Bilişim müfredatı değiştimi?

Kodla Büyü

ustad.1907

Aktif Üye
Arkadaşlar iyi günler. Mayısta ortaokullar taslak müfredatı yayınlanmıştı. Son durum nedir bilgisi olan varmı. Taslağa ulaşılamıyor. 5-6 Lara yapay zeka gelmişti.

Henüz TTKB onayı çıkmadı.
Muhtemelen ay içinde onaylanıp Tebliğler Dergisinde yayınlanır.

oecd ülkelerinde bilişim alanına ağırlık veriliyor olsa da pisa testlerinde hala belirleyici değil. haliyle kendi sistemimiz için gereksiz bir yüküz çünkü bizde her şey göstermek üzerine kurulu. okuduğunu anlama, en az bir yabancı dil, temel bilimler ve din gibi "yaptık ve gösteriyoruz" branşı değiliz. bu yüzden sistem bize yatırım yapmayacak. ufak değişikliklerle oyalanacağız, hepsi bu.

bilişim, görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi gibi çocukların en sevdiği ve gelişimleri için en önemli branşlar sistemin dışına itiliyor. imam hatip okullarında dersimiz azaltılıyor ve kaldırılıyor, bazısı zaten hiç yoktu.

bir yarışma olursa koşarız, bir şey bozulursa tamir ederiz, idare veya öğretmen arkadaşlarımız teknolojik bir olumsuzluğun altından kalkamazsa yardım ederiz. biz öğretmen falan değiliz arkadaşlar, öğretmenlik yapamıyoruz. sistem izin vermiyor.

köy okulunda tek şubeye düşmüş vaziyetteyken okulum "çoklu yabancı dil modeli" denen yeni sisteme geçti. 30 saat yapay zeka gelse ne olur ki bana bu saatten sonra? branşın tüm okullar arasında birliğini isteyebildik mi? önemini gösterebildik mi?

(yanılmıyorsam) 2012 yılında dersimiz zorunlu ders olduğunda bir "kademeli arttırma" hikayesi anlatılıyordu, herkes hatırlar. 2017'de bizzat kitabımızı hazırlayan komisyondaki kişilere arttırma olmadığına göre kademeli azaltılacağımızı söylemiştim. hiçbir şey diyemediler. manzara ortada. ümitvar olmayın derim.

"Eğitim Fakültesi" - Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünde tüm derslerin eğitimini ve öğretim teknolojileri eğitimini aldık. Bizlere istediğimiz alanda branş değişikliği hakkı verilsin madem.

Son düzenleme:
ilksms
Geri