Bilişim kitapları içerik olarak değişmiş olabilir mi?

Kodla Büyü

cansuyum

Site Gezgini
"İlköğretim Bilişim Teknolojileri 6 - 8, İlköğretim Müzik 1- 8 derslerinde Aralık 2011 tarihli ve 2651 sayılı Tebliğler Dergisi’nde duyurulan eğitim araçları kullanılacaktır." diyor kitap seçim klavuzunda
Bilişim kitapları içerik olarak değişmiş olabilir mi?

aman değişse nolur allah aşkına, bizde ders seçilmesine rağmen kitaplar gelmedi. benim eski kitap var çocuklarınsa hiç yok. kafama göre işliyorum zaten evde bilgisayarları da yok. yaşasın fatih projesi(!)

Kitap değişmiş.YAzarlar farklı Çalışma Kitabı İPEK İNCE, Burcu Şenyüzlü ve Benlihan Uğur muş

AĢağıda kimlik bilgileri verilen eğitim araçları 2012-2013 Öğretim Yılından
itibaren okutulmak üzere eğitim-öğretim açısından Kurulumuzca uygun bulunmuĢtur.
Ġlgililere duyurulur.

Ali BALTACI ve Atife HOŞSUN TİMUR yazar olmuş :P

http://yayim.meb.gov.tr/dergiler/pdf/2651.pdf

deftones' Alıntı:
Kitap değişmiş.YAzarlar farklı Çalışma Kitabı İPEK İNCE, Burcu Şenyüzlü ve Benlihan Uğur muş

itibaren okutulmak üzere eğitim-öğretim açısından Kurulumuzca uygun bulunmuĢtur.
Ġlgililere duyurulur.

ALİ BALTACI ASLEN TEKNOLOJİ VE TASARIM ÖĞRETMENİDİR. NE GÜNLERE KALDIK YARABBİM

duygusuz' Alıntı:
deftones' Alıntı:

Ġlgililere duyurulur.

bu ilginçmiş..atife hoşsun timurun da bilgisayarcı olduğunu söyleyin bari puzzle tamamlansın.

arkadaşlar kitap seçimini nasıl yapıcaz ben 6,6,7 istemiştim
şimdi her ihtimale karşı hepsinden de istesem mi

duygusuz' Alıntı:
deftones' Alıntı:

Ġlgililere duyurulur.

yazık valla. memlekette bilgisyar öğretmeni yok tasarımcı. :alkis:

Hafize Keser hocayı ziyaretimde kitaplar üzerinde calisiyodu ve bes yılını tamamladığı İcin icerigi yeniden düzenlediklerini söylemişti. Ben de ozellikle8. Basamağın ağır olduğunu, idarecilerin uyarılarıma rağmen basamak secimine dikkat etmediklerini belirtmiştim. Zaten artık kitap secim modülünde 4. 5. Basmak gözükmüyor, ogrenciler 4.5. Sınıflarda BT drsi almadığından 6.7.8. Basamak kitaplarının ona göre düzenlendiğini umuyorum.

arkadaşlar kitap seçimi yapmamızı istiyorlar ben 8. basamak istemeyin dedim şimdi kararsız kaldım
sizler nasıl yapacaksınız vakti varken düzeltelim bari...

duygusuz' Alıntı:
deftones' Alıntı:

Ġlgililere duyurulur.

hocam Atife Hoşsun Timur ve Ali Baltacı, gazi böte mezunu bilgisayar öğretmenleridir ve atife hanım hala bakanlıkta bilişim öğretmeni olarak çalışmıştır ve böte masterı bulumaktadır. Ali baltacı, ankara çankaya ilçe memde formatör olarak çalışmaktadır ve sanırım eğitim teknolojisinde doktora yapmaktadır. sanırım farklı bir kişiden bahsetmişsiniz. söz konusu kitaplar 2011 yazında her iki yazarın inanılmaz azmi ile 3 ayda tamamlandı.. 4-5.sınıf hazırlanmadı malum 4+4 yasasından dolayı sadece 6-7-8 yazıldı.
kitabı yazan arkadaşı tanıdığım için kitabın ne denli değiştiğini ve her iki yazarında ne denli emek sarfettiklerini biliyorum. ayrıca kitabın editörü hafize hoca ankara ün. böte bölüm başkanı ve kitaba son halini o vermiş.. zaten her kitap talim terbiyeden geçerken ciddi incelenir ve söz konusu kitap talim terbiyede görev yapan bilişim teknolojisi öğretmenlerince incelendi.. hatta ben bile bazı üniteler hakkında görüş bildirmiştim..

zaten dersin bu şekli kaldırılıyor ve yeni bilişim derslerinin ders programları Tübitak tarafından hazırlanacak.. ve duyumlarıma göre söz konusu kitap basılmayacak.. neyse.. sanırım konuya açıklık getirdim..

havensdorf hocam yazdıklarınız doğru mu yani kitaplar değiştimi? benim en son kitap elime 2008-2009 da geçmişti ve içerik olarak cok dağınık güzel değil. hala o kitap değildir inşallah

evet kitabın resimleri, tasarımı değişmiş konu başlıkları değişmiş ama konular aynı.. konuların aynı olmasının nedeni bilişim ders programının yani öğretim programının değişmemiş olması. onun dışında cidden güzel bir ekip çalışması olmuş ayrıca bilişim kitabına katkı sağlayan ve talim terbiyede çalışan çok sayıda bilişimci olduğunu da biliyorum.
kitap değişse de önemli olan öğretim programının değişmesi, önceki mesajımda dediğim gibi tübitak hazırlayacakmış bundan sonra kitapları ve sanırım yaza yetişmez tübitağın hazırladığı kitaplar. bu sebeple görselliği yenilenen bu kitapları son kez kullanırız gibi geliyor bana..
herkese iyi çalışmalar

Hoşsun ile aynı sınıfta okuduk, Böte değil Gazi E.S.E.F. Bilgisayar Öğretmenliği mezunudur kendisi :) Müfredat değişmediği için sanırım içerikler aynı... Yine de sorarım kendisine...

ilksms
Geri