mert02' Alıntı:
Partilerin son oy oranları
5 kamuoyu araştırma şirketinin 2012'de yaptığı 'Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz' anketinde hangi partiler yüzde kaç oy alıyor?
Bugün seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır? 2012 yılında yapılan beş araştırmanın sonuçlarına göre partilerin oy oranları...
ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi, 21 ilde 2.862 kişi ile yaptığı Türkiye Siyasi Gündem Araştırması Ocak ayı sonuçları:
AK Parti: Yüzde 53.7
CHP: Yüzde 21.1
MHP: Yüzde 15.6
Bağımsızlar (BDP): Yüzde 5.9
Diğer: Yüzde 3.7
http://www.sabah.com.tr/Gundem/2012/02/ ... i?paging=1
Bu ülkenin yarısından fazlasının aracı yok sanırım araçları olsaydı bu zamlar sonucunda oy oranları böylemi olurdu. Ama milletin yarısı cahil galiba bu forumdakiler kadar akıllı olsalardı ne güzel olurdu.

. Ama bu anketlere de söylenecek sözler çok bu şirketleri AKP satın almış gibi klasik cümleler
Arkadaş neden şaşıyorsun. Veya şaşırmış gibi yapıyorsun. Hicv yapıyorsun. Bu memlekette o milletin yarısının oyunu alan partinin başkanı başka bir partinin İstanbul Belediye başkan adayını "İstanbul'u bilmiyor" diye eleştirip dalga geçtikten sonra kendisi Ankara'nın Sincan Belediye başkan adayı olarak Sincan'a ömründe BİR KEZ DAHİ GELMEMİŞ BİR ADAMI aday gösterdi, oy oranı %15 düştü ama yine kazandı. %50 küsur oy aldı.
Birisi de çıkıp demedi ki, "yahu sen milleti bilmediği yerlerden aday göstermekle eleştiriyorsun, sen bırak bilmemeyi HİİİÇ bilmeyen adamı aday gösteriyorsun"
Yani o zeki milletim mazoşist ise, sen buna neden şaşırmış gibi yapıyorsun?
Benim vasıtam ile sen bir iş sahibi oldun, kendi müesseseni kurdun, sonra Ak Partili belediye senin işini dağıttı, zorbalıkla, benim gözüm önünde oldu bu, senin SONUNA KADAR HAKLI OLDUĞUNU DA BİLİYORUM, ben ne yaptım, yine gittim Ak Parti'ye oy verdim.
Yahu bu benim zeki olduğumun göstergesi midir? Yoksa mazoşist olduğumun mu?
Oy oranları ver dur sen. Tek parti ile kim gelirse gelsin bu başarı yakalanacaktı. Var mısınız? Türkiye'nin son 70 yılına bakın, tek parti ne zaman geldi ise, istikrar var.
Yahu istikrar var, ekonomi iyi; kabul. Ama hangi görüşten olursa olsun, her tek partili hükümet döneminde bu olmuş.
Öyle konuşuyor ki bazıları Türkiye'de herşey son 10 yılda olmuş gibi. Bu doğal bir süreç. Refah artması. Çok ilginç bir hükümet gelmedikçe bu refah zaten artacak.
Çığır mı açıldı? Yok öyle birşey.
Teknoloji üretmeye mi başladık? Araba mı yaptık? Uçak mı yaptık? Uzaya adam mı gönderdik? Benim haberim mi yok?
Ha, hükümet başarılı, Allah başarısını artırsın. Beceremiyorsa da daha iyisini nasip etsin. Ama çığır açılmadı bu memlekette. Mevcut durum korunuyor. Her ORTALAMA ÜLKEDE OLDUĞU KADAR REFAH ARTIYOR.
Üzerinde bir artış, anlayış getirecek basiretli insanları nasip etsin Allah. Bu hükümete teşekkürler. Önemli icraatları da oldu. İnkar etmem. Ama herşey bu dönemde olmuş gibi bir bağımlılık var. Eleştirdiğim bu.