkes birşeyler üretiyormuş gibi yapıyor ama sonuç sıfır elde sıfır zaman para arrtı gençliğin israf edilmesi neden? müdürlerin tebrik teşekkür kapma yarışından (Bu yarışta çıkar için olmayanlar hariç tabi) dolayı çoğu müdürün sınıfta ders işlemeyi bilmediği için müdür olduğunu dikkate aldığımızda hamaset ve gösteriş eylemlerine asla kendinizi yem etmeyin müdürler çok istekliyse kendisi kendileri yapsın robotik mobotik zaten sabahtan akşama kadar ne yapıyorlar neye katkıları var ego tatmin etmekten başka iş yapıyormuş gibi görünmekten başka(Namuslu şerefli gayretli çok çok az sayıdaki adam gibi adamları tenzih ederim)

rehber öğretmenler gibi her okula mevcuta bakılmaksızın YOS kadrosu isteseydiniz daha güzel olurdu şu anda bütün okullarda en büyük ihtiyaç YOS ders değil. Ders hatta kaldırılmalı bilişim ortaokulları ve meslek liseleri olup sadece ders olarak bu alana ilgili çocuklar bu dersi almalı herkesin her şey için zaman kaybetmesine gerek yok artık. Okul müdürlerinin büyük bir kısmının bakanlığa ve hükümete şirin görünmek için zoraki robotik saçmalık istemeleri son bulmalı hem öğrencilere hem öğretmenlere hem devletin mali kaybına yazık herkes birşeyler üretiyormuş gibi yapıyor ama sonuç sıfır elde sıfır zaman para arrtı gençliğin israf edilmesi neden? müdürlerin tebrik teşekkür kapma yarışından (Bu yarışta çıkar için olmayanlar hariç tabi) dolayı çoğu müdürün sınıfta ders işlemeyi bilmediği için müdür olduğunu dikkate aldığımızda hamaset ve gösteriş eylemlerine asla kendinizi yem etmeyin müdürler çok istekliyse kendisi kendileri yapsın robotik mobotik zaten sabahtan akşama kadar ne yapıyorlar neye katkıları var ego tatmin etmekten başka iş yapıyormuş gibi görünmekten başka(Namuslu şerefli gayretli çok çok az sayıdaki adam gibi adamları tenzih ederim)
Yos kadrosu da istiyoruz hocam

Tamam o zaman lab yokmuş. Ders gelmesin. Bilgisayarcılar sıkıntı çekmeye devam etsin!!! Hocam sen şaka mısın? Branş mı değiştirdin? Ders olsun da lab da mecburen yavaş yavaş gelir...gelmese ne olur ben o dersi labsız da öğretirim.

Destek verelim. İlk atandığımda dersimiz bütün sınıf kademelerinde zorunluydu. Sanki matematikçiler Türkçeçiler sosyalciler fenciler ingilizceciler vb... derslerini çok mu verimli işliyorlar.
"Lab olmadan BT ve yazılım dersi olamaz, olmamalı." cümlemi "verimli olamaz" olarak düzeltmek istiyorum. Yoksa dersin olmasına karşı değilim, forumdaki geçmiş yazılarıma bakabilirsiniz. Ama yos/btr/formatörlük durumları olduğu sürece ders sayısı artmayacak. Bütün sınıf kademelerinde zorunluydu diyorsunuz ama ben 2008 yılında ilköğretime atandım o zaman seçmeliydi tüm kademelerde, tüm kademelerde zorunlu olduğunu 2008'den bu yana hatırlamıyorum, öncesinde de sanırım yoktu. Neyse.

Evet eskiden de secmeli idi.Bunun yerine is teknik dersi vardi.Simdi teknoloji tasarim one gecti.Ben bakacagim eger ki calisma sartlari zorlar ise %100 garantili sinif ogrt lisans yada sertifikam var ozel egitime yada sinif ogrt geri donerim.

Madem öyle Bilgisayar (Bilişim Teknolojileri ve Yazılım) dersi, sadece mesleki ve teknik okullarda kalsaydı, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümü hiç açılmasaydı.
Biz de yolumuza baksaydık. Lise sayısal mezunları, sayısal alandaki bölümlere; meslek liselerinde Bilgisayar alanı mezunları da ilgili teknik öğretmenlik bölümlerine gitselerdi.
Bu kadar insanı yıllardır üzmeye değer miydi? Pes!

Son düzenleme:
Madem öyle Bilgisayar (Bilişim Teknolojileri ve Yazılım) dersi, sadece mesleki ve teknik okullarda kalsaydı, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümü hiç açılmasaydı.
Biz de yolumuza baksaydık. Lise sayısal mezunları, sayısal alandaki bölümlere; meslek liselerinde Bilgisayar alanı mezunları da ilgili teknik öğretmenlik bölümlerine gitselerdi.
Bu kadar insanı yıllardır üzmeye değer miydi? Pes!
Zaten açılmamalıydı hocam. O dönemdeki üniversite hocalarının ve fakülte yöneticilerin bilgisayar kelimesinin cazibesini ve popülaritesini kullanarak öğrenci çekmek için açtıkları bir bölüm.
Ayrıca teknik eğitim de benzer şekilde sulandırıldı. Türkiye"de 3 üniversitede olan teknik eğitim fakültesi onlarca üniversiteye açılıp gereksiz yere istihdam fazlası öğretmen sorunu ortaya çıktı. Şimdiki durum da ortada maalesef. Böte de tef de norm fazlası, atanacak okul yok. Üstüne bilişimde öğrenci azaltma, bölüm kapatma.

O zaman ben iyi yere düşmüşüm.3 kadrolu olduk ve 3 norm var.5.siniflar 19 şube, 6.siniflar 10 sube.

ilksms
Geri