Dert_etme_dua_et
Üye
Bilişim sınıfımdaki bilgisayarların sayısını artırmaya çalışıyorum denilenleri denedim ama işe yaramadı maalesef farklı fikirler için yazmıştım foruma. Teşekkürler hocamboot seceneklerine bakın derim bir iki kablo latifeden !tamamıyla biri tarafından cıkarılmış olabilir guc veya data kablosu hddnin
Boot sıralamasında, Network boot seçeneği aktif olduğu için, hardisk üzerindeki işletim sistemini açmadan önce ağdan açabileceği bir şey var mı diye bakıyor.
Sıralamadan, network'u kaldırsanız / geriye alsanız da olur. Bazı anakartlarda network boot özelliği tamamen kapatılıyor. Öyle yapsanız da olur.
Hocam sırasıyla kontrol ediyorum netten de araştırdım sorun düzelmiyor şimdi sırasıyla attığım fotoğraflar çıkıyor ekranda.Ekli dosyayı görüntüle 71008 Ekli dosyayı görüntüle 71009 Ekli dosyayı görüntüle 71011 Ekli dosyayı görüntüle 71012
Bu fotoğraflarda boot edebilecek bir disk olmadığını bize uyarı olarak veriyor. Ancak yine aynı fotoğraflarda 160GB lık bir Disk olduğu görünüyor.
Bu fotoğraflarda boot edebilecek bir disk olmadığını bize uyarı olarak veriyor. Ancak yine aynı fotoğraflarda 160GB lık bir Disk olduğu görünüyor.
Demek ki, bilgisayara normal yollarla, CD - DVD rom kullanarak falan Windows kurulumu yapmalısınız.
İlk gönderinizdeki, Mavi renkli fotoğrafta, işletim sisteminin sorunlu olduğu bilgisi anlaşılıyordu. O sorunu gidermek içinde format atmak en kısa çözüm olduğundan yapmanız gereken bu gözüküyor.
Ben bir önceki gönderimde şuna cevap vermiştim. İlk gönderinizdeki, siyah ekranlı fotoğrafta, bilgisayar Ağdan boot etmeye çalışıyordu. Bunu kaldırmanız için Boot sıralamasını değiştirmelisiniz demiştim.
Belki de boot sıralamasını yanlış yaptığınız için bu yeni hata oluştu. HDD 'den hiç boot edemiyor.
Dip not: Bir an önce, tarih öncesinden kalma o bilgisayardan kurtulun. Hazır çalışmıyorken, yazın bir dilekçe, laboratuvarda çalışan bilgisayar yok, yenisi lazım deyin. Alsınlar, (Ağlamayan bebeğe emzik vermezler. Siz istemedikçe kimse size bilgisayar almayacaktır.)
"IDE Channel 3. Slave Disk : LBA,ATA100, 160 GB" demiş.
Disk Master olarak ayarlanmamış. Slave durumda olması, kurulumda problem çıkarır mı?