Balıkesir altınolukta tatil

Kodla Büyü

cihanmnsl

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
304
hocalarım merhaba
balıkesir altınoluk da yada akçay da eşimle 3-5 günlük tatil yapacağım bir apart yada otel tavsiye edebilirmisiniz...
teşekkürler...
 
Hocam Altınoluk'ta yer bak. Denize girmek açısından söylüyorum. Akçay'ın denizi güzeldir ama Altınoluk daha da güzeldir.
 
Akçay ın suyu daha soğuktur, denizin içine kaynak suyu çıkıyor sanırım. Altınoluk azcık daha ılıktır.
Akçay daha kalabalıktır.
Akçayda su çok yavaş derinleşebilirken; altınolukta birden derinleşebilmektedir - tabi bunun benim girdiğim noktalarla ilgisi de olabilir :) - Umarım bol bol yüzersiniz, tüm vücut kaslarını hareket eder de bilgisayar koltuğunda eğrilmiş omurgalarınız mutlu olur.
 
Altınolu'ta Şahin Tepesi restaurant var. Çok güzel bir doğası vardır. Bir akşam yemeği yemeni tavsiye ederim. Sahibi İsmail Bey yer konusunda size yardımcı olur.
 
Her yaz Akçay'da olan biri olarak Altınoluk'u öneriyorum.

Denizin temizliği açısından.

Ancak araba ile gidiyorsanız ve apartta da kalacağınıza göre mutlaka Assos tarafına da bir günlük ziyarete gidin derim. Behramkale ve mavi bayraklı deniziyle süper bir kumsal bekliyor. Sakin sessiz bir koy bulmanızı dilerim ki en keyiflisi bana göre bu.

Apart tavsiyesi için ise geçen sene düğünüm vardı, gelecek arkadaşlar için yer bakınırken başıma geldi. Haftasonu için çarşambadan yer bakmıştım. Apart-pansiyon sahipleri hiç yanaşmıyor. 2 gün için rezerve edemem diyor. Cuma günü 10 günlük müşterim gelebilir diyerek istersen 5 günlük tut diyordu.

O yüzden en rahatı Akçay Altınoluk neresi olursa vardığınız günün sabahı bir iki emlakçıyla görüşmek çünkü ellerinde bir sürü apart oluyor. 3-5 lira fazla verip direk gittiğin gün sıkıntısız yerleşebilirsiniz.

Emlakçı bulamazsanız her tarafta görebileceğiniz apart-pansiyon tabelasını takip etmek sahibine yer var mı diye sormak. Ki mutlaka boş odası olan bir yer bulursunuz. 2-3 günlük anlaşma yerine 1 gün Akçay-1 gün Altınoluk-1 gün de Ayvalık'ta apartta kalmak daha güzel olmaz mı :D

Şimdiden çok beğenmeniz ve eğlenmeniz dileğiyle.
 
Hocam her sene o yörede tatil yapan bir BALIKESİRLİ olarak sana önerim ne Akçay ne Altınoluk...

Sana önerim ÖREN olur internette ören'de kalabileceğin bir çok güzel tesis bulabilirsin.

Tertemiz kumsal ve deniz benim favorim her zaman ören olmuştur.

Not: Ören burhaniye ilçesinin sahil yerleşimidir.
 
Otel konusunu çok önermesem de mağdur olmamak için tatil paketi sunan sitelerde arama yaparak otel fiyatlarını ve mevkilerini görebilirsiniz. Ancak verilen paranın karşılığını otelde bulamayacağınızı belirtmek isterim. Denize yakınlık ve tatil beldesinde olmasından dolayı oteller-moteller bir miktar pahalı. Tabi kişisel görüşüm.

Bu arada akçaya-edremite otobüsle yaklaşık 1 saat mesafede olan ayvalık-sarımsaklı plajları ile cunda adasını ve balık yemeyi da es geçmeyin lütfen :mrgreen:

Az kaldı be 15 güncük , özlemişim valla :roll:

Arkadaşın dediği gibi Ören'deki kumsal da dillere destan tabi :)

Bir de tost yedin mi orada üfff değmesinler keyfine :)
 
hocam 4 yıl önce orda tatil yapmıştık. bi apart da kalmıştık. içinde herşey vardı. 4 yataklı günlüğü 75 di. ama ne ismini hatırlıyorum ne de yerini. ama migrosa yakındı diye hatırlıyorum.
 
balıkesir altınoluk çok kalabalık, akçayın denizi artık kahverengine dönüyor kalabalıktan ve sığ olmasından dolayı. burhaniye tarafı daha sakin ve deniz daha temiz. ben artık akçayda denize girmekten zevk almıyorum. bu yaz akça-burhaniyede olacağım, akçayda gezip burhaniyede denize gireceğim :)
 
BBNET
Geri
Üst