BBNET ailesine yeni üye kabülünde yaşadığımız sorunlar.

Kodla Büyü

metafor

Site Admin
Yönetici
Kıymetli BBNET Üyeleri;

Malumunuz üzere, yönetim olarak forumu çok rahatsız etmeden, forumun kendi çizgisinden çıkmasına izin vermeden bugünlere kadar geldik çok şükür :)

Şu hususu belirtmek isterim ki; foruma günde 50 ye yakın üyelik talebi geliyor.

Bu üyelik taleplerinin bir kısmı forumun amacına uygun davranan yeni üyelerimiz, bir kısmı spam, bir kısmı sadece ticaret amacı güden, bir kısmı sadece backlink yapmaya gelen, bir kısmı ise daha çocuk yaşta öğrenci.

Çok üyemiz olması ile övünmek yerine, nitelikli üyelere sahip olmanın gururunu yaşamak bizim tercihimiz. Bu nedenle her önüne gelen eposta hesabına ve kullanıcı adına onay vermiyoruz. Nadiren teknik yanlışlar yapıyor olsak ta, yüksek bir yüzde ile foruma nitelikli üye kabulü yapıyoruz.

Sizlerden ricamız, lise ve üniversite seviyesinde foruma üyeliği elbetteki teşvik edebilirsiniz, gençler forum kültürünü öğrensin, aramıza katılsın.

Ancak ilköğretim düzeyinde foruma üyeliği teşvik etmemenizi önemle rica ediyoruz. Yaşları çok küçük olduğu için hem ne yapacaklarını bilmiyorlar hem de farkında olmadan illegal girişimlerde bulunuyorlar, hocalarımız bilir :)

Foruma üye olma talebinde bulunan ve tarafımızca üyelik hesabı kabul edilmeyen hesap sahipleri, iletisim@bilgisayarbilisim.net eposta hesabımız üzerinden bize ulaşabilir, kendisini tanıtabilir. Elbetteki kendilerine yardımcı oluyoruz.

Okumak için zaman ayırdığınız için teşekkür ederim :)

İyi forumlar dilerim.

Spam, küçük yaşta üyelik vs üyelik taleplerini engellemek için bilmiyorum nasıl olur ama 1 TL gibi sembolik bir üyelik ücreti istenirse faydası olur diye düşünüyorum. Amaç para değil, ödeme yapabilecek/gönderebilecek yetkinlikte olmayanları baştan elemek.

Spam, küçük yaşta üyelik vs üyelik taleplerini engellemek için bilmiyorum nasıl olur ama 1 TL gibi sembolik bir üyelik ücreti istenirse faydası olur diye düşünüyorum. Amaç para değil, ödeme yapabilecek/gönderebilecek yetkinlikte olmayanları baştan elemek.
Onun faturalandırılması-vergilendirilmesi süreci @metafor başkanı daha çok yorar :) Her 1 tl için fatura kessen günde 50 ayda 1500 :D bitmez o

@zech hocam, aslında bu ve benzeri bir yol izlemeyi de düşündük ancak, bunun bizi yormaktan başka bir işe yaramayacağını düşünüyorum.

Olayın hukuki boyutları ise ayrı bir mesele. ücretli üyelik getirilmesi halinde, yeni üye forum kurallarına riayet etmediği zaman ne yapacağız :)

forumdan uzaklaştırsak param nerde diyecek :)

İleride premium üyelik planlayabiliriz, premium üyelere tanınacak ayrıcalıkları belirlemek gerekiyor. örneğin reklamsız bbnet, daha fazla konu açabilme, daha fazla özel mesaj , yeni mesaj yazılan konuları görebilme vs..

şu an için böyle devam ediyoruz. yakında fikirlerinizi alabileceğimiz yeni bir konu açalım, soralım.

@omd

Doğru, işin içine para girince boyut değişiyor. Bir alışveriş sitesine banka kartını kaydederken 1 lira çekip hemen iade etmişti. Ordan aklıma geldi.

ilksms
Geri