Bilgisayar saatlerinin sıfırlanma sorunu(!)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AKom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

AKom

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar. Labtaki pclerde deepfreeze kurulu. bütün bilgisayarların bios pilini değiştirdim sene başında. ama hala saatler değişiyor. misal saat 8.48 de pclerde saatler 9,48 15,48 gibi oluyor genelde saatler değişiyor ya da piller kolpa mı çıktı acaba :)

aynı sorun bende de var... saat ayarları fala işe yaramıyor..pili değiştirmekte çözüm olmadı :(

ben drive vaccine kullanıyorum onda da aynı oluyo... arada bir saatleri düzeltiyorum sertifika hatası olmasın diye...

bende iki bilgisayarda da aynı sıkıntı var.ben de bios pili almayı düşünüyordum.pili değiştirmek işe yaramıyorsa ne yapabiliriz peki.sertifika sorunu nedeniyle internete girilmiyor.

Aynı sorun bende de var.Forumdan şamil hocamin önerdiği toolwize time freeze le değiştirmeyi düşünüyorum.(ücretsiz yazilim,ama sadece c yi koruyor)Bilgilerinize.

toolwizde de aynı sorun çıkıyor... ben sigortaları kapatmıyorum artık saatlerde sorun olmuyor...

bu sorun yoktu, bu sene başladı. bende bugün tam pil siparişi verecektim.

EEEE ne yapacağız şimdi

başka bir forumda C:\WINDOWS\REPAIR klasörü içerisinde bulunan AUTOEXEC.NT dosyasını C:\WINDOWS\SYSTEM32 klasörü kopyalama ile sorunun çözüldüğü yazılmış.ama denemedim.

svbarut' Alıntı:
başka bir forumda C:\WINDOWS\REPAIR klasörü içerisinde bulunan AUTOEXEC.NT dosyasını C:\WINDOWS\SYSTEM32 klasörü kopyalama ile sorunun çözüldüğü yazılmış.ama denemedim.

4 bilgisayarda denicem pazartesi görürüz işe yarayıp yaramadığını.

akoluacik' Alıntı:
svbarut' Alıntı:

4 bilgisayarda denicem pazartesi görürüz işe yarayıp yaramadığını.

Sonuç olumsuzdur.İnternet cafe forumlarında bu sorunun çözümü vardır mutlaka araştıralım....

gamer99' Alıntı:
sıfırlama önemli
hele 17 Aralık yaklaşırken . . .

:P

Sanırım haberiniz vardır.2010 kpss de yaşanananlar gün yüzüne çıkıyor....
sıfırcı polis eşlerinin eğitim bilimlerinde 120 net çekip ikinci sınava girmemeleri gibi :)

bilgisayara format atınca bu sorun oluştu deep fereze kaynaklı olduğunu da düşünmüyorum.çünkü yine depfreze kurulu saat ayarı düzgün olmayan bilgisayarlar internet sertifika sorunu çıkarmıyor.internete bağlansın da saat ayarı düzgün olmasın önemli değil :)

Ben de dönem başında pilleri değiştirmiştim. 1-2 hafta sonra hocamın dediği gibi dakika değil saat kısmı geri kalmaya başladı. Bilgisayarlara deep freeze yerine shadow defender kurdum. Öğrenciler şimdi tarihleri kendileri değiştirebiliyor. Bu işlemi yaptıktan sonra saatlerde bozulmadı ama artık pil bitse de değiştirmeyeceğim.

svbarut' Alıntı:

teşekkürler hocam işe yaradı 4 bilgisayarında saatler değişmemiş :)

akoluacik' Alıntı:
svbarut' Alıntı:

teşekkürler hocam işe yaradı 4 bilgisayarında saatler değişmemiş :)
bu sonucun olumsuz olduğu yazılmıştı. bazen işe yarıyor, bazen yaramıyor mu

guvenlik-araclari-deepfreez-guvenlik-karti-filitre-f104/shadow-defender-full-indirebilirsiniz-t117740-45.html
linkte program paylaşılmış, türkçe yama eklenmiş ve lisans ilacı var.sorun yaşadığım iki bilgisayardan deepfreze i kaldırıp bunu kurdum bakalım.
kurcaladığım kadarıyla pasif hale getirmek için bilgisayarı yeniden başlatmak gerekmiyor.
dosya ya da klasör fereze harici bırakabiliyorsunuz.
yalnız güvenli modda program yüklemeye izin veriyor.ferze ön yükleme esnasında aktif oluyor.
bilgisayarı da kasmıyor

SSTG Sistem Saat ve Tarih Güncelleme İndir

Hocam ben bu programla sorunu aşıyorum. Her açılışta sistem saatini güncelliyor.

Ekli dosyalar

arkadaşlar bu arada şifresini bilmediğim bir deepfreze li bilgisayar var.deep un freezer programını denedim işe yaramadı. başka çözümü olan var mı acaba

BBNET
Geri