Beşik mi Oyun Parkı mı?

Kodla Büyü

sami55

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Allah nasip ederse yaza ilk bebeğimiz olacak bu aralarda alış verişe başladık artık bugünlerde beşik falan bakıyoruz tecrübeli olan arkadaşlarımızdan mobilya beşik mi yoksa oyun parkı mı almamız noktasında tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum...

küçük portatif bir beşik alın. bebeğiniz 6 aylık olduktan sonra da normal yatak alın genç odası yatağı yani. yan tarafında koruması oluyor. kızım 6. ayından beri yatağında uyuyor.

walla ben de yorumlara bakarak oyun parkı almıştım ama pişman oldum bence bebekten bebeğe değişiyor.

Eğer sürekli seyahat etme durumunda kalmayacaksan kesinlikle ama kesinlikle oyun parkı alma.
Seyahat esnasında toplaması ve çanta haline gelmesinden dolayı kullanışlı oluyorlar. Ama seyahat etmeyeceksen oyun parkı almamak için sebepler;
Sallaması zor.
Bir süre sonra kasa esnemeye başlıyor
Sürekli ses duymaya başlıyorsun
Bizimki sene doldurmadan garantiye gitti.
En önemli sebep ise kapılardan geçmiyor. Buna çok dikkat et. Bu söylediklerime rağmen eğer oyun parkı alacaksanız dış genişliği 70 cm'yi geçmesin. Bizim oyun parkında ben çok yanıldım. İç genişliği 70 cm olmasında rağmen dış genişliği 85 cm. Kapılardan geçmiyor. Odadan odaya taşırken bir sürü sıkıntı yaşıyoruz.
Yok odadan odaya taşımam diyorsan mobilyalı olanları da tercih edebilirsiniz. Dolabı ve çekmeceleri sayesinde bebeğinizin ayrı eşya koyma yeri oluyor.

Her ikisi de diyebilirim. Oyun parkı almıştım. Ancak 6 ayına kadar oyun parkını oğlum pek sevmemişti. Fazla sallanmadığı için. Ucuz yollu ufak da bir beşik almıştım. Beşiği 6 ay kadar kullandım. Sonra içinden çıkmaya çalıştı. Daha sonra da oyun parkına geçtik. Şu an 2 yaşında ve oyun parkında yatıyor. Bebekten bebeğe de değişebiliyor.

hocam sıcak bi memleketteyseniz park yatak sorun değil ama yaşadığınız yer soğuksa, özellikle yatağı alt kata indirdiğinizde yere yakın olduğundan bebek üşüyebilir, yer yatağı gibi bişey oluyor sonuçta. Arkadaşların dediği gibi eğer seyehat etmeyecekseniz kesinlikle mobilya beşik alın. Mümkün olduğunca küçük ve mümkün olduğunca derin olsun:) Ayaklandıklarında aşağı sarkabiliyorlar çünkü. Bi tavsiye daha, bebek odası almak gibi bir hataya sakın düşmeyin!!!!

Ben heves edip önce sallanan yataklardan aldım sonra dönüp birde oyun parkı aldım.
Siz hevese kapılmayın kesinlikle oyun parkı alın. Neden mi?
-Portatif , istediğin yere götür. Tatile , pikniğe , misafirliğe...
-Çocuk emeklemeye başlayınca kesinlikle şart olacak. Annesiyle evde tek başına kaldığında, eşim (afedersiniz) tuvalete bile rahatlıkla gidemiyor. Mecburen içine koyup yanından ayrılıyor. Oğlumuz içinde oynuyor , uyuyor. Eşimde istediği odaya rahatlıkla taşıyor.

Hiç tereddüt etmeyin , oyun parkı alın. Fuzili harcayacağınız parayla evladınızın başka bir ihtiyacını karşılayın. Çünkü bu ihtiyaçlar hiç bitmeyecek :)

Arkadaşların hepsinin doğruluk payı var. Öncelikle her çocuk çok farklı hiçbir tavsiye başka çocukta işe yaramıyor. Çocukta gaz problemin olursa sallama ihtiyacı olabilir o nedenle bir beşik ihtiyacın olabilir. Fakat 6-7 aydan sonra beşikten ziyade park yatağa ihtiyaç duyacaksın. Çocuk biraz ayaklanmaya başlayınca yataktan çıkar düşer korkusu nedeniyle park yatak çok faydalı oluyor. Biz bir arkadaştan küçük bir beşik bulduk bebeğimize dar gelene kadar kullandık sonra park yatağa geçtik. 2 yaşına geldi hala park yatakta yatıyor. Ayrıca ailem başka şehirde oraya gittiğimizde götürüyoruz yatağı yer yatağı yapma derdi kalmıyor.

biz beşik aldık.2 yaşındayken de çocuk odası normal tek kişilik yatağı olanlardan..çok da memnunuz. zaten iki yaşında yatakta uyuyabiliyor artık

bende park düşünüyorum ama kullananlardan sıkıntı yaşamışlar mı diyede endişe ettim acaba dayanıklılığı nasıl arkadaşlar

Ben oğluma sallanan bir beşik aldım, ama çok gıcırtı çıkartıyordu, sonrasında da zaten kullanışlı değildi( 6 .aydan sonra).O yüzden ikinci bebeğim için ben de park yatak düşünmeye başladım ama ;sallanabilen, müzikli, oyuncaklı istiyorum. Önerisi olan var mı memnun kaldığınız bir marka yani???

seferzafer' Alıntı:
http://www.ozelcan.com.tr/anne-bebek/5019-Kraft-821-Fonksiyonlu-Oyun-Parki-Park-Yatak-Mavi-Puanli.aspx

hocam bu var bizde 1 aydır. güzel kapılardan da geçiyor. İçine kaliteli bir yatak almalısın mutlaka o önemli.
hocam bunlar katlanırken ve açılırken nasıl rahat ve kolay mı acaba

sami55' Alıntı:
seferzafer' Alıntı:
http://www.ozelcan.com.tr/anne-bebek/5019-Kraft-821-Fonksiyonlu-Oyun-Parki-Park-Yatak-Mavi-Puanli.aspx

hocam bu var bizde 1 aydır. güzel kapılardan da geçiyor. İçine kaliteli bir yatak almalısın mutlaka o önemli.

hocam marka sağlam. katlanırken iyidir herhalde kurdum 1 ay oldu daha katlamadım. ama malzemesi falan kaliteli kumaşı metalleri. piyasadaki en iyi ürünlerden biri ben bu rengini aldım ve çok hoş duruyor. tavsiye ederim. kurulumu ve toplaması çok basit. :+1:

Bu arada bebek de şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

seferzafer' Alıntı:
sami55' Alıntı:
seferzafer' Alıntı:

hocam marka sağlam. katlanırken iyidir herhalde kurdum 1 ay oldu daha katlamadım. ama malzemesi falan kaliteli kumaşı metalleri. piyasadaki en iyi ürünlerden biri ben bu rengini aldım ve çok hoş duruyor. tavsiye ederim. kurulumu ve toplaması çok basit. :+1:

teşekkür ederim hocam bende almışken sağlam birşey alacağım o yüzden de araştırma yapıyorum ama internetten değilde gidip görüp almak istiyorum artık 2-3 kuruş pahalı olur ama görmüş olurum herşeyini diye düşünüyorum

seferzafer' Alıntı:
sami55' Alıntı:
seferzafer' Alıntı:

hocam benim yatak bunu aynısı. sallanmıyor o yüzden portatif bir beşik daha almak zorunda kaldım. kızım 16 aylık yeni yeni bunda yatırmaya çalışıyorum. sallanmadığı için bunda uyumak istemiyor. ama müzikleri ve ışığı ile oynamayı çok seviyor.

seferzafer' Alıntı:

Bizim bebek de 1,5 aydır bu park yatakta. Biz de şimdilik gayet memnunuz. 70 cm olanlar kapılardan geçiyor. Oda değiştirirken problem yaşamadık. Bebeğimizde gaz problemi olduğu için ayrıca hamak da aldık. Sanırım park yatak beşik gibi güzel sallanmaz ama beşik de hamak kadar güzel sallanmaz.

ozkan_misirli' Alıntı:
Eğer sürekli seyahat etme durumunda kalmayacaksan kesinlikle ama kesinlikle oyun parkı alma.
Seyahat esnasında toplaması ve çanta haline gelmesinden dolayı kullanışlı oluyorlar. Ama seyahat etmeyeceksen oyun parkı almamak için sebepler;
Sallaması zor.
Bir süre sonra kasa esnemeye başlıyor
Sürekli ses duymaya başlıyorsun
Bizimki sene doldurmadan garantiye gitti.
En önemli sebep ise kapılardan geçmiyor. Buna çok dikkat et. Bu söylediklerime rağmen eğer oyun parkı alacaksanız dış genişliği 70 cm'yi geçmesin. Bizim oyun parkında ben çok yanıldım. İç genişliği 70 cm olmasında rağmen dış genişliği 85 cm. Kapılardan geçmiyor. Odadan odaya taşırken bir sürü sıkıntı yaşıyoruz.
Yok odadan odaya taşımam diyorsan mobilyalı olanları da tercih edebilirsiniz. Dolabı ve çekmeceleri sayesinde bebeğinizin ayrı eşya koyma yeri oluyor.

o ağır beşiği nasıl taşımayı düşünüyorsunuz odadan odaya?

boteakif' Alıntı:
seferzafer' Alıntı:

Bizim bebek de 1,5 aydır bu park yatakta. Biz de şimdilik gayet memnunuz. 70 cm olanlar kapılardan geçiyor. Oda değiştirirken problem yaşamadık. Bebeğimizde gaz problemi olduğu için ayrıca hamak da aldık. Sanırım park yatak beşik gibi güzel sallanmaz ama beşik de hamak kadar güzel sallanmaz.
hocam park yatak güzel sallanmıyor mu?

ilk çocuksa oyun parkı olabilir ama sallanma konusu sıkıntılı. ikinci çocuksa kesinlikle oyun parkı almaaa
bende ilkte ikincide mobilya beşik derim. onuda fazla sök tak yapmazsan ömürlük..

hocam gaz probleminde hamak ne işe yarıyor acaba. bizdde de var gaz bol miktarda, tecrübelerini yazsanız.

sami55' Alıntı:
Arkadaşlar Allah nasip ederse yaza ilk bebeğimiz olacak bu aralarda alış verişe başladık artık bugünlerde beşik falan bakıyoruz tecrübeli olan arkadaşlarımızdan mobilya beşik mi yoksa oyun parkı mı almamız noktasında tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum...

ben oyun parkı aldım oğluma 19 aylık çok memnunuz tavsiye ederim :)): hayırlı uğurlu olsun inş. :):)

bu yatak hiç sallanmıyor. sadece titreşim modu var o da pek işe yaramıyor. chicco nun hiç bir yatağında sallanma özelliği yokmuş alırken bize öyle söylemişlerdi. hocam daha önce de yazmıştım yatak olayı bebekten bebeğe göre değişiyor. benim bebeğim çok gazlıydı. hep kucağımda gezdirerek uyuytmak zorunda kalıyordum bu da beni çok yoruyordu o yüzden sallamaya alıştırdım ve beşik aldım. şimdi de oradan atlamaya çalıştığı için park yatağa alıştırmak istiyorum fakat gece uyanınca sallanmak istiyor odada iki yatağımız var gece biraz onda biraz bunda uyuyor. umarım sizin bebeğiniz gazlı olmaz da rahat edersiniz.

BBNET
Geri