bilginize ihtiyacım var

Kodla Büyü

yvzakblt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
kardeşim 16 yaşında geçirdiği rahatsızlıktan sonra göz numaraları çok büyüdü. 13 numara gözlük kullanıyor 3 senedir.
İki hafta önce devlet hastahanesine kontrole gittik. Doktor yaptığı ölçümlerden sonra 11 numara gözlük verdi.
Bizde sevindik gittik en güzel çerçeve ile en ince olabilecek düzeyde olan camı aldık. Haliyle epey para tuttu.
1 haftadır kardeşim yeni gözlüğü ile görmekte bayağı zorluk yaşıyor.
Uzağı görmekte az da olsa azalma var ancak yakını neredeyse hiç göremiyor. Yazı yazdırıyorum yazamıyor, okuma dersen tek tük.
Yarın aynı doktora tekrar gideceğiz. Sizce nasıl bir tepki ile karşılaşırım. Bu sıkıntıyı nasıl çözebilirim.

hata doktordaysa tepki mi gösterecek bir de. göremiyorsa göremiyordur. ayrıca lazer neden yaptırmıyorsunuz.

xtasy' Alıntı:
hata doktordaysa tepki mi gösterecek bir de. göremiyorsa göremiyordur. ayrıca lazer neden yaptırmıyorsunuz.

hocam tepki derken o anlamda bir tepki dememiştim. mesela doktor yeni reçete yazar git bunu al diye mi gönderir bizi yoksa başka bir çözümü falan mı var? görüldüğü kadarıyla hata doktorda ama nasıl bir çözüm yolu izlerim bilemiyorum az para değil sonuçta. lazer konusunda da yaşı 18 ya da 20 olması gerekiyor hocam.

Hocam doktordan olumsuz bir cevap veya tepki alırsanız Sağlık Bakanlığı'nın
şikayet hattı 184'ü arayın. Durumu izah edin, mutlaka çözülecektir.

peki hocam olumlu tepki olarak ne alabilirim. çıkarıp gözlüğün parasını mı verecek? :?

doktor hata yaptıysa düzeltir . sen olanı anlat ona.yeni numara verirse eğer senin işin eczacıyla asıl. sana yeni camı o verecek. rica edersin cam konusunu kolaylık yapar. Doktora yeni numara verirse bi danış ama yeni camıdamı ücretli alacam diye salağa yatarak

gözlükçü bir arkadaşla konuşurken göz doktorlarıyla ilgili, hiç birinin teşhisi öbürünü tutmuyor demişti. gözlüğe para yatırmadan önce en az iki doktora gitmekte fayda var.

doktorun tanıdığı bir gözlükçü mutlaka vardır. ona sizin isminizi versin ucuza alırsınız belki yenisini.
benim babama hem uzağı hem de yakını gösteren gözlüğü 100 tl ye vermişlerdi 1-2 sene önce. ama göz doktoru çok yakınımız.

Doktorun reçetesiyle gözlük aldınız sonuçta. Suç doktorun. Ama şöyle de bi durum var. Doktor reçeteyi yazdı sadece, camın pahalısını almak sizin tercihinizdi. Doktor insaflıysa camın değişimi konusunda tanıdık gözlükçüye yönlendirebilir veya sizin aldığınız gözlükçü anlayışlıdır inşallah. Ücret istemeden camını değişseler bari.

ben gözlük yerine lens kullanmanızı tavsiye ederim. günlük kullanım olanlardan değilde aylık kullanımlardan alırsanız takıp çıkarma sorunu fazla olmaz.

bende böyle bir sorun yaşadım hatta şu an yaşıyorum.eşim miyop.devlet hastanesinden randevu aldım iki doktor vardı biri kalabalık olunca diğerinden randevu aldım.gittik muayene olduk.doktor pek sallamıyo hastayı falan.yanndaki teknisyenmidir nedir o yapıyo ölçümleri.öncekine oranla 1,5 numara fazla çıktı.iyisinden bi gözlük aldk.neticesinde gözlük baya bi kullanacak.extra baya bi para da verdik SGK haricinde.bi iki gün taktı.başımı gözümü ağrıtıyo demeye başladı.bugün devletteki diğer doktora gitti.eski numarasını vermiş oda.(yani 1,5 düşük numara)gözlükçü değiştirmek istemiyo.rica minnet ikna etmiş.henüz gelmedi halen gözlük yapılyor bakalım ne olacak.kardeşim doktor tüccar olmuş çokda umrunda hasta.ben gitseydim kesin dövüşürdüm iyiki gitmemişim

bizim alo öğrenci hattına dönmesin şikayetler. bir doktor neden yanlış gözlük yazar sebebini merak ettim.

ihmal mi? dikkatsizlik mi? doktor başına düşen hasta sayısının çokluğu yüzünden istemsiz hata mı? yanlış teşhis koyabilme hata payı mı? yoksa gözlük yazımından ilaççılar gibi kazanan bir kesim varlığı mı? ama en önemlisi kötü niyetli mi?? ona göre sıkıntı yaratmadan önce bir değerlendirmek de fayda var.

doktor başına düşen hasta sayısı değil.neden mi?e-randevu sistemine girdim 2 doktor var bende hemen bugün olayım diye randevusu az olandan aldım biri dolu idi o gün için.benim gideceğimde boş.meğer ona pek kimse gitmezmiş ihmalkarmış hastayı kaale almıyormuş.nerden bilebilirim.başka bir sebep olabilirmi bilmiyorum ama artık kimseye güven kalmadı.herşey olabilir parasal sebep olabilir yada mesleğinde yetersizlik...ama yoğunluk değil arkadaş

BBNET
Geri