Bilişim Öğretmenleri Ne istiyor?

Kodla Büyü

bilkem

Site Gezgini
Mesajlar
52
'Fatih'in Bilişimcileri Savaşmaktan Yoruldu'

Şu an Türkiye çapında 50 üniversitede bilişim öğretmenliği bölümü okutulmaktadır. Her sene 5000 öğrenci alınmakta.
Birinci öğretim , İkinci öğretim, Uzaktan eğitimle öğrenci alınmakta.
Okumakta olan : 20000;
Mezun bekleyen: 7000;
Atanan ama norm fazlası: 10000
Bilişim teknolojileri öğretmenliğine atanırken 11 bölümün hakkı bulunmaktadır:
■ Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği
■ Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği
■ Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği
■ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmen­liği
■ Bilgisayar Teknolojisi Bölümü /Bilgisayar Tek­nolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü (*)
■ Matematik-Bilgisayar Bölümü (*)
■ İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri (*)
■ Bilgisayar Mühendisliği (*)
■ Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği (*)
■ Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği (*)

Özellikle teknoloji konusundaki eğitimlerin yüzeyselliği ve daha çok fiziksel olarak yapılan teknoloji yatırımları ne kadar olumlu görünse de eğer eğitim ile pekiştirilmezse ne yazık ki sonu hüsranla bitecektir. Büyük zararlar elde edilecektir.
Bazı yanlış bilinen gerçeklere göz atalım.
Soru1: Sistemde öğrencilerin bilgisayar bilerek okula geldikleri söyleniyor ayrıca öğretmenlerin den hizmetiçi eğitim alarak rahatlıkla bilgisayarı etkin kullanılabileceği belirtiliyor ?
Bu cümle tamamen yanılgılardan oluşmaktadır. unutuluyor ki aslında bilgisayar bilmek teknoloji bilmek değildir. Bununla birlikte öğrenciler bilgisayar değil internet kullanmasını - bilinçsizce- biliyorlar. İnformal öğrenerek!
Daha önce size gönderdiğimiz maillerde, yazılarda, dilekçelerde ve fakslarda belirtiğimiz gibi çocuklarımızın bilgisayar bilgisi alt düzeydedir (Bilgisayarı bilmemektedirler). Çocuklarımız bilgisayar bozulduğunda tamir edememektedir, sistemsel bir sorun oluştuğunda sorunu gidereremektedir.
Yazılım konusunda çok alt seviyedeyiz. Bizim çocuklarımız sadece bilgisayarı açabilmekte, oyun oynayabilmekte, sosyal sitelere girmekte ve benzeri alt düzey işlemler yapabilmektedir. İlköğretimde bilişim dersleri kaldırıldı ama hala hangi mantık içerisinde bu uygulamaya gidildi anlayamadık. Avrupa ülkeleri kendi çocuklarını küçük yaşta eğitmeye başlarken bizler nasılsa bilgisayar biliyor denilerek derslerimizi kaldırdık.
Özellikle mevcut öğretmenlerin teknoloji bilgileri sıfır denecek kadar az. Öğretmenlere yol gösterecek biz bilişim öğretmenlerine ihtiyaç var.. Hizmet içi eğitimler yetersiz ve yüzeysel düzeyde!
Öğrencilerin ise bilinçli birer teknoloji kullanıcıları olmaları , teknolojiyi bilgisayar ve cep telefonundan ibaret olmadığını, teknoloji üretmeyi öğrenmeleri gerekmektedir. Biz bilişim teknolojileri öğretmenleri bunun için varız. Öğrencileri bilinçli teknoloji kullanıcıları olarak yetiştirmek için. Unutmamak gerekir ki Bizler bilgisayar değil bilişim teknolojileri öğretmeniyiz. Sadece bilgisayar değil , teknoloji öğretiyoruz.

Soru2: Fatih projesinde bilişim öğretmenlerine yer yok?

F@tih Projesi bizler BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLERİ olmadan ilerleyemez.
Bizler F@tih Projesi için eğitilmiş,nitelikli Bilişim Teknolojileri Öğretmenleriyiz. Bizler fatihin bilisimcileriyiz.
Biz olmadan tabletler oyun konsolu, akıllı tahtalar kara tahtaya dönüşecektir. Okullar diğer projelerde olduğu gibi teknoloji hurda çöplüğü olacaktır. Bu kaçınılmaz sonuçtur.
Bir an önce okullara ivedilikle Haziran ataması ile birlikte Bilişim Öğretmenlerine hak ettikleri 2BİN kadro verilmeli ve atamaları gerçekleştirilmelidir.
Böylelikle mevcut öğretmenler ve öğrenciler birinci kaynakatan eğitim alarak, öğretmen ve öğrenciler teknoloji konusunda bilinçlendirilmelidir.
Özetle : Her okula bir REHBER TEKNOLOJİ ÖĞRETMENİ gereklidir.

Soru3: Bilişimle Teknoloji dersleri çok farklı kulvarlar?

Yanlış bir bilgi, Türkiye’de şu an verilmekte olan teknoloji tasarım dersi adı ile çelişmekte ve dersin teknoloji ile alakası bulunmamaktadır. Bununla birlikte tüm dünyada teknoloji tasarım dersi içeriği Türkiye den oldukça farklıdır. Dünyada ki genel teknoloji tasarım dersi müfredatları incelendiğinde bu derslerde öğrencilere teknolojiyi aktif, üretken kullanmayı öğretmekte ve teknoloji okuryazar toplumlar yetiştiren bir ders halini almıştır ve bu teknoloji tasarım dersini verecek öğretmenlerde bilişim teknolojileri öğretmenleri olmalıdır ki istenilen teknoloji okuryazar toplumları yetişebilsin.
Sayın Bakanımız BT ve Tasarım dersinin olduğunun yönünde bir açıklama yapmıştır, ama şu an itibariyle öyle bir ders yoktur. Tasarım dersi önemli derslerimizden bir tanesi bizlerde bu dersi vermeyi çok isteriz ve yeterliliğimizde vardır. 4 yıl boyunca tasarım olarak bazı programlardan eğitim aldık. Bunlardan bazıları şunlardır; 3d max, photoshop, adobe flash, google sketchup, fireworks, macromedia director, corel draw. Programlama, web tasarımı, ağ ve materyal geliştirme ve Teknik Resim. Bu dersi de layıkıyla yürüteceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bizler bu derse talibiz..

Sonuç olarak bizlerden sizlerden 40000 bilişimci adına şu maddeleri talep ediyoruz;
Müftedatımızn güncellenerek günümüze uygun olarak değiştirilmesi.
Dersimizin zorunlu olarak ilkokul ve ortaokularda konulması.
Fatih projesi için her okula bir bilişim rehber öğretmeni atanması.
Teknoloji Tasarım dersine bilişim öğretmenlerinin girmesi (yetkinlik olarak yukarda saydığım eğitimden dolayı).

TEKNOLOJİYİ TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN BİR TOPLUM İÇİN BİLİŞİM ÖĞRETMENLERİ SİZLERDEN GÖREV BEKLEMEKTEDİR

Lütfen artık bilişim öğretmenlerinin gelecekleri belirlensin. Belirsizlik ortamı bizleri oldukça yıpratıyor.

Haziranda 28 bin atama ve bilişim teknolojilerine 2 bin kadro , RİCAMIZDIR. Atama Bekliyoruz.

kaynak:http://www.mebhaber.com/553-bilisim-ogretmenleri-ne-istiyor-meb-haber.html
 
2012-05-19-bilisim-ogretmenleri-ne-istiyor.jpg

http://www.memurlar7.com/Meb-bilisim-og ... r-697.html
 
Geri
Üst