Bebek Görmeye Geleceklere İkramlar

Kodla Büyü

ogretmen_pc

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okuldan öğretmen arkadaşlar yaklaşık 15 kişi bebek görmeye gelecekler. İkram olarak pratik lezzetli bi şeyler hazırlamalıyım. Yalnız malum bebişle bir günde hazırlamak zor olduğundan ikramları hazırlayıp dondurucuya atıp o gün çıkarmak istiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum..

YUFKADAN İSTEDİĞİN ÇEŞİT BÖREK YAP AT DONDURUCUYA
KURABİYE YAP AT DONDURUCUYA
HAVALAR ISINDI PARFE TAZRZINDA BİŞEYLER YAP AT DONDURUCUYA
EN SONDA BİR İKİ ÇEŞİT SALATA YAPARSIN YETER BENCE

bana bir aylıkken gelmişlerdi, sigara böreği, etimek tatlısı ve patates salatası yapmıştım ilk gelenlere...Ama 6 aylıkken gelenlere de fellah köftesi, poğaça, gül tatlısı, panda pasta, yoğurtlu patates salatası, tavuklu avcı böreği yapmıştım...Buzluğu kullanamayanlardanım ben epey yorulmuştum hepsini gece sabaha kadar uğraşarak yapmıştım :(

bebeğiniz var vaktiniz neye el veriyosa onu yapın bence bir çeşit bi tatlı yeter bence yanındada çay daha ne olsun

hiç uğraşma hocam. eşini önce pastaneye sonada tatlıcıya yolla.sen bebeğile ilgilen. Açıkçası ben öyle yapmıştım. yok ben yapmak istiyorum dersen; önerim papates salatası, etimek tatlısı ve kek olur. bnm sıkışık durumlarda en çok başvurduğum yöntemdir. bnm arkadaşlar o zaman 40 ı çıkmadan gelmemişlerdi. bende bebekte rahatlamıştık.

dörtyol' Alıntı:
hiç uğraşma hocam. eşini önce pastaneye sonada tatlıcıya yolla.sen bebeğile ilgilen. Açıkçası ben öyle yapmıştım. yok ben yapmak istiyorum dersen; önerim papates salatası, etimek tatlısı ve kek olur. bnm sıkışık durumlarda en çok başvurduğum yöntemdir. bnm arkadaşlar o zaman 40 ı çıkmadan gelmemişlerdi. bende bebekte rahatlamıştık.
şimdiki aklım olsa o kadr uğraşmazdım ben de, en son bebek görmeye görmeye gittiğimiz arkadaş annesi de yanında olduğu halde hiç bişi hazırlamamıştı, yermek anlamında değil ama benimkisi salaklık olmuş :wink:

şeffaf' Alıntı:
şimdiki aklım olsa o kadr uğraşmazdım ben de, en son bebek görmeye görmeye gittiğimiz arkadaş annesi de yanında olduğu halde hiç bişi hazırlamamıştı, yermek anlamında değil ama benimkisi salaklık olmuş :wink:

Asla yaptığınızın salaklık olduğunu düşünmüyorum. Aksine küçük bebeği olduğu halde gelen misafirleri için bu kadar hazırlık yapan biri bence çok kıymetli biridir. Yanılmıyorsam bir kızınız vardı. inşAllah oda annesine çeker. hamarat ve zeki :wink:

Hocam iltifatlar icin cok sagolun, eminim geri kalir yaniniz yoktur
Avcı boregini eklerm tarifler kismina.

hocam evet doğdu da büyüyor 4. ayına girdi çok şükür :) ben de nasıl olsa evdeyim yavaş yavaş yapıp dondurucuya atıyım o gün de sabah çıkartırım diye düşünüyorum aslında bi yandan da gözümde büyümüyor da değil bebekle zor gerçekten ama okuldan epey kalabalık da gelecekler ki burada baya açıkbüfe tarzı bol bol ikramlı oluyor bebek görmeler okul çıkışında da gelecekleri için aç aç göndermeyim istiyorum

aranızda kıbrıs tatlısı tatmamış olan varsa mutlaka deneyin hem pratik hem de çok lezzetli.. değişik tarifleri var ama ben 4 yumurtayı 1 su bardağı şekerle çırptım 1 su bardağı hindistan cevizi, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı galeta unu, 1 su bardağı ceviz, yarım su bardağı susam ve bir paket kabartma tozu ekledim 180 derecede pişirdim çabuk pişiyor zaten. 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su ile şerbetini yapıp kek ve şerbet ılıkkken döküyoruz üzerine de klasik muhallebi..

Hocam adres verin biz de gelelim.
Yeğenimiz olur hem ;)
O dediğiniz tatlıları bügüne kadar hiç yemedim.
Onların da tadına bakmış oluruz.

Hayırlı olsun.
Allah bağışlasın...

hocam bol bol salatalar yap, salata malzemelerini önceden hazırla, o gün de karıştırıp, soslarını yaparsın.. yanına birkaç çeşit tuzlu ve tatlı yapınca da sofra çok zengin görünüyor.. farklı salatalar da herkesin hoşuna gidiyor.. ayrıca yogurtlu bir şey de yaparsan güzel olur.. istersen bir kaç güzel salata tarifim var verebilirim :)

hocam incirli kek üzeri şerbetli ve muhallebili zannedersem portakal ağacı.comda tarifi vardı bence güzel oluyor

btcikız' Alıntı:
hocam bol bol salatalar yap, salata malzemelerini önceden hazırla, o gün de karıştırıp, soslarını yaparsın.. yanına birkaç çeşit tuzlu ve tatlı yapınca da sofra çok zengin görünüyor.. farklı salatalar da herkesin hoşuna gidiyor.. ayrıca yogurtlu bir şey de yaparsan güzel olur.. istersen bir kaç güzel salata tarifim var verebilirim :)

çok sevinirim hocam

endorfinnn' Alıntı:
Yeğenimiz olur hem ;)

Hayırlı olsun.
Allah bağışlasın...

sağolun hocam darısı eğer yoksa başınıza :) ben de hiç yememiştim kıbrıs tatlısını yapması çok basit hocam deneyin bi siz de seversiniz.. davet etsem de yalan olur hem bebeğim de var misafir bi süre gelmesin mümkünse :D

ogretmen_pc' Alıntı:
endorfinnn' Alıntı:
Yeğenimiz olur hem ;)

Hayırlı olsun.
Allah bağışlasın...

sağolun hocam darısı eğer yoksa başınıza :) ben de hiç yememiştim kıbrıs tatlısını yapması çok basit hocam deneyin bi siz de seversiniz.. davet etsem de yalan olur hem bebeğim de var misafir bi süre gelmesin mümkünse :D
Gayet açık :)
Teşekkür ederim hocam.

BBNET
Geri