bilgisayarımdan 8 bip sesi geliyor???neden olabilir?

Kodla Büyü

ozdemir1001

Aktif Üye
slm arkadaşlar. masaüstü bilgisayarımdan açılışta 7 kısa 8.si uzun bip sesleri geliyor.Araştırdım ekran kartı hatası oluyormuş genellikle.Ama benim ekran kartım dahili olduğu için ne yapacağımı bilmiyorum.Yoksa anakartım mı bozuldu.Ram olabilir diye çıkarıp yeniden taktım ama çözüm olmadı...Yardım ederseniz çok sevinirimmm....

hocam 8 bip ekran kartından ya da ramdan kaynaklanan sorun olabiliyor. Raminizi söküp taktığınızı belirtmişiniz eğer birden fazla ise yerlerini değiştirin değilse başka bir ram ile deneyin. Ekran kartınız onboard ise pek müdahale şansınız yok onun için bi ekran kartı takıp deneyin geçmiş olsun hocam sorunu çözerseniz buraya yazınız merak ettim şimdi :?:

teşekkür ederim sunny hocam.Ram belleğin yerini de değiştirdim ama olmadı...Başka bi ram takma şansım yoktu o an için.peki başka neden kaynaklanıyor olabilir?

Bildiğim kadarı ile bunlar hocam ama inşallah anakarttan kaynaklanmıyordur diyelim :?

Bilgisayar açılırken
sürekli ses-------------güç kaynağı arızası
birçok kısa bip---------anakart arızası
1 uzun------------------bellek tazelenmesinde hata
1 uzun 1 kısa----------anakart veya bios çipi hatası
1 uzun 2 kısa----------ekran kartı arızası (eski kartlardaki dip switch kaynaklı)
1 uzun 3 kısa----------ekran kartı arızası
2 uzun 1 kısa----------ekran kartı arızası (ramdac kaynaklı)
2 kısa-------------------bellek eşlik hatası (parity)
3 kısa-------------------belleğin ilk 64k�lık bölümünde hata
4 kısa-------------------timer hatası
5 kısa-------------------işlemci hatası
6 kısa-------------------klavye işlemcisi hatası
7 kısa-------------------işlemci hatası
8 kısa-------------------ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
9 kısa-------------------bios rom hatası
10 kısa------------------cmos okuma/yazma hatası
11 kısa------------------tampon bellek hatası (cache)

Gökbayrak' Alıntı:
Bilgisayar açılırken
sürekli ses-------------güç kaynağı arızası
birçok kısa bip---------anakart arızası
1 uzun------------------bellek tazelenmesinde hata
1 uzun 1 kısa----------anakart veya bios çipi hatası
1 uzun 2 kısa----------ekran kartı arızası (eski kartlardaki dip switch kaynaklı)
1 uzun 3 kısa----------ekran kartı arızası
2 uzun 1 kısa----------ekran kartı arızası (ramdac kaynaklı)
2 kısa-------------------bellek eşlik hatası (parity)
3 kısa-------------------belleğin ilk 64k�lık bölümünde hata
4 kısa-------------------timer hatası
5 kısa-------------------işlemci hatası
6 kısa-------------------klavye işlemcisi hatası
7 kısa-------------------işlemci hatası
8 kısa-------------------ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
9 kısa-------------------bios rom hatası
10 kısa------------------cmos okuma/yazma hatası
11 kısa------------------tampon bellek hatası (cache)

Bu değerler kesin değil. Anakartın markasına göre daha doğrusu biosun markasına göre değişir.Bir bios ta hiç ses gelmiyorsa Ram bozuktur, diğer bios markasında 3 bip gelince Ram bozuk olduğu anlaşılır vs vs Biosun markasını öğren google dan error sound diye arat bulursun. Kolay gelsin.

Sayın özdemir
Bip sesleri ortak mıdır bilmiyorum ama yakın zamanda başıma gelen arızayı yazayım belki size de ışık tutar.
Önce bilgisayar çalışırken kilitleniyor siren sesi gibi bir ses çıkıyor ve reset atmak zorunda kalıyordum. reset atınca da Windows logosu beliriyor ve ambulans sireni gibi bir ses başlıyor ve 1 dk falan sürüyor bilgisayar açılmıyordu. Araştırdım hata overflow çıktı.

Harddiski söküp başka bir bilgisayara takıp o bilgisayar üzerinden Scandisk yaptırdığım zaman epey bir hata, sahipsiz dosya vs. buldu. Düzeltti sorun kalmadı.

Ses eğer aynıysa tavsiye ederim .

mehmetakkas hocam benim bilg.ortaya çıkan hiçbir sorun yok sesten başka...Sadece açıllışta sırasında o sesler geliyor..normal bip sesi..kulak tırmalayıcı değil.Daha büyük bir sıkıntı oluşturması beni endişelendirdi.

arkadaşlar sorunumu çözdüm...önce donanımsal sanmıştım ama değilmiş...virüsten kaynaklanıyormuş..format attım artık bilgisayarım canava r gibi çalışıyor...

BBNET
Geri