Bilgisayara elektrik gelmiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bote22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bote22

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar öğleden önce çalışan bilgisyrm öğleden sonra hiç açılmadı. Elektrik gelmiyor hiç bir şekilde. O fan dönmüyor.
1. Kabloyu değiştirdim.
2. Güç kaynağını değiştirdim.
3. Daha önceden bu bilgisayarda aynı sorun olduğunda power tuşuna bir kaç kere üst üste basınca çalışmıştı. ama oda işe yaramadı.

zaten labımda çok az bilgisayar var bir tanesinin bile bozulması benim için büyük sorun.

Başka hangi yöntemleri denesem çalışır. Fikir verirseniz sevinirm.

Çalışan bir bilgisayardan söktüğünüz kabloyu ve güç kaynağını arızalı bilgisayara takın.
Anakart üzerindeki sabit disk, cd-rom vb. sürücülerin kablolarını sökün, RAM, ekran kartı gibi tüm kartları sökün, kasanın ön panelinden gelen açma kapama ve led kablolarını da sökün.
Güç kaynağının anakart güç kablosunu anakarta takıp, bir tornavida yardımı ile Açma/kapama düğmesinin sökmeden önce takılı olduğu pinleri kısa devre yapıp bilgisayarı açmaya çalışın.
Eğer herhangi bir tepki almazsanız, büyük ihtimalle anakart uçmuş demektir. Anakartı gözle inceleyip, yanan bir yer ya da şişen bir kondansatör olup, olmadığını kontrol edin.
Eğer işlemci fanı (tabi işlemci fanının kablosu takılı olmalı) çalışmaya başlarsa, önce RAM'i sonra ekran kartını takıp, her taktığınız elemandan sonra bilgisayarı çalıştırıp, kontrol edin.
Eğer ekrana görüntü gelirse, sabit diski ardından cd-rom'u takın. Eğer problemsiz çalışıyorsa, güç düğmesi ve ledlerin kablolarını takın.

yakuphan' Alıntı:
Çalışan bir bilgisayardan söktüğünüz kabloyu ve güç kaynağını arızalı bilgisayara takın.
Anakart üzerindeki sabit disk, cd-rom vb. sürücülerin kablolarını sökün, RAM, ekran kartı gibi tüm kartları sökün, kasanın ön panelinden gelen açma kapama ve led kablolarını da sökün.
Güç kaynağının anakart güç kablosunu anakarta takıp, bir tornavida yardımı ile Açma/kapama düğmesinin sökmeden önce takılı olduğu pinleri kısa devre yapıp bilgisayarı açmaya çalışın.
Eğer herhangi bir tepki almazsanız, büyük ihtimalle anakart uçmuş demektir. Anakartı gözle inceleyip, yanan bir yer ya da şişen bir kondansatör olup, olmadığını kontrol edin.
Eğer işlemci fanı (tabi işlemci fanının kablosu takılı olmalı) çalışmaya başlarsa, önce RAM'i sonra ekran kartını takıp, her taktığınız elemandan sonra bilgisayarı çalıştırıp, kontrol edin.
Eğer ekrana görüntü gelirse, sabit diski ardından cd-rom'u takın. Eğer problemsiz çalışıyorsa, güç düğmesi ve ledlerin kablolarını takın.

hocam dediğinizi zaten yapmıştım ama yinede çalışmadı.

peki eğer anakart bozuksa içindeki çoğu elemanı sökülmüş hurda bilgisayrlarım var onların anakartlarının çalışıp çalışmadığını nasıl öğrenirim.

powersupplyden çıkan iki güç kablosu var. biri ram yuvalarına yakın 20+4 pinlik güç kablosu diğeri işlemci yakınına takılan 4 pinlik kablo. bu iki kablonun takılacağı yuvalara bakın

olmadı ole de :( şimdi çalışan bir bilgisayarda diğer donanımları tek tek deneyeceğim bakalım belki yedek güç kaynağımda bozuktur. Herkese teşekkürler

BBNET
Geri