Bilişim Dersi neden kaldırıldı? Ve sizce biz neci olacağız?

Kodla Büyü

berserk

Aktif Üye
Arkdaşlar derslerimiz kaldırıldı ve geri gelme olasığı olmadığından dolayı (sebebini paylaşacağım) kendimizi bayağı gereksiz bir bölümün öğrt. olarak görmeye başladık. Tabi gereksiz gibi hisseden biz değiliz tabiki. Bu kurumıun başında bulıunan yöneticiler ve öğretmenler düşünmekte. Bizler durumu ne kadar ifade etmeye çalışsakta tamamen maddi sebeplerden dolayı hiçkimse dersimizin olup olmamasını önemsemiyor. Önemsese dahi bunun için hiçbir şey yapamıyor. Bunları artık aşmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun yolu geleceğe dair kendi açımızdan plan yapmakla olur.
Şimdi başta dediğim gibi dersimiz geri gelmeyecek bunu kabul ederek veya etmesk dahi bilerek plan yapmaya başlayabiliriz.
Bizim dersimizin geri gelememesinin sebebi artık bilgisayar lab. kurulmayacak ve kurulu olanlarda güncellenmeyecek oluşudur. Devletin artık lab. için ödenek ayırmak istemediğini fatihten ve bahane olarakta (çocukların ancak inanabileceği) herkes artık bilgisayar kullanmayı biliyor demeçlerinden rahatlıkla çıkarabiliriz. Bilgisayar lab. kurulması için en az 30-40 bin tl ayırlıması gerekmekte. Bunlar kurulduktan sonra ise parçaların sürekli olarak arızalanmasından dolayı parça değişimi ve teknik servis masrafları ortaya çıkmakta. Her 4-5 yılda ise lab tekrar yenilenmesi gerekmekte. Ha bunların içinde aslında en çok masrafı gerektiren yazılım kısmı fakat bunu korsanla halletmeye çalıştığımızdan bunu kimse hesaba katmamakta.

Bunların hepsini göz önüne alırsak bizim dersimiz 10 yıla kadar gelmez. Devlet için çok büyük olan bu bütçeyi yasayla fatihe kaydırdılar. Fatih projesi bizim bölümün geleceğini göstermekte. Bunda da çeşitli seçenekler mevcut.

Şimdi sizden bu bölümün bu hale gelmesine sebep olan etkenlerden çok ilerisi için görüşlerinizi öğrenmek istiyorum. Herkes fikrini birşeylere dayandırarak anlatırsa daha ciddi bir ortam oluşur ve bizde faydalanırız.

hocam bi kere ders konusunda size katılıyorum...dersi falan hayal etmesin kimse...çünkü bilgisayarlar eski ve yenilenmeyecek..
bizi rehber öğretmen gibi bişey yapmaları lazım yoksa durum çok kötü millet kafayı yedi okullarda koyun gibi dolaşmaktan..
resmen idarenin oyuncağı olduk..ya hadi ders az falan da hala bizi formatör sanıp sabah akşam okulda beklememizi bile isteyebilirler..gel de laf anlat...

Herkes formatörlüğe sığınıyor, bilmiyorlar mı ki ders saati olmayınca norm fazlası olacaklarını. Gerçekten en önemsiz ders öğretmeni olup çıkıverdik. Bu bölümü seçtiğine pişman olmayan el kaldırsın..

ahmetfx' Alıntı:
Herkes formatörlüğe sığınıyor, bilmiyorlar mı ki ders saati olmayınca norm fazlası olacaklarını. Gerçekten en önemsiz ders öğretmeni olup çıkıverdik. Bu bölümü seçtiğine pişman olmayan el kaldırsın..

ders saatin olduğu halde norm fazlasısın...hocam şunu anlayın artık...meb sınırları içinde bilgisayar dersi ölmüştür bir daha da olmayacaktır...sen hangi donanımla hangi dersi anlatacaksın...
adamlar fatih projesi çıkarmış son darbeyi de vurmuş...bize lazım olan görevlendirmeyle yapılan formatörlük değil...kadrolu formatörlük....aynı rehber öğretmen gibi yanii...bunun başka çaresi yok..
ama belki başka hedeflerin vardır branş değiştirsin ya da üniversitelerde çalışırsın,özelde çalışırsın onu bilemem ama meb için bilişim dersi bitmiştir...

MEB için Bilişim Tek. dersinin bittiğinin farkındayız hocam, ders saati olsa da fazlayız dediğiniz gibi, çünkü o kadar saat dersimiz yok, hiç bir zaman da olmayacak. Deliler gibi okul değiştireceğiz gibi görünüyor şu an.

Bunu herkes görüyor herkes biliyor ama neden kimsenin sesi çıkmıyor. Sözüm bilişim öğretmenlerine değil üsttekilere. Yıllardır yapılan çalışmalar bitmiyor bir türlü. Fatih projesi, 4+4+4 gibi köklü değişiklikler pat diye oluyor ancak yıllardır bir avuc bilişim öğretmenine ne yapacaklarını bulamıyorlar. Maalesef bu kadar aciz olan insanların iki dudağı arasından çıkacak şeyden medet bekliyoruz.

3 yılımı kpss ye harcadım atanamadım.. 3 sene biilişim alanı bilgilerimi geliştirseydim belki de iyi bir maaş son model arabam olurdu.. lanet olsun.. şimdi atanmış olsaydım da sanırım mutlu olmayacaktım diye düşünüyorum.. artık özel işlere yönelmeye karar verdim bundan sonra devlet işinin peşinde koşanın da sınavlara çalışanın da taaaaaa ................. :verymad:

3 yılımı kpss ye harcadım atanamadım.. 3 sene biilişim alanı bilgilerimi geliştirseydim belki de iyi bir maaş son model arabam olurdu.. lanet olsun.. şimdi atanmış olsaydım da sanırım mutlu olmayacaktım diye düşünüyorum.. artık özel işlere yönelmeye karar verdim bundan sonra devlet işinin peşinde koşanın da sınavlara çalışanın da taaaaaa .................

Allah sanada bizede kolaylık versin hocam

endoplazmik bi kulum' Alıntı:
3 yılımı kpss ye harcadım atanamadım.. 3 sene biilişim alanı bilgilerimi geliştirseydim belki de iyi bir maaş son model arabam olurdu.. lanet olsun.. şimdi atanmış olsaydım da sanırım mutlu olmayacaktım diye düşünüyorum.. artık özel işlere yönelmeye karar verdim bundan sonra devlet işinin peşinde koşanın da sınavlara çalışanın da taaaaaa ................. :verymad:

Allah kolayklık versin, atansan bir dert atanmasan başka bir dert :(

s3zgin' Alıntı:

Atandıktan sonraki dert daha çok geliyor bana..

hocam tekrardan lys ygs çalışın derim bu bölümü seçtik şuan ne haldeyiz bir insan oğlu da görmedim bu bölümden memnun olan ( bende memnun değilim:)

ahmetfx' Alıntı:
s3zgin' Alıntı:

Atandıktan sonraki dert daha çok geliyor bana..

nasıl daha çok? istifa edip bizimle aynı seviyede olabilirsiniz böylece derdiniz azalabilir.
ne kadar sıkıntılı olsanızda emin olun atanamayan bizler kadar değilsiniz.

Atanmış bir öğretmen ne kadar sıkıntı çekerse çeksin atanamamış bir öğretmenle kendini kıyaslaması yanlış olur.
Gidişat şu şekilde lablar eskiyor güncellenmiyor demekki yakın zamanda heryerde kalkacak.Ya branş değişikliği yeni bir ders bilgisayarsız .Yada fatih projesi kapsamında kadrolu formatörlüğümsü bir görev.
Ama bakanlık şuanda bizi hiç düşünmüyor.Sınıf öğretmenlerini ne yapacağını düşünüyor.

Kara Kule 61' Alıntı:
Atanmış bir öğretmen ne kadar sıkıntı çekerse çeksin atanamamış bir öğretmenle kendini kıyaslaması yanlış olur.
Gidişat şu şekilde lablar eskiyor güncellenmiyor demekki yakın zamanda heryerde kalkacak.Ya branş değişikliği yeni bir ders bilgisayarsız .Yada fatih projesi kapsamında kadrolu formatörlüğümsü bir görev.
Ama bakanlık şuanda bizi hiç düşünmüyor.Sınıf öğretmenlerini ne yapacağını düşünüyor.
Atanamayan öğretmenler var yinede halimize şükür diyorum

bakanlıkta bizim durumumuzu çözecek kadar cesareti olan kimse yok. Daha doğrusu öğretmenleri düşünen sorun çözen kimse yok.
Şu an o kurum sadece siyasi görüşüyle koltuk dolduran insanlarla dolu.

Ders geri gelmezse biz okulda ne yapacağız işte paradoks burda başlıyo. Okulda eğer bu ders verilmeyecekse bir bilişim teknolojileri öğretmeni ne yapar? Sonuçta bu insan öğretmen olarak yetiştirilmiş. Bir bilgisayar teknisyeni veya yazılım uzmanı olarak değil. Hadi diyelim okulun sitesini yapsın sadece. E bunun için de 8-9 ay okulda beklenir mi? Hadi diyelim donanımsal arızaları gidersin? Nereye kadar giderecek? Hangimiz de elimize lehim alıp elektronik tamir edecek bilgi birikimi var? Ki bu işleri yapamayız biz bunun için eğitim almadık. Biz ancak bir sınıfta, bir müfredatla çalışabiliriz. Bunun başka yolu yok. İnanın artık tek bir şeyi düşünüyorum. Meb ya bize ders verecek işimizi yapıcaz ya da hadi arkadaşlar sizin okullarda işiniz kalmadı kusura bakmayın diyip kapıyı gösterecek. İnanın ben buna bile razıyım.

arkadaşlar ben daaha bu sene bu bölümü kazandım ve böyle olaylar olduğunada bilmiyodum yok tefciymiş yok ders kaldırılmış bi daha sınava girip hazırlanma durumumda yok bu bölümün icerisinden dikey gecis falan gibi muhendislik fakultesine gecis yapma sansımız varmı ne tavsiye ediyorsunuz kaydı dondurup 2 yıllıga falanmı kayıt yaptırıp ordan dgs mi yapalım ya moralim cok bozuk birisi bişiler soylesin okumadan isteğimi kaçırdılar ne yapacağız biz!

çift anadal programı varsa başvuruda bulun başka bir şey de bitirirsin. Olmadı yandal yap.Belki yan branşta atama olur. Üniversite de kalmaya çalış. Moralinin bozulması bu günkü tabloya göre çok normaldir. Bir B planı geliştir kendine.

ARkadaş sana tavsiyem Okulu Bırak Dgs ile istediğin bölüme (geleceği olan sağlık sektörü gibi) bir bölüme geçebileceğin iki yıllık oku ordan dikey yap inan ki özelde de çalıştım psikolojin bu kadar bozulmaz TEF çi Böteci diyor lar ben TEF çiyim ilköğretim deyim iki yıldır yüksek okuldada ders veriyorum bu yıl bilmiyorum ama sana son sözüm zararın neresinden dönersen kar bitirsende 90 alsan da atnamayacaksın bu ortamda okuma ya unvte sınavına hazırlan yada git iki yıllıga DGs yap uğraşma ben bu bölüme Türkiyede ilk 5000 içinde girdim 50000 e girermeyen sınıfçılar kadar haysiyetimiz yok mebde bunu bil 100 alıp aransanda mutlu olmayacaksın.

bbs61' Alıntı:
arkadaşlar ben daaha bu sene bu bölümü kazandım ve böyle olaylar olduğunada bilmiyodum yok tefciymiş yok ders kaldırılmış bi daha sınava girip hazırlanma durumumda yok bu bölümün icerisinden dikey gecis falan gibi muhendislik fakultesine gecis yapma sansımız varmı ne tavsiye ediyorsunuz kaydı dondurup 2 yıllıga falanmı kayıt yaptırıp ordan dgs mi yapalım ya moralim cok bozuk birisi bişiler soylesin okumadan isteğimi kaçırdılar ne yapacağız biz!
kardeş gün doğmadan neler doğar hiç belli olmaz ne olacağı, sen okulunu oku yan alana gir istiyosan kafaya takma, her işte hayır var bekliyoz bakalım.Ayrıca mezun olunca en kötü özel sektörde çalışırsın, kendini geliştirmiş bilgisayarcıya su gibi ihtiyaç var.

Bakarsın meb Teknoloji rehberi gibi bişey yaparlar bizi her okula bi BT öğretmeni lazım olur o zaman rahata çıkarız

bbs61' Alıntı:
kardeş gün doğmadan neler doğar hiç belli olmaz ne olacağı, sen okulunu oku yan alana gir istiyosan kafaya takma, her işte hayır var bekliyoz bakalım.Ayrıca mezun olunca en kötü özel sektörde çalışırsın, kendini geliştirmiş bilgisayarcıya su gibi ihtiyaç var.

Bakarsın meb Teknoloji rehberi gibi bişey yaparlar bizi her okula bi BT öğretmeni lazım olur o zaman rahata çıkarız

BBNET
Geri