Bilgisayar kullanmayı bilen öğrenciler

Kodla Büyü

eemree

Süper Üye
Süper Üye
Az evvel derste ilk kez dersine girdiğim
6. sınıf öğrencisinin verdiği cevap:
öğretmen:Donanım nedir?
öğrenci:öğretmenim ben bilgisayarı açıp kapatıyorum
öğretmen:Düğmesine mi basıp açıp kapatıyorsun?
öğrenci:yok hocam içini açıp kapatıyorum
öğretmen: yap ozaman donanımın tanımı
öğrenci:bilgisayarın donan parçalarına denir
öğretmen: :?
Öğretmen:yazılımın tanımını da o zaman yazın kullanılan programlar olsun.
Bilgisayar bilen öğrencilerin tanımı bu şekilde oldu.
Sizinde varmı böyle değişik cevaplarınız. Paylaşalım

Ben tahtaya donanım diye yazmıştım; öğrencilerin bazıları donalım diye geçirmiş deftere. :lol:

öğretmen: çocuklar geçen yıl neler yaptınız bilgisayar dersinde?
öğrenci: kulaklıkları kulağımıza taktık öğretmenim..
öğretmen: sonra ne oldu?
öğrenci: bilgisayarın şu üstü ayna gibiydi, (kapalı duran monitörden bahsediyo) kendimize baktık ..:D :D :D

Ben de ilk dersten sordum öğrencilere ama bunlar 4,5,6'da bilgisayar dersi görmeyen öğrenciler. Kimse birşey bilmiyor, "öğretmenim facebooka giriyorum, oyun oynuyorum" diyor. Ekrandaki okun ismi nedir deyince de "mous" diyor. Kimisi açmayı kapatmayı biliyorum öğretmenim diyor. Bu sene lab da yok bakalım nasıl anlatıcaz dersleri, defter aldırıp yazdıracağım artık, başka çaresi yok gibi..

Bu öğrenci projeli heryerde aynı ama talim terbiye ve bakanlara göre öğrenciler zaten bilgisayarı biliyor.

merfi' Alıntı:
öğretmen: çocuklar geçen yıl neler yaptınız bilgisayar dersinde?
öğrenci: kulaklıkları kulağımıza taktık öğretmenim..
öğretmen: sonra ne oldu?
öğrenci: bilgisayarın şu üstü ayna gibiydi, (kapalı duran monitörden bahsediyo) kendimize baktık ..:D :D :D
buda iyiymiş

bizde ekranda mouse u gezdirin diyince ekranin üstünde mouseyi gezdirenler vardı. bildiginiz monitore dogru tutmus asagı yukarı oynatip bisi olmuyor hocam diyor :)

öğrenciler(5.sınıf): hocam biz bilişimi seçtik ama bilgisayarı çok iyi biliyoruz. o yüzden hep oyun oynucaz dimi?
öğretmen: bilgisayarda ne yapıyosunuz mesela? neleri biliyosunuz?
öğrci: counter strike oynuyorum, facebook a giriyorum.
öğretmen: başka?
öğrenci: bu kadar

farklı bir şey söyleyen sadece 1 öğrencim oldu. o da slayt dedi.
bazıları hiç dokunmamış bile hayatında.

Verilen örnekler çok güzel. Bu dönem lisede geçici olarak müdür yardımcısı oldum. Bana da lise 1'lerden 3 saat müzik dersi verildi. Müzikten hiç anlamam. Neyse sınıfa bir girdim. Bir öğrenci gitar almış çalıyor. Arkadaşları da dinliyor. Ben hiç mi hiç anlamam öğrenciler gerçekten müzik dersi yapılacağını sanmışlar. Bu dersin çıkışında da henüz derse girmediğim başka sınıftan bir öğrenci hocam müzik dersi için bir şeyler aldıracak mısınız diye sordu.

burdakileri okuyunca aklıma geldi bi öğrencim var geçen seneden beri klavye dedirtemedim hala kilevye diyor komik ya çocuklar bi de hoparlörümüz var hoporlör

ilk derste öğrencilere sordum. "Ben bilgisayar kullanmayı tamamen biliyorum" diyen var mı diye. bi kaç akıllı el kaldırdı. peki dedim. oturma listesini excel e geçiriyordum. her öğrencinin sırayla kendi adını gelip yazmasını istedim. bu el kaldıran öğrencilerden çoğu büyük harf yapmayı beceremediler. benim bi şey dememe gerek kalmadı, arkadaşları yeterince güldüler zaten.

öğrencilere klasör oluşturmayı anlatıyordum. bir türlü anlamadılar. o kadar çok klasör oluşturduk ki artık yeni klasörlere isim bulmakta zorlanıyordum. sonra bir klasör daha oluşturduk.
-bu klasörün adı da .... ıııııı.... tahta olsun.
öğrecinin biri,
-tahta mı?
-tahta tabi, zorunamı gitti.

BBNET
Geri