Bana akıl verin! eski joomla siteyi napıcam?

Kodla Büyü

kiymet

Aktif Üye
http://www.karataytokial.k12.tr/tr okul sitem bu

joomla 1.5 kurulu yenilemek istiyorum fakat aramalarda direk eski site çıkıcak. eski siteyi de silip atamam çok dolu içinde pek çok eklenti yüklü...
ne yapabilirim?
anasayfadaki makle şeklind ehaber girişinden rahatsızım gözüme hoş görünmüyor bir de çok fazla habver girdiğimizden manşet haber eklentileri falan hiç hoş durmadı..

bir de çift domain kullanıyoruz eski domain aramalarda üst sırada çıkıyor...
eski domaini iptal etsem malum sayfa görüntülenemiyor olacak...

insanlarımız da adres yazıp girmiyor gooogle a gir okulun adını yaz siteye gir şeklinde kullanım yaptıkları için arama motorlarını mecburen dikkate almak zorundyaım...

fikirlerinizi bekliyorum acilen...

aynı sorun bende de vrdı. çözemedim. foruma yazmıştım net cevp alamadım. google ekleme fikri verildi hep. kolay gelsin...bu arada meb şablonu geliyomuş diye duydum. önce bi onu öğren. emeklerin boşa gitmesin. :wink:

ayyy çekemem hiç meb şablonunu heryeri aynı yaptılar zatennnn
nerde olduğumu bilemiyorummm

mesela ben son yaptığım sitede şunu uyguladım (diğerlerinde de aynı şeyi yaptım)
sitenin yeni adresi : http://www.siverekkarakeci.k12.tr
sitenin eski adresi: okulweb.meb.gov.tr/63/09/717863/

eski adresi direk yeni adrese yönlendirdim. google de arama yapınca eski adres çıkıyor eski adrese tıklandığında otomatik yeni adrese gidiyor.
sizin acilen joomla 1.5 dan joomla 2.5 a geçiş yapmanızı tavsiye ederim.
geçiş yapmadan önce phpmyadmin panelinden jos_categories ve jos_content tablolarının yedeğini alın. Bunlar sizin eklediğiniz makalelerdir. Bir de makalelerin resimleri lazım olacak. makalelerin resimleri de images/stories dizinindedir. Bu dizini de pc ye kopyalayın.

joomla 2.5 yüklediğinizde tablo ön ekini eski siteyle aynı yapın (bu çok önemli) daha sonra phpmyadmin panelinde jos_categories ve jos_content tablolarını kaldırın ardından eski yedeğini aldığınız jos_categories ve jos_content tablolarını içeri aktarın. daha sonra yedeğini aldığınız stories klasörünü de joomla 2.5 daki yerine atın. Böylelikle eski makaleleriniz yeni siteye terfi etmiş olacak.
bundan sonra joomla 2.5 tasarlamak kalıyor bunu da isteğinize göre tasarlayın
(bu arada önümüzdeki 1 ay içinde tüm joomla 1.5 sitelerimi yükseltmeyi planlıyorum)

BBNET
Geri