Bilgisayar Donuyor (Resmini Çektim)

Kodla Büyü

bilgisayarbilisim33

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bilgisayarım bazen donuyor ve aşağıdakine benzer bir görüntü oluyor. Bazen bilgisayar saatlerce (5-8 saat) çalıştığında yapıyor. Bugün ilk kez şöyle bir şey oldu, bilgisayarı açtım, açılana kadar diğer odaya gideyim dedim. 3 dk. sonra geldim. Ekran aşağıdaki gibiydi. Her seferinde, hiç bir tuş ve tuş bileşimi işlemiyor. Bilgisayarda reset tuşu yok, düğmesine basılı tutup kapatıyorum, 5 sn. bekleyip tekrar açıyorum ve hiç bir sorun olmadan çalışıyor, hem de saatlerce. Ayda 1-2 sefer bu başıma geliyor. Ne ola ki acep?

Ekli dosyalar

• ekran.jpg
    ekran.jpg
    227.4 KB · Görüntüleme: 885
hocam benim bilgisayardada böyle olmuşdu servise gönderdim daha bilgisayar 6 aylıktı ondan sonra böyle bişey olmadı bakayım bulabilirsem size mesaj atarım
:D

hocam ekran kartısorunu gibi gözüküyor.ekran kartı tam yerine oturmuş mu? baktınızmı?

İnşallah o kadar basittir ama bakmıştım hocam, yerli yerindeydi, yine bakarım kapattıktan sonra, teşekkürler

1.ekran kartı yerinden çıkmış olabilir.
2.sürücü hatası olabilir.
3.kablo arızası olabilir.(*** genellikle olur.)

kontrol edin başka monitörle deneyin.
başka ekran kartı takmaya çalışın.

suferi' Alıntı:
1.ekran kartı yerinden çıkmış olabilir.
2.sürücü hatası olabilir.
3.kablo arızası olabilir.(*** genellikle olur.)

kontrol edin başka monitörle deneyin.
başka ekran kartı takmaya çalışın.

:+1:

hocam aynı sonuçtan ben de malesef servise yollamak zorunda kaldım bi kaç ay önce
ekranından diye düşündüm ama anakartı değiştirmişler
raporda öyle yazıyordu :|

donmezz87' Alıntı:
hocam aynı sonuçtan ben de malesef servise yollamak zorunda kaldım bi kaç ay önce

offf, daha alalı 1,5 yıl oldu masraf çıkarmaz inşallah. :oops:

ekran kartı veya güç kaynağı fanında sorun var bana göre. aşırı ısınma bu tip donmalara neden olur

aynı olay bende de olmuştu hocam, ekran kartı arızası diye gönderdik serviste anakartı komple değiştirmişlerdi

Evet ilk yapılması gereken kabloları kontrol etmek, sonra ekran kartı yerinde mi bakmak, o da olmazsa sürücüyü yeniden kurmak. Teşekkürler yardımlarınız için...

bilgisayarbilisim33' Alıntı:
donmezz87' Alıntı:

offf, daha alalı 1,5 yıl oldu masraf çıkarmaz inşallah. :oops:

anakartsa geneli 3 yıl garantılı, ki en az 2 yıl sıkıntı olmaz.

Pek kablo arızasına benzemiyor ekran kartı RAM i yada GPU suna aşırı yüklenirseniz (Overclock yaparsanız) bu tip hatalar gelebilir.Yada Ekran kartı RAM arızası veya aşırı ısınmalarda bu görüntü ile karşılaşılabilir. ekran kartınız Fanlı ise ,fanı ve soğutucu bloğu temizleyip ,fanın sağlıklı döndüğünden emin olunuz.
Ekran kartınız onboard ise ana RAM lerden de şüphelenmek yerinde olur.

BBNET
Geri