mgüneş' Alıntı:
Yeni yayınlanan öğretim programında dersimizin ismi bile geçmiyor maalesef...
BT sınıfı yok, kitap yok, hadi hayırlısı bakalım.
Birde bu sene 9. sınıflar itibaren geçerli olduğu için, 10-11-12. sınıflarda eski BİT dersi mi işleyeceğiz acaba ?
Sayın hocam,
ilgili Kurul kararında
Ortaöğretim Bilgisayar Bilimi Dersi (Kur 1, Kur 2) Öğretim Programının, Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinde 2016-2017, diğer ortaöğretim kurumlarında ise 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılından itibaren “Kur 1” den başlamak üzere kademeli olarak ekli örneğine göre uygulanması,
Söz konusu programa göre;
1. Ders kitabı hazırlanması,
2. Hazırlanacak “Kur 1” taslak ders kitaplarının incelenmek üzere Başkanlığa ilk başvurularının 16 Ocak - 01 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılması, bunlardan 31 Mayıs 2017 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Kurulca ders kitabı olarak kabul edilenlerin, 2017 yılının
Haziran ayında yayımlanacak Tebliğler Dergisi’nde duyurulması,
Kurulumuzun 27/09/2005 tarihli ve 329 sayılı kararıyla kabul edilen
Orta Öğretim Kurumları Bilgi ve İletişim Teknolojisi Dersi Öğretim Programının, 2017 - 2018 Eğitim ve Öğretim Yılından itibaren uygulamadan kaldırılması
Buradan dersin bir kitabının olacağı açıkça anlaşılmaktadır. Benzer biçimde eski programın yürülükten kalktığı görülmektedir. Dolayısıyla süreç bu ders yeni program üzerinden devam edecektir.
Ayrıca öğretim programının uygulanmasına illişkin;
2. Toplam iki kurdan oluşan bu dersin haftada 2 saat uygulanması öngörülen öğretim programı,
Kur 1 seviyesinde temel konuları ele alarak metin tabanlı programlamaya giriş yapmaktadır.
Bu düzeyde istenilen programlama dili seçilebilir (
Phyton, C, Java vb.). Kur 2 düzeyinde
ise programlama konusunun öğretimi için uygun olan tüm yaklaşımlar seçenekli olarak sunulmuştur.
3. Bilgisayar bilimi dersinin hangi sınıf düzeyinde olursa olsun öğrenci tarafından ilk kez
seçilmesi durumunda Kur 1’e ait kazanımlar uygulanmalıdır. Dersin ikinci kez seçilmesi durumunda
ise Kur 2’ye ait kazanımlar uygulanmalıdır. Ders ikinci kez seçildiğinde, öğrenci seviyesine,
öğretmen niteliklerine ve teknik alt yapı olanaklarına bağlı olarak Kur 2’de yer alan 3
üniteden ikisi ya da sadece bir tanesi zümre öğretmenler kurulunca belirlenerek tüm yıl boyunca
uygulanmalıdır.
Burada da python öğrenciler için bana göre daha uygun bir seçim.