Bakmadan 10 Parmak yazabiliyor musunuz?

Kodla Büyü

dokmeefrail

Süper Üye
Süper Üye
Mesajlar
1,760
Bilişim öğretmenleri 10 parmak yazabiliyor mu? Lütfen dürüstlük çerçevesi içinde cevap veriniz.
 
Üniversite 3.sınıftayken logo nun 10 parmak programı ile kendi kendime öğrendim.

Harcadığım zamanı fazlasıyla geri kazanmış oldum. Bence her bilişimci on parmak öğrenmeli.
Sonuçta sürekli muhatap olacağınız cihaz ile iletişim kurmanın hızlı ve rahat yolu on parmak öğrenmekten geçiyor.

Farklı durumlardada iyiki on parmak öğrenmişim dediğim oldu.
Özellikle F klavye sistemleri kurtarırken.
Sistem açılışlarında q klavye olarak algılandığı için şifre yazma vb. işlemlerde q on parmak öğrenmenin artısı var.

Özetlersek bir ay düzenli çalışma ile öğrenirsiniz.
Zamanım yok diyorsanız 1 ay facebook hesabınızı dondurun.
 
İlk başta q on parmak öğrendim. Üniversitedeyken kendi merakımla program yardımıyla öğrendim. Daha sonra f öğrenmek istedim. Çok üstünde durmadım, biraz denedim. Baktım zorlanıyorum öylece bıraktım.
Acaba iki klavyede de on parmak yazabilen var mı aramızda?
 
q klavye ilk daktiloların bulunduğu zamanlarda tuşların ucundaki kafaların tutukluk vermesini önlemek amacıyla oluşturulmuştur. 1943 yılında f klavye geliştirildikten sonra 49 yıl boyunca türkler dünya birincisi oldular
 
q klavyede 10 parmak yazabiliyorum.
Askerde f kalvye vardı ben q klavyeye çeviriyordum.İşimi hızlı şekilde hallediyordum.
 
dokmeefrail' Alıntı:
Bilişim öğretmenleri 10 parmak yazabiliyor mu? Lütfen dürüstlük çerçevesi içinde cevap veriniz.

Hocam bilişim öğretmenlerinin hepsinin 10 parmak yazamadığı kesin olmakla birlikte, ben de tüm muhasebe, büro yönetimi ve adalet öğretmenlerinin de bakmadan ve yeterli seviyede f klavye yazabildiğini düşünmüyorum. Çoğu üniversitede dersi alıp f yazmayı bırakmıştır diye düşünüyorum.
 
hocam muhasebe öğretmenlerinde ve büro öğretmenlerinde çok nadir çıkar bilmeyen. çünkü muhasebe öğretmenliğine gelenlerin hepsi muhasebe öğretmeniydi bizim zamanımızda türkiyede muhasebe öğretmenliği olan tek üniversite gazi üniversitesiydi o da çok yüksek puanla aldığı için başka okullardan mezun olanların oraya gitmesi mantıksız oluyordu
 
Ben taaa Commodore64 zamanlarından beri yani yaklaşık 30 senedir bilgisayar kullanıyorum. Klavyesi İngilizce Q'ydu ve öyle alıştım. Bakmadan ve 10 parmak yazabiliyordum. Sonraları Q klavyeye Türkçe harflerde eklendi ve ben 10 parmak yazamaz oldum. Sağ tarafa eklenen 6 harf baya da kullanılıyor dilimizde ve işlevi az olan 2 parmağa bu kadar büyük sorumluluk yükleyince sıkıntı oldu benim için. Ama hala bakmadan yazarım. Hatta biriyle konuşurken bile yazabilirim :p Bu arada F klavyeye bakarak bile yazamam. Uğraşılsa yapılır herhalde ama uğraşmıyorumda :)
 
arkadaşlar halkeğitimde 10 parmak f kursu veriyorum 1 ay da bakmadan yazma garantisini veriyorum yetenek gerektirmiyor çok kolay, hız konusu zamanla çalışmayla olur ama 10 parmak yazmak çok kolay eğitimini alın
bütün halkeğitimlerde bu kurs var ve bence de bir bilişimci 10 parmak yazabilmeli
 
Q akıcı, F idare eder düzeyde. Bakmadan yazmanın işin artistliği noktası dışında bir işe yaradığını da düşünmüyorum zaten. F yazarken klavyeye bakarsam daha hızlı ve hatasız yazıyorum.
 
10 parmak yazamıyorum Q ile hiç durmadan 13 saat yazdım tezi.2 parmak ile çok hızlıyım ve öfkeliyim.Yanında cola içmişsem kimse beni geçemez.
 
Ben 2009 yılında mezun olduğumda on parmak yazmayı bilmiyordum. Atanamadım 1 yıl ücretli öğretmenlik yaptım. Öğretmenlik yaparken (bilenler bilir) 7. basamakta ilk konu on parmak yazma çalışması. Çocuklara öğretirken dedim ki kendi kendime ben çocuklara öğretiyorum niye ben yazamıyorum diye. Öğrencilere gösterdiğim "Hotkey" programıyla kolları sıvamaya başladım. Zor oldu ama sonunda yazmayı başardım. Artık bir yerden sonra öyle hoşuma gitmeye başlamıştı ki KPSS çalışmayı bir kenara bırakıp Hotkey programıyla çalışmalar yapıyordum.
 
Hiç programla çalışmadım. Ellerimi klavyenin üzerine yerleştirdim zamanla alıştım. Uzun zamandır 10 parmak yazıyorum ama q klavyede. F klavyem çok kötü.
 
modüllerin çok kullanışlı olmadığını düşünüyorum. kendi dökümanlarımı kendim hazırlıyorum bir zamanlar benim 2 katım hızında yazan öğrenci bile yetiştirmiştim. bu zamana kadar açtığım bütün kurslarda ve bilgisayarda yazı derslerindeki öğrencilerim ortalama 140-150 vuruş yapabiliyorlar özel ilgisi olanları ders dışı zamanlarda da çalıştırdım 390 vuruş yapan bile oldu
 
Endüstri Meslek Lisesi mezunuyum öğretmen olana kadar Q klavye kullandım q de hızlı yazarım bakarak.

Ama...

10 parmak dersini f verince f klavyeyi hotkey programı ile öğrendim. Ve bakmadan yazabiliyorum. hızlı da yazarım

Laptop un klavyesinin tuşlarını seçip f klavye yaptım. Eşim bile f klavyeye alıştı iki parmak ta olsa rahat f yazıyor.

labaratuardaki 21 yeni pc klavyelerini f yaptım ve 10 yıl Q kullan sonra f e geç ve sonra F , Q yu geçsin.

F klavye kullanmak rahatlıktır ondan f hızlı yazılır.
 
ilk atandığımda konularımızda 10 parmak f klavye vardı. ben 10 parmak q yu programdan öğrenmiştim. f klavye hiç bilmiyordum. çocuklar çok mızmızlandı hocam biz f klavye kullanmak istemiyoruz diye. bende önce çocukların algısını değiştirmeliyim dedim. f klavye ile ilgili araştırma yaptım. sunum hazırladım. f nin ne kadar mükemmel olduğunu öğrendim ve f klavye ye geçme kararı aldım. iyiki de yapmışım. tezimi çok rahat yazdım. hatta başkasına bile tez yazdım. teşekkürler f klavye :)
 
f klavye ile 3 dakikada ortalama 160 kelime yazıyorum lisede daktilografi dersi almıştık...
 
Bakmadan yazabiliyorum ama cok ta bir kıymeti yok. Sonuçta katip değiliz. Bugüne kadar tek faydası Q klavye yazan biri olarak F klavyede zorlanmadan hızlı yazmamami sağladı(denetim masasından Qye cevirip) baskada öğrenciler vayy hocam bakmadan yazıyorsunuz iltifatlati haricinde bişey görmedim .
 
20 yıldır Q 10 parmak kullanıyorum o yüzden bakarak yazamıyorum. zararını görmedim:) ama zamandan kazandırdığı bir gerçek.
 
Geri
Üst