erkman_07450
Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar bilgisayar laboratuvarı için bir hayırsever yaklaşık 20 bin TL yardım yapmayı düşünüyor. Anadolu Lisesi bilgisayar laboratuvarı için tavsiye edebileceğiniz bilgisayar önerileri nelerdir.
tahmini olarak 5-7 arası makine hesaplıyorum hocam.20 bin ile kaç bilgisayar düşünüyorsunuz hocam (satıcı değilim fikir paylaşımı açısından soruyorum)
Sadece 9. ve 10. sınıflar için kullanılmak üzere düşünülüyor. Ayrıca üst düzey işlem yapılmayacak ancak 3-4 yıl sonra çöp olmaycak şekilde olsun istiyorum.raspberry pi 4 ü inceleyebilirsiniz hocam. gayet güzel çok çok üst düzey render almayacaksınız işinizi görür.
Burada fiyatlar daha uygun. Devlet malzeme ofisinin e-satış portalı.
https://www.dmo.gov.tr/Esatis
https://www.dmo.gov.tr/Arama?k=||Elektronik||Bilgisayarlar||Mini+Bilgisayarlar&d=0-1
https://www.dmo.gov.tr/Arama?s=&k=||Elektronik||Bilgisayarlar||All+In+One+(Tümleşik)+Bilgisayarlar&p=1&d=0-1&e=1
Hocam müdür beye sordum. Okulun demirbaşına kayıt edilmesi zorunlu dedi. Sadece resmi kurumlar için satın alma işlemi yapılıyormuş. Piyasadan ucuz. Süreci tam bilmiyorum. Görüşebilirsiniz iletişim yoluylahocam merhabalar. Daha önce DMO dan malzeme aldınız mı? Alırken vergisiz fiyat ödeme durumu varmı? Birde süreç nasıl işliyor acaba?
bu sisteme birde ekran kartı eklemek lazım hocam.10100f dahili grafik kartı yok.Valla hocam monitör dahil 3500 lıra falan bir makına toplama olarak bakarsak ssd ve 8 gb ram kırmızı cizginiz olsunbence böyle bırsey yapıldıysa üstüne okul da eklesin güzel bir lab kurun..
Tümleşik ekran kartı olmadığını bilmiyordum teşekkür ederim hocam güzel oldu bunu söylediğiniz.bu sisteme birde ekran kartı eklemek lazım hocam.10100f dahili grafik kartı yok.
Okulda mı kullanıyorsunuz hocam?raspberry pi 4 ü inceleyebilirsiniz hocam. gayet güzel çok çok üst düzey render almayacaksınız işinizi görür.
evet hocam kullanıyoruz. w10 bile kurabilirsiniz sorun yaşarsanız. soğutucu alırsanız daha rahat edersiniz.Okulda mı kullanıyorsunuz hocam?
Hocam bizim okulda da raspbian pi4 4gb raspbian işletim sistemi kurulu youtube da ve tinkercad de kasıyor sizde var mı bu sıkıntı win10 kurmak çözüm olur mu acabaevet hocam kullanıyoruz. w10 bile kurabilirsiniz sorun yaşarsanız. soğutucu alırsanız daha rahat edersiniz.
hocam sorun yok bizde hiç sd kartlar sorunlu olabilir biz samsung taktık hepsine daha önce syrox vardı çok yavaş çalışıyordu şimdi o sorunu yaşamıyoruz, olmazsa ramdisk oluşturun öyle kullanım sağlayın , raspiconfig e bakın belki ayarlarda kapalı olan birşeyler vardır. olmazsa w10 deneyin.Hocam bizim okulda da raspbian pi4 4gb raspbian işletim sistemi kurulu youtube da ve tinkercad de kasıyor sizde var mı bu sıkıntı win10 kurmak çözüm olur mu acaba
okuma yazma hızı yüksek sd kart kullanın hocam. Class 10 olsun. Bilindik bir marka olsun bir de.Hocam bizim okulda da raspbian pi4 4gb raspbian işletim sistemi kurulu youtube da ve tinkercad de kasıyor sizde var mı bu sıkıntı win10 kurmak çözüm olur mu acaba
Amazon Türkiyede yurt dışından gelen lenovo thinkpad mini pc ler var i5-8gb ve i7 16gb pcler var fiyat 3500-4500 ben i7 olandan birtane alıp deneyeceğim adobe xd ve photoshop kaldırırsa 20 tane alırımArkadaşlar güncel olarak laboratuvar için (lise python-arduino-tinkercad-projeler vs.) tavsiyeniz var mıdır? Çok fazla ekstra özellik gerektirmiyor isteklerimiz fakat geleceğe yönelik olursa daha iyi. Şu marka model vs. aldık yada all in one, laptop kullanıyoruz çok memnunuz dediğiniz bir öneri olursa çok makbule geçer araştırırız. Bütçemiz hakkında net bilgim yok sadece bakabilir misin dediler. Teşekkürler şimdiden.