Beyler akşama ne pişiriyorsunuz :)

Kodla Büyü

g.cetin.66

Süper Üye
Süper Üye
Bu gün yemek sırası bende ne yapsam ki yav.
karnıbahar la kırmızı mercimek mercimek olmazmı ?

Sarma sar ardından da baklava aç. Yani önce sar sonra aç. :lol:

Ünivesitede ilk yemek deneyimimi anlatayım. Evde hiç birimiz yemek bilmiyoz. En son bi arkadaş dedki hadi ben yapayım Pirinç pilavı yapacak . Önümüze getirdiki kıpkırmızı pilavın içine salça atmış. Yiyemedik tabi diyoki değişik bişeyler denedim. Normal pilavı yaptıda değişiği kaldı :)

bulgur pilavı yağlıca soğut üzerine de yoğurt yanında salata, sonra da vadi varsa bugün izle, vadi bitene kadar da sofra öyle beklesin çay filan içersin hepsini bir kaldırırsın :puhaha:

şuan ders yeni biter. burdan diğer okula gidip bir önceki kursun evraklarını alıp kurs yaptığım okulun müdürüne teslim etmeye giderim. sonra yeni kursun okuluna gidip müdürle görüşürüp akşam 6.30 F@tih kursuna başlarım artık kaçta bitirirsek o saatten sonrada ne bulursak onu yeriz. yapacak vaktimiz yok:)

at sote yanında da bi 20 likle beraber fener maçını izlemeyi isterdim ama hanım tiyatroya bilet almış.
yani evlenme

evlen diyen var evlenme diyen var ne iş anlayan var mı :) madagaskar soslu füme mi yapayım adını bile söylemek zor :) Makarna ve menemen vaz gecılmez lezzet agalar kabul ama vitaminsizlikten geberecem yakında
Arkadaş ne bulaşık ne yemek yapmak hiç biri koymuyoda şu sogan varya soğan o adama çok koyyo :) soğansız da olmuyo ağlamak istiyoruuuum :cry:

sivayseri' Alıntı:
bulgur pilavı yağlıca soğut üzerine de yoğurt yanında salata, sonra da vadi varsa bugün izle, vadi bitene kadar da sofra öyle beklesin çay filan içersin hepsini bir kaldırırsın :puhaha:
way arkadas yaaa haklısın aga bu gün bide vadi var demi :cry:

g.cetin.66' Alıntı:
evlen diyen var evlenme diyen var ne iş anlayan var mı :) madagaskar soslu füme mi yapayım adını bile söylemek zor :) Makarna ve menemen vaz gecılmez lezzet agalar kabul ama vitaminsizlikten geberecem yakında
Arkadaş ne bulaşık ne yemek yapmak hiç biri koymuyoda şu sogan varya soğan o adama çok koyyo :) soğansız da olmuyo ağlamak istiyoruuuum :cry:

eşimin bekarlık dönemi geldi aklıma:) evlenince en çok soğan doğramaktan ve camasır katlamaktan kurtulduğuna sevinmiştir galiba...

her gün her gün yemek yapmak zor geliyor, yaptığım zaman 2 günlük filan yapıyorum ben. en kolay yemekler tavuk yemekleri..sebzeli tavuk haşlama, tavuklu bezelye, tavuklu patates, onun dışında kızartma vs. yanii yapmak istedikten sonra erkekler de yapabilir, yemek tarifi veren siteler var, onlardan yararlanın :)

Yemekten kolay ne var hocam, gir lokantaya canın ne çektiyse ye hem lokantada 3-5 kişi olur yerken canın sıkılmaz , Para var huzur var :)
İlla yapacam diyorsan yumurta, sucuk, patates 3 lüsü en kralı... sade sucuk, sucuklu yumurta, sade yumurta, patatesli yumurta, haşlanmış patatesle yumurta, sadece patates kızartma, menemen türevleri....

hocam basit ama çok leziz bi tarif
tavuk pirzolaları al 10 dk kadar kaynat
pişince bol tereyagında kızart pulbiber,kekik,karabiber biraz bolca ekle kızarmaya yakın
afiyet olsun haftada 1 kesinlikle yapıyorm 5 dk almıyo
biliyosan bide pirinç pilavı turşu yeşillik

Pide yap hocam, gayet güzel oluyor. Sevgimi katarak pide yapıyorum bu aralar :++:

pide.jpg

Akşam yemeği yememek en güzeli :)

1 bardak süt, 1 haşlanmış yumurta, 1 portakal, 1 dilim ekmek üstü nutella veya bal, üstüne 1 bardak su :)

Toplam 98 sn de bitiyo o iş :D

urfada en hızlı yemek, pişirmesi ekmek fırınından, patatesleri de soymuyorum, geriye yıkayıp ikiye bölmek kalıyor, yanına tercihen patlıcan ve biber verilebilir, domates vb. ile lavaş arasına sarıp, ayranla afiyet olsun, daha kolayını bulamadım şimdilik :)

kubbe.jpg

20 dk ya gidip alıyorsun fırından

Ekli dosyalar

• fırın2.jpg
    fırın2.jpg
    52 KB · Görüntüleme: 494
BBNET
Geri