Bilgisayarınızı yarın sakın açmayın!

Kodla Büyü

karinca_52

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
FBI, yarın (9 Temmuz) internetin şalterlerini indiriyor. Virüs bu tarihte harekete geçeceğinden, FBI DNS sunucularını kapatarak tedbir alacak.

Ancak FBI bu işi sadece Amerika'da değil, bütün dünyada yapacak.

Hacker'ların Windows'daki bir açık yoluyla dünya çapında 570 binden fazla bilgisayara zararlı yazılım yüklediğinin ortaya çıkmasıyla birlikte FBI, yarın (9 Temmuz) internetin şalterlerini indiriyor. Virüs bu tarihte harekete geçeceğinden, FBI DNS sunucularını kapatarak tedbir alacak. Ancak FBI bu işi sadece Amerika'da değil, bütün dünyada yapacak. DNSChanger ismini taşıyan virüsün yol açtığı tehdidin ortadan kalkmasının ardından sunucular tekrar hizmete girecek. Söz konusu virüs, kullanıcıların tarayıcılarını hacker'ların sahte sitelerine yönlendiriyor. FBI kullanıcılara güvenlik ortağı tarafından yönetilen dcwg.org web sitesini ziyaret ederek, zararlı yazılıma sahip olup olmadıklarını kontrol etmelerini öneriyor.

BU VİRÜSE KARŞI YAPILMASI GEREKENLER
Virüsten etkilenmek istemeyenlerin yapması gereken birkaç basit adım var. Machintosh'ların bile risk altında olduğunu belirten uzmanlar, şu tavsiyelerde bulunuyor: www.dns-ok.us web sitesini ziyaret edin. Eğer zeminde kırmızı görüyorsanız, bilgisayarınız risk altında demektir. Yeşil sinyal iyi haber ancak hala risk altında olabilirsiniz. Daha sonra www.dcwg.org/fix adresine gidin, ücretsiz virüs taramayı gerçekleştirin ve virüsten kurtulun. Direkt olarak www.dcwg.org/detect/ adresine giderek de bilgisayarınızda tehlikeli yazılım olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

http://www.haber7.com/internet-alemi/ha ... in-acmayin

Türk insanına yarın bilgisayarı açmayın dersen, "acaba benim bilgisayarımıda birşey olacakmı" diye mutlaka açar :) - bkz: çernobil virüsü

FBI kullanıcılara güvenlik ortağı tarafından yönetilen dcwg.org web sitesini ziyaret ederek, zararlı yazılıma sahip olup olmadıklarını kontrol etmelerini öneriyor.
fixmanga.gif

hasari' Alıntı:
Bilgisayarın patlayacağını bilsem gene açarım.

aynen yarın açarım ben arkadaş :D ne zmandır bekliyorum, doktorada önkayıtlar sonucu ilk eleme sonucu belli olacak :D

eğer 9 temmuzda aktifleşecekse bizde tarihi bu günden itibaren 10 temmuz yapsak acaba ne olur :?:

bunlar hikaye her zaman böyle söylenir ama bişey çıkmaz.... amacın farklı olduğunu düşünüyorum...

Arkadaşlar konuyu 2 yıldan sonra hortlatmış gibi oldum ama kusura bakmayın, yeni başlık açmak istemedim zaten aynı konudan bahsedilmiş.

Lütfen yardım edin, nasıl oldu nereden geldi anlamadım ama bilgisayarımda Trojan.Multi.DNSChanger.b isminde bir trojan var. (veya virüs de diyebiliriz sanırım) Bu lanet şey benim DNS ayarlarını otomatik olarak 8.8.8.8 ve 208.67.222.222 yapıyor, ben düzeltiyorum siliyorum hemen bakıyorum tekrar bu hale gelmiş. Bu DNS'ler normal hatta çalışıyor internette sıkıntı yok hatta yasaklı olan youtube bile açılıyor ama bu DNS adresleri MEB hattında çalışmıyor ve okulda gün boyu MEB hattını kullandığımız için internetten hiçbir işimi yapamıyorum. Temizlemek için yapılması gerenlere bakıyorum Malware Antibytes ve Tdsskiller diye bir temizleme programını öneriyorlar ikisi de var ancak bunlar bunu temizleyemiyor, farketmiyorlar bile. Günde 1-2 kez Kaspersky Anti Virüs trojanı buluyor "Temizle" diyorum tık yok. Hiçbir şey yapmıyor. IP adresine DNS adresine bakıyorum yine aynı. Combofix çalıştırıyorum bulamıyor, online tarama yaptım 1-2 farklı siteden bulamadı. Super Antispyware, Yet Another Cleaner (YAC), Comodo Internet Security ve Firewall, Trojan Remover 6.9.1 gibi bir sürü temizleme aracı kurdum yine temizlenemedi. Daha önce uğraşan ve temizlemeyi başaran varsa lütfen yardım edin. Nasıl temizleyebilirm ben bunu, tek çare format mı? :(

Bu işte var bir ayak hemen atlamayın bence ipleri çalmak için insanları belli serverlara yönlendiriyorlar belli dnsler kullanmaya teşvik ediyorlar takip edilmek için altan altan..

Hocam bunu yönetici olarak çalıştırın.
ETC DNS leri Temizliyor ve ilk ayarlara döndürüyor.
sorun ETC de olabilir.

Ekli dosyalar

• w.rar
    w.rar
    245 bayt · Görüntüleme: 26
BBNET
Geri