Baskı-Balata değişimi ne zaman yapılır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan buyey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

buyey

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar. yaklaşık 6 senedir kullandığım aracımızda baskı-balata değişimi yaptırmadım. acaba bu değişim kaç kilometre yada yılda yapılıyor. aracımız 2006 model kangoo

çok bilmiyorum hocam ama tahminen söyleyeyim vites geçişleri zorlanmaya başladıysa baktırılmalı

dışardan görünür ne durumda olduğu. Ustaya baktır ne durumda olduğunu bakar söyler

Araç rampada vites değişiminden sonra gaza basmana rağmen gazı geç yiyorsa ve geç hızlanıyorsa demişti ustam.

vites geçişleri öncekine göre daha zor hocam. yakıt tüketimi de biraz arttı sanki. bununla mı alakalı bilmiyorum tabi

5. viteste zorda olsa stop ettirmeden kaldırabiliyorsanız değiştirme vakti gelmiştir.

evet arkadaşlar kesinlikle değiştirme zamanı gelmiş. debriyaj sertleşti, vitesler zor geçiyor ve yakıt tüketimi arttı. hepinize çok teşekkür ederim sağolun...

balatanın değişim zamanının gelip gelmediğini şöyle anlarsınız : düz bir yolda aracı 4. vitese atın ve aracı kaldırmaya çalışın.. eğer motor bağırır ama araç kalkmazsa değişim gerekir ama araç hafif hafif kalkmaya başlarsa değişime gerek yok..

tabi bununla birlikte değişim zamanı gelmişse aracın yakıt tüketimi artar.. (balata kaçıracağı için motorun dönüşleri tekerleklere tamamen aktarılmaz)
debriyaj pedalı sertleşebilir..

fatihinfedaisi' Alıntı:
balatanın değişim zamanının gelip gelmediğini şöyle anlarsınız : düz bir yolda aracı 4. vitese atın ve aracı kaldırmaya çalışın.. eğer motor bağırır ama araç kalkmazsa değişim gerekir ama araç hafif hafif kalkmaya başlarsa değişime gerek yok..

tabi bununla birlikte değişim zamanı gelmişse aracın yakıt tüketimi artar.. (balata kaçıracağı için motorun dönüşleri tekerleklere tamamen aktarılmaz)
debriyaj pedalı sertleşebilir..

tam tersi hocam

Yapılan kilometreye ve kullanıma göre değişir. Şüpheniz var ise bir servise görünün.

BBNET
Geri