Basit,etkili değişkenleri öğretecek oyun fikri istiyorum

Kodla Büyü

jrerkan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar çok düşündüm ama değişkenleri iyi kavratabilmek için uygun, basit ve etkili bir oyun fikri aklıma gelmedi ,
Daha önce yapan veya fikri olan birisi yeşillendirirse çok sevinirim :idea: .
Bu arada öğrencilerim 6. sınıf öğrencisi.
Şimdiden teşekkürler.

Sayın hocam,
Şöyle bir şey yapabilirsiniz;
Sayı1, Sayı2 isimli iki kap (beher, kova vb. olabilir) olsun. Üst tarafta çeşitli sayılar olsun. Öğrenci bu sayılardan istediğini kaplara sürükleyip, bıraksın. Sürükledikten sonra sayılar kapların üzerinde görünsün.
Altta veya yanda bir kap olsun ve altında sayi1 + sayi2 yazsın. Sayıları öğrenci sürükledikten sonra kabın üzerinde sayıların toplamı belirsin. Birkaç tane bu uygulamayı yaptıktan sonra bu sefer kapların üzerine siz rastgele sayılar yazdırıp, toplam kovasına öğrencinin toplam ya da diğer dört işlemi yapmasını sağlayın.
Aynı mantıkla forma1, forma2 şeklinde iki forma koyup, formaları boyamalarını isteyin. Yanda 3. bir forma koyup, forma1+forma2 gibi yazıp, bu formayı öğrencinin seçtiği iki renkle boyatın.
Buna benzer mantıklarla benzer şeyler kurgulayabilirsiniz.

yakuphan' Alıntı:
Sayın hocam,
Şöyle bir şey yapabilirsiniz;
Sayı1, Sayı2 isimli iki kap (beher, kova vb. olabilir) olsun. Üst tarafta çeşitli sayılar olsun. Öğrenci bu sayılardan istediğini kaplara sürükleyip, bıraksın. Sürükledikten sonra sayılar kapların üzerinde görünsün.
Altta veya yanda bir kap olsun ve altında sayi1 + sayi2 yazsın. Sayıları öğrenci sürükledikten sonra kabın üzerinde sayıların toplamı belirsin. Birkaç tane bu uygulamayı yaptıktan sonra bu sefer kapların üzerine siz rastgele sayılar yazdırıp, toplam kovasına öğrencinin toplam ya da diğer dört işlemi yapmasını sağlayın.
Aynı mantıkla forma1, forma2 şeklinde iki forma koyup, formaları boyamalarını isteyin. Yanda 3. bir forma koyup, forma1+forma2 gibi yazıp, bu formayı öğrencinin seçtiği iki renkle boyatın.
Buna benzer mantıklarla benzer şeyler kurgulayabilirsiniz.

Hocam cevabınız için teşekkürler, sizin örneğinizde benim öğrencilerin henüz yapamayacağı birkaç özellik vardı bende yine toplama çıkarma çarpma bölme mantığında 1. sayı ve 2. sayı diye iki değişken oluşturup basit bir hesap makinesi mantığında bir oyun hazırladım.

BBNET
Geri