Beşiktaşın renkleri nereden geliyor

Kodla Büyü
Armamızda:
Beşiktaş'ın kulüp arması kuruluş tarihini simgelemektedir. Armadaki ilk beyaz çubuk biri (1), üç siyah çubuk üçü (3), ikinci beyaz çubuk da ikinci biri (1) ifade etmektedir. Armanın tümü dokuz parçadan oluşmaktadır ki bu dört rakam yan yana geldiği zaman Hicri takvimdeki 1319'u meydana getirir. Bu rakamın Rumi yıl karşılığı ise Beşiktaş Kulübü'nün kuruluş yılı olan 1903'dür.

Amblem'deki Türk Bayrağı ise Turkiye Futbol Federasyonu'nun hediyesidir.

Beşiktaş Türk Bayrağını kullanma hakkını Yunan Milli Takımıyla oynanan bir maçta Türk Milli Takımını temsil ettiği için almıştır. Başka hiçbir Türk Kulübünün böyle bir hakkı yoktur.

boş beleş tesellilere erken başlamışsın arkadaşlar, durun bi lig başlasın hele; şöyle 3 erli 5 erli yenilgiler falan gelsin.... Kendinizi dahaaa çooookkk tatmin edersiniz bu tür şeylerle :)

ozgurel' Alıntı:
boş beleş tesellilere erken başlamışsın arkadaşlar, durun bi lig başlasın hele; şöyle 3 erli 5 erli yenilgiler falan gelsin.... Kendinizi dahaaa çooookkk tatmin edersiniz bu tür şeylerle :)

Sevinmek için sevmedik

http://www.bjk.com.tr/tr/cms/tarihce/2/74/

alın size kulübün resmi sitesinden ilk renkler ve ilk rozet... rozetteki altı yıldız sadece ve sadece yahudiler tarafından kullanılan bir simgedir. tıpkı fransızların cinconu, rumların fenevbahce zamiasını kurdukları gibi, cimnastik sporda yahudilerin kurduğu(artık amaçları neyse) ve hatta ilk adında maccabi ön adının geçtiği bir kulüptür. yani kısacası 3üde BİZANSlıdır. Bunları destekleyenler yüzünden ülkemiz şu an bu haldedir. Son sözüm ADAM OLAN ÖMRÜNDE BİR TAKIM TUTAR, O DA KİMLİĞİNDE YAZAR!!!

easytr' Alıntı:
ozgurel' Alıntı:

bu elemanın futbolla ilgili yazdığı yorumları okudukça gerçekten psikolojik destek görmesi gerektiğine inananlardanım. ciddi ciddi, şaka değil. Allah yardımcısı olsun.
Bu elemanın futbolla ilgili yorumlarına cevap yazamıyorum, o yüzden gıcık oluyorum desende EZİKliğini belli etmesen daha büyük olacaksın be dostum...

gazili' Alıntı:
Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün kurulduğu dönemde renkleri kırmızı beyaz idi.
Kırmızı-Beyaz olan renklerin Balkan Savaşı'nın kaybedilmesinden sonra Balkan topraklarının tekrar Osmanlı'ya katılacağı tarihe kadar yas tutmak amacıyla Siyah-Beyaz'a çevrildiğini, biliyor muydunuz?

http://saglikli-yasayin.blogspot.com/20 ... liyor.html

Biliyordum Fenerbahçeliyim sırf bu yüzden sempati besliyorum Beşiktaş'a..

cbcb2005' Alıntı:
http://www.bjk.com.tr/tr/cms/tarihce/2/74/

alın size kulübün resmi sitesinden ilk renkler ve ilk rozet... rozetteki altı yıldız sadece ve sadece yahudiler tarafından kullanılan bir simgedir. tıpkı fransızların cinconu, rumların fenevbahce zamiasını kurdukları gibi, cimnastik sporda yahudilerin kurduğu(artık amaçları neyse) ve hatta ilk adında maccabi ön adının geçtiği bir kulüptür. yani kısacası 3üde BİZANSlıdır. Bunları destekleyenler yüzünden ülkemiz şu an bu haldedir. Son sözüm ADAM OLAN ÖMRÜNDE BİR TAKIM TUTAR, O DA KİMLİĞİNDE YAZAR!!!

:D:D:D

ozgurel' Alıntı:
easytr' Alıntı:
ozgurel' Alıntı:

bu elemanın futbolla ilgili yazdığı yorumları okudukça gerçekten psikolojik destek görmesi gerektiğine inananlardanım. ciddi ciddi, şaka değil. Allah yardımcısı olsun.
Bu elemanın futbolla ilgili yorumlarına cevap yazamıyorum, o yüzden gıcık oluyorum desende EZİKliğini belli etmesen daha büyük olacaksın be dostum...

aslında burda ki konu lig başarısı ile ilgili değil beşiktaşı sevmekle ilgili!!! bir önerim var hangi takımı tutuyorsan git :roll: konunu aç :sleep: ve paylaşımda bulun kendi tuttuğun renklerle ilgilen... yok fark yiyecekmişiz sanane arkadaş yersek biz yeriz takım bizim :) atacağımız zamanda gelir... sonuna kadar beşiktaş....

hocam şehitlerimiz çoğladığı bu günlerde kolaylıkla cevabını bulacağınız soruları burada konuşabilirsiniz? fakat uygun mu sizce? ona bakarsan gs nin fb nin renkleri nerden geliyor diye kopnu açsam demezlermi?.. neyse...

bilmeyenlerin öğrenmesi için güzel bir paylaşım hocam... Beşiktaşımızın tarihimizde önemli bir yeri var ve kendini bilen herkes saygı duyar Beşiktaşa :+1:

mnn' Alıntı:
hocam şehitlerimiz çoğladığı bu günlerde kolaylıkla cevabını bulacağınız soruları burada konuşabilirsiniz? fakat uygun mu sizce? ona bakarsan gs nin fb nin renkleri nerden geliyor diye kopnu açsam demezlermi?.. neyse...

sayın hocam ben şehitleri konuşmaktan derin acı duyduğum için o forumlara bile giremiyorum o yazılarda değiştirebildiğimiz tek şey dağa fazla üzüntüye boğulmak :( sabahtan beri de tv de o habelerden öyle bunaldım ki bir pc yi açayım dedim ve farklı konularda kafa dağıtma amaçlı cevaplr yazdım lütfen bunu yanlış anlamayalım ve çekmemeye çalışalım o tarafa çünkü en az sizler kadar bende üzüntülüyüm... :(

hbasdereli' Alıntı:
gazili' Alıntı:
Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün kurulduğu dönemde renkleri kırmızı beyaz idi.
Kırmızı-Beyaz olan renklerin Balkan Savaşı'nın kaybedilmesinden sonra Balkan topraklarının tekrar Osmanlı'ya katılacağı tarihe kadar yas tutmak amacıyla Siyah-Beyaz'a çevrildiğini, biliyor muydunuz?

http://saglikli-yasayin.blogspot.com/20 ... liyor.html

Biliyordum Fenerbahçeliyim sırf bu yüzden sempati besliyorum Beşiktaş'a..

:+1:

Arkadaşlar takım tutalım destekleyelim ama asla fanatik olamayalım.Anne baba sever gibi takım tutulmaz.Bir trabzonsporlu olarak bunu söylüyorum.

Kara Kule 61' Alıntı:
Arkadaşlar takım tutalım destekleyelim ama asla fanatik olamayalım.Anne baba sever gibi takım tutulmaz.Bir trabzonsporlu olarak bunu söylüyorum.
Hocam ne zaman Fenerbahçe aleyhine bir başlık görsem konuyu açan sen oluyosun. Lütfen!

tanju5574' Alıntı:
aslında burda ki konu lig başarısı ile ilgili değil beşiktaşı sevmekle ilgili!!! bir önerim var hangi takımı tutuyorsan git :roll: konunu aç :sleep: ve paylaşımda bulun kendi tuttuğun renklerle ilgilen... yok fark yiyecekmişiz sanane arkadaş yersek biz yeriz takım bizim :) atacağımız zamanda gelir... sonuna kadar beşiktaş....
Ne demek ya kendi renklerini aç, kendi takımının paylaşımında bulun... Espiriyi hazmedemeyeceksen yorum yapmayacaksın, okumayacaksın... o bahsettiğiniz atacağınız zamanlar geldiğinde geleceksin bu tür başlıklara :wink:

ozgurel şu başlıktan git artık. Burada amacın Beşiktaşlı iyidir diğerleri kötüdür demek olmadığınıda kafana sok. Beşiktaşın kurulduğu dönemi düşünürsek milli mücadelede yerinin önemli olduğunuda görebiliriz.

ozgurel' Alıntı:
tanju5574' Alıntı:
Ne demek ya kendi renklerini aç, kendi takımının paylaşımında bulun... Espiriyi hazmedemeyeceksen yorum yapmayacaksın, okumayacaksın... o bahsettiğiniz atacağınız zamanlar geldiğinde geleceksin bu tür başlıklara

anlamamak yada anlamak istememek yazının bütününe bak hocam konu sportif başarı değil sevgiydi beşiktaş sevgisiydi ben bunu demek istedim önce bir anlayalım ve sana da sormayacam yorum yapmayı okumayı.. orda ki espiri de ... git kendi takımınla ilgili yap espiri olmuyor dimi :D tabii o espiri canım benim kisi ise anlayamamak.. bir sen biliyorsun dimi birde yazmışssın atında o zaman gel başlığa sen işine bak hocamm!...

xsentiuss' Alıntı:
ozgurel şu başlıktan git artık. Burada amacın Beşiktaşlı iyidir diğerleri kötüdür demek olmadığınıda kafana sok. Beşiktaşın kurulduğu dönemi düşünürsek milli mücadelede yerinin önemli olduğunuda görebiliriz.
:+1:

BBNET
Geri