banner değiştirme

Kodla Büyü

dervisahmet

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar joomlada en üstdeki banneri nasıl değiştiriyoruz bilen var mı?
Joomla ya bugün başladım da.

Ekli dosyalar

• banner.JPG
    banner.JPG
    16.4 KB · Görüntüleme: 8,008
hocam o banner senin joomlayı kurdugun sanırım images kısmında var aynı isimle onu yer degistirince degisir en basit olarak böyle, adminden nasıl degisiyor bende tam bilmiyorum.

Ya temanın images klasörünün altındaki resim dosyasını değiştirirsiniz,
ya da temanın index.php yi değiştirir, istediğiniz resmi koyarsınız.

hocam öncelikle template mi kullanıcan yoksa default temp ile mi devam eden . Her template için farklı yapılar var bazıları css ile işi götürürken kimisi index.php ile bannerı alıyor . En güzelli firefox ile template aç araçlar menüsünde sayfa bilgileri vardır orda ortam sekmesinde sitede yüklenen resimlerin bilgileri vardır . Bannerı zaten görürsün templatede hangi konumdaysa istediğin bannerı yerleştirirsin.

yaw arkadaşlar ugraşmayın şu işe yaramaz jooamlayla beş para etmez fusion öğrenin. tık tık hersey benden söylemesi şidettle tavsiye ederim

güler gecerim sadece:) bu site içinde fusionu sana indereceğini cok iyi acıklayabilecek arkadaşlarımız var buna emin ol hocam özel olmasa linki gönderirdim....benim vermem doğru olmaz...

Hocam önce kullanacağın teplate'i belirle bence. Daha sonra template'in içindeki index.php'nin içine banner'i yerleştir. Yanlız banner'ın resmi images klasörünün içinde mutlaka olması gerekir. Yolunu ona göre vereceksin çünkü. Hadi kolay gelsin.

exemcli' Alıntı:
güler gecerim sadece:) bu site içinde fusionu sana indereceğini cok iyi acıklayabilecek arkadaşlarımız var buna emin ol hocam özel olmasa linki gönderirdim....benim vermem doğru olmaz...

kuzen sadece güler geçebilirsin anca bundan emin lafla peynir gemisi yürümez jooamla kadar kötü bi sistem görmedim hayatımda bunu bilir bunu konuşurum

haklısındır hocam eyw biz joomladan başka bi sistem görmedik cahillik işte ne yaparsın ...

exemcli' Alıntı:
haklısındır hocam eyw biz joomladan başka bi sistem görmedik cahillik işte ne yaparsın ...

kuzen bak burda ben laf yarıştırmak için konuşmuyorum denedinmi fusionu kullandınmı ben joomlaya 2 yılımı verdim sonu neydi biliyonmu koca bi hüsran bi dene kullan bana öyle yorum yap lütfen neyse yanlış anlaşılmak istemem

dostum çok basit. sadece aradığın yer yanlış. php falanda uğraşmana gerek yok. Sanırım üzerinde gelen şablonu kullanıyorsun. yapacağın "templates" klasörüne gitmek. Oradan kullandığın şablon dosyasının içine gir. "images" dizinine gir orada göreceksin logo yu :)) adıda muhtemelen mw_joomla_logo.png olabilir. Kolay gelsin..

logonun üzerine sağ tıkla özellikleri seç, resmin yolu orada vardır. Yolu takip edip yenisiyle değiştirebilirsin. Tabi yeni resme de aynı ismi vermen gerekir.

Bende yeni bir giriş yaptım joomla'ya. Kullandığım şablon; mittwoch_j1.5 dediğiniz gibi images klasöründeki resmi değiştirdim,Yalnız benim oradaki resim küçük boyutluydu.Benim koyacağım banner ise biraz boyut olarak büyük.Kendi banner resmimi koyduğum zaman banner bölümü beyaz görünüyor.Kendi yaptığım resmi nasıl gösterebilirim bu şablonun banner'ında?

Yeni konu açmayayım ben de alt bannerin nasıl değiştiğini sormak istiyorum ve oradaki yazının. joomla 1.6.3 için.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    2.8 KB · Görüntüleme: 4,829
BBNET
Geri