Bilgi teknolojileri ve eğitim konusunda görüşleriniz ?

Kodla Büyü

issmaill

Üye
Bilgi Toplumu Sürecinde Bilgi Teknolojilerinin Rolü, Değişim ve Gelişimin Eğitime Etkisi" konulu bir çalışma yapıyoruz, çalışma neticesinde sizlerin de görüşlerini almak veya önerebileceğiniz bir kaynaktan yararlanmak istiyoruz.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

İsmail Karaca
Ankara Üniversitesi
Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi
Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü

Bilişim Teknolojisi adından da anlaşılacağı üzere “bilmek” kelimesinden türeyen bilişim kavramının,teknolojiyle harmanlaşmasıdır.Başka bir deyişle, bilgiye en kısa sürede ulaşmak için teknolojinin nimetlerinden faydalanmaktır.Çağdaş eğitim anlayışında bilgiyi ezberleme değil ,ona ulaşma ve keşfetme anlayışı vardır.İşte bu yüzden bilişim teknolojisi eğitimde önemli bir yer tutar.Günümüzde herhangi bir bilgiye ulaşmak artık zor değildir.Bilgisayar,internet,cep telefonları ve iletişim araçlarının çoğalması ve gelişim göstermesi, insanlığa çok büyük kolaylıklar sağladığı gibi eğitim sistemi de bundan nasibini almıştır.Artık her türlü bilgi bir tık ötemizdedir.Ezbercilik anlayışının son bulması gerektiğini Einstein’in şu anısıyla anlayabiliriz.Einstein’a 1 mil kaç feettir? diye sormuşlar.
Einstein: Bilmiyorum. Herhangi bir referans kitabından iki dakikada bulabileceğim gerçeklerle neden beynimi doldurayım, demiş. Bilgiyi ezberlemek değil onu keşfetmek önemlidir.

BBNET
Geri