bilgisayar dersi bana verilmelimi

Kodla Büyü

nazliatci

Üye
okulumuzda 44 saaat bilgisayar dersi var. bilgisayar öğretmeni askerde . benimde formatörllük belgem var branşım farklı ve 22 saat dersim var.22+ üstüne 8 saat bilgisayar dersi almak istiyorum. bununla ilgili sözlü yada yazılı bir dilekçe yazsam bu dersi bana vermek zorundalar mı ? lütfen cevap verirmisiniz yarın ona göre dilekçe yazıp vermeyi düşünüyorum

hocam bil. öğretmeni yoksa dilekçe verip dersleri isteyebilirsin. matematikçinin beden dersine , din kül .öğretmeninin bil. dersine girdiğini gördüm çünkü aynı okullarda çalıştık. Buradaki kriter idarenin verip vermeyeceği aran iyiyse verirler ve başka talip yoksa tabiki de... kolay gelsin..

44 saat ders varsa şehir merkezi bir okuldasınız diye tahmin ediyorum. Öncelikle idare bölgede/ilçede bilişim öğretmeni varsa onu görevlendirmeli. Yoksa ücretli bilişim öğretmeni mutlaka bulunur. Zira atanamayan bir sürü bilişim öğretmeni var.
O da yoksa, okuldaki öğretmenlere sorulur. Maksat burda öğrenciler mağdur olmasın.

Ama BTR belgesinin bilişim dersiyle alakası yoktur. Benim ingilizce sertifikamın İngilizce dersiyle alakası olmadığı gibi. :)

Branşın farklıysa branşının işini yap kardeşim. Müslüman mahallesinde salyangoz mu satıyorsun? Bırak herkes kendi işini yapsın. Herkes gözünü bizim branşa dikmiş. Ne kıymetli branşımız var ya. Çok meraklıysanız sizde okusaydınız 4 sene boyunca.

yazdığım yazıyı düzgün okumanızı tavsiye ederim . zaten 22 saat dersimin üstüne bilgisayar dersi istediğimi ve bilgisayar öğretmeninin askerde olduğu söyledim. lütfen yorumlarınızda biraz kibar olun . yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler

benim burda sormak istediğim öncelik hakkı benim mi, yoksa fazla olan dersler bütün branşlara dağıtılır öncelik yokmu

brkshngklp' Alıntı:
Branşın farklıysa branşının işini yap kardeşim. Müslüman mahallesinde salyangoz mu satıyorsun? Bırak herkes kendi işini yapsın. Herkes gözünü bizim branşa dikmiş. Ne kıymetli branşımız var ya. Çok meraklıysanız sizde okusaydınız 4 sene boyunca.

siz böylemi öğretmenlik yapıyorsunuz her sorulana bu sekildemi cevap veriyorsunuz branşınız sizin olsun

nazliatci' Alıntı:
benim burda sormak istediğim öncelik hakkı benim mi, yoksa fazla olan dersler bütün branşlara dağıtılır öncelik yokmu
Hocam yukarıda da açıkladım. Okul idaresi bilişimci bulamazsa dersler dağıtılır. Burada öncelikyok. Hatta dersler okulda kimin dersi azsa ona verilir. Arkadaş mat öğretmeniyse, dersi soru çözme dersi olarak değerlendirir.

Bu söylediklerim en son çözüm. Okulda hiçbir öğretmen ders istemedi ise, 22 saatinüzerine 8 saat daha ders alabilirsiniz. 30 a tamamlayınca sizin yerinizde olsam BTRyi bırakırım. Zira 20 saat ekders alırsınız.

nazliatci' Alıntı:
Başka okuldan görevlendirme ile gelecek bir branş öğretmeni söz konusu değilse belli bir öncelik söz konusu değil (deneyimler sonucu) sanırım. Matematik- Fen Bilimleri, Türkçe-Sosyal Bilgiler, Görsel Sanatlar-Teknoloji Tasarım vb...

Hocam herşey idarenin elinde.
Eğer başka bir okuldan dersini dolduramayan BT öğretmeni varsa o gelir. Yokda okulda isteyen öğretmenlere paylaştırılır.

Arkadaşların tepkileri biraz sert olmuş olabilir.
Fakat senelerdir bu bölümle ilgili sıkıntılar yaşıyoruz çoğumuz küstürülmüş ve yorulmuş durumda. Küçük bir kıvılcım yetiyor maalesef.

Türkiye nin gerçeği bu. Branş değişikliği ile çoğu sınıf öğretmeni istediği branşa geçirildi.
O yüzden sizin 8 saatlik BT girmeniz çok normal.

Kolay gelsin , iyi çalışmalar :wink:

Eğer başka bir öğretmen bulamazlarsa dilekçeye bile gerek yok hocam. idare mecbur dağıtacak dersleri boş geçecek hali yok ya, yukarıda terso yapan arkadaş niye böyle bir tepki verdi anlamakda mümkün değil. Ben din kültürü derslerine bile girdim köyde çalışırken çünkü öğretmen yoktu.

Herhangi bir şartı yok hocam, müdür dışardan öğretmen istemiyorum derse kendisi teklif eder zaten. Bizim okulda Din Kültürü öğretmeni yok, müdür ücretli istemedi, derslere bana girer misin dedi, ben de girdim ki atandığımdan beri her derse girdim nerdeyse. Müdürün dersi dağıtmasına bağlı sadece.

nazliatci' Alıntı:
okulumuzda 44 saaat bilgisayar dersi var. bilgisayar öğretmeni askerde . benimde formatörllük belgem var branşım farklı ve 22 saat dersim var.22+ üstüne 8 saat bilgisayar dersi almak istiyorum. bununla ilgili sözlü yada yazılı bir dilekçe yazsam bu dersi bana vermek zorundalar mı ? lütfen cevap verirmisiniz yarın ona göre dilekçe yazıp vermeyi düşünüyorum
Formatörlük belgeniz varsa olay bitmiştir, isterseniz müdür bile olabilirsiniz :puhaha:

Bu öğretmen arkadaş BT öğretmeni varken ben BT dersine girecem benim formatörlük belgem var demiyor zaten önce yazılanı bir okuyun...
Burada olay biraz farklı anlaşılmış. Arkadaş BT öğretmen asker de diyor. O arkadaş da derse girmek istiyor elindeki sertifikanın önemi olup olmadığını bilmek istiyor. Burada dalga geçen arkadaşlar ben 8 yıl ücretli, sözleşmeli ve kadrolu ; 3 ayrı şehirde (Doğudan batıdan iç anadoludan) en az 6-7 okulda çalıştım. Bu foruma da 2007 den beri üyeyim ne başka bir okuldaki BT öğretmenin Canı isteyerek yada oynaya zıplaya başka bir okula boş BT derslerine girmeyi istediğine şahit oldum nede gördüm. Diğer taraftan boş derslere görevlendirilen ücretli öğretmenlerinde o branşın öğretmenleri olmadığına da şahit oldum. İktisat mezunu,işletme mezununun matematik, tarih mezununun din kültürü muhasebe mezununun BT derslerine girdiklerine şahit oldum. Şu anda bile değil Üniversite eğitimi yada formasyon bunların hiç birini görmemiş bir zat okulumda din derslerine giriyor. O yüzden dolayı BT öğretmeni askerdeyken eğitimle alakası olmayan zatların BT derslerine girmesindense Öğretmenlik yapan 4 yıllık eğitim fakültesi mezunu bir meslekdaşımın derse girmesini bin kere razı olurum.

Her gün her sosyal ortamda kendimizi ciddiye aldırmak sorunlarımıza ciddi bir bakış isterken bizlerde başka arkadaşların sorunlarına aynı ciddiyetle yaklaşalım....

bazı arkadaşalar mantıklı olanı sölemiş zaten okuldaki müdürün elinde olan bir şey istediği gibi dağıtır.dengeleme toplantısında öğretmen isteyebilir ücretli isteyebilir.Okuldaki öğretmenlere ekders çıksın diye okul içindede halledebilir. sizin sorduğnuza gelirsek belgenin size katacağı şey dersleri dağıtırken öncelik tanımasına neden olabilir oda onun bileceği iş olmayabilirde.ben eşit dağıtacam kalırsa fazlasını sana veririm diyebilir.

BBNET
Geri