Laboratuvarımda ki bilgisayarlar Celeron işlemcili 512 MB Ram var ve mecburen XP var. Bir haftadır bu konu üzerinde araştırma ve denemeler yapıyorum.
Linux dağıtımlarına baktım Lubuntu, Xubuntu falan 3-4 tane denedim. Meb hattında program paketlerini kurmak problem oldu. Hele Pardus 2013 tam felaket kendi işletim sistemimizin paket güncellemelerini kendi internetimiz engelliyor. Hoş evde sanal makine de denedim yine güncellemelerinde sorun var neyse. Eclipse üzerine PyDev denedim o da Ram çok harcıyor. Eric denedim ama arayüzü çok karışık ondan vazgeçtim.
Windows XP' de PyCharm çok iyi ama 300 MB üzerinde Ram harcıyor. PyDev de aynı şekilde. Anaconda'yı kurmayı denedim ama kurulum sonrası çalışmıyor. Spyder de aynı şekilde. Wing ve Active Python denedim hiç kurulamıyor Xp ye.
Sonuç olarak Windows XP üzerinde Python'un kendi IDE sini kullanmaktan başka seçenek kalmadı. Ya da çaktırmadan bütün PC'leri çöpe atacam

Python'un kendi IDE'sinin en azından görsel bir arayüzü ve otomatik tamamlama özelliği olsaydı keşke. Bana bile soğuk geliyor bir de çocukların ilgilisini çekmeye çalışacağız bu arayüz ile.