Bilgisayara Statik IP verme yardım ...

Kodla Büyü

bznesm

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar öğretmenler odasında 3 tane bilgisayar var birinde internet yok diğer ikisinde internet var internet simgesinin üzerinde sarı ünlem işareti var bildiğiniz üzere sadece bu bilgisayara elle statik ıp versem diğer bilgisayarların ayarlarına bişey olur mu ağ da bi sıkıntı çıkar mı yoksa hiç düşünmeden bu bilgisayara statik ıp verebilir miyim yardım için şimdiden teşekkürler ;)

DHCP serverin havuzunun dışında bir İP tanımlayabiliyor muyuz ki yani 255 in dışına cıkabiliyor muyuz

yukardaki gibi olmaz mı

Ekli dosyalar

• internet.png
    internet.png
    324.9 KB · Görüntüleme: 729
Hocam 255in dışına çıkamazsın.dhcp ip dağıtımının başlangıcını 50den yap mesela elle 50 ye kadar istediğine ip ver.

Havuz meselesini anladım hocalarım ooo tmmdr uygulayacam bunu peki kablola kablosuz internet için farketmez dimi bunlar

Kablosuz cihazlar iki farklı yöntemle ağa baglanir hocam. Bridge ve Router. Eğer Bridge moddaysa DHCP serveri kapalı demektir. Modemin İP havuzu dışında İP verirsen sıkıntı yok cakismaz. Router modunda ise icinde hem DHCP server hem de Proxy server çalışır. Seni ağdan izole edebilir ya da etmeden İP dağıtmaya çalışır. Tabi router modundayken eğer senin ana başka DHCP seeveein İP havuzuyla çalışan bir havuz tanimlamkssan ağını kilitlenmesi muhtemeldir çünkü başka cihazlar tarafından verilmiş İPleri de vermeye çalışır gavur

BBNET
Geri