bilgisayar malzemeleri toptancılığı

Kodla Büyü

utkukocak

Üye
Merhaba arkadaşlar.30 bin TL sermayem var ve bu parayla bulunduğum il ve yakın il,ilçe ve kasabalara toptan bilgisayar parçaları satmak istiyorum(kulaklık,power,mause,klavye vb ) sizce iş yapabilirmiyim bilgisayardan orta düzeyde anlıyorum lisedeylen 1 sene bilgisayar teknik servisinde staj yaptım.

Hemen her bilgisayarcının birlikte çalıştığı bir toptancısı vardır. Bunlar genelde şirketleşmiş, iş yerleri olan ve fatura kesen yerlerdir.
Anladığım kadarıyla siz işi biraz seyyar şekilde yapmayı düşünüyorsunuz. Özellikle garanti hususunda sıkıntı yaşama riski olacağından, insanların sizi tercih etmesi biraz sıkıntı olabilir.
Eğer bahsettiğiniz ürünleri gerçekten ucuza temin edebilirseniz, size tavsiyem fatura kesebilen bir bilgisayarcıyla anlaşıp, gittigidiyor, n11.com vs. gibi online siteler üzerinden sürümden kazanacak şekilde ürünleri satmanızdır.

anladım.piyasadan biraz ucuza versem fatura keseri zaten babamın dukkanı var onu şirkete çevirecez bu yapacağım işide oraya ekletirim fatura sıkıntı değil.

utkukocak' Alıntı:
anladım.piyasadan biraz ucuza versem fatura keseri zaten babamın dukkanı var onu şirkete çevirecez bu yapacağım işide oraya ekletirim fatura sıkıntı değil.
..
fatura işi öyle senin düşündüğün gibi değil.
faturasını keseceksin de neyin faturasını keseceksin. fatura kesmen için bir ürünün sana faturalı olarak girmesi gerekiyor. sende faturalı olarak çıkacaksın. kar edeceksin. gelir vergisi vereceksin. muhasebeci tutacaksın.... dükkanın size tek getirisi fazladan bir kira vermeyecek oluşunuz.

öğretmenlik yapıyorsanız ek iş olarak düşünebilirsiniz. ama alım satımdan fazla getiri beklemeyin. zira artık bilgisayar sekötürnde %3 - %4 karla satış yapılıyor. bu demektir ki 100 liraya sattığınız bir üründen size 4 lira kar kalıyor. 1 ürün arızalı çıksa kargoyla garantiye gönder - al masrafı 4 liradan kat kat fazla oluyor.

tavsiyem satıştan ziyade SERVİS işine girmeniz. BAKIM ANLAŞMALARI yaparak kendinize 5-6 firma bağlasanız dükkanın giderlerini çıkartır. bunun yanında yapacağınız satışlarda size kar olarak kalır. ama tüm bunlar içinde zaman ayırmak gerekiyor. ek iş olarak biraz zorlar

BBNET
Geri