Bakanlık Şablonları Ve Maymun Olan Biz Kodlamacılar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan togius
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

togius

Süper Üye
Süper Üye
Bakanlık bugün itibariyle csslerini yeniledi. ie ortamında sol menüleriniz biraz uzak açılmakta. cssleri tabi bakanlık üzerinden kullanıyorsanız bu sorunu yaşıyorsunuz. Örnek ankara, balıkesir, izmir, bursa vs.

onlar oynasın ceremesini biz çekelim.

işimiz gücümüz yok zaten başka biz sayfalarla uğraşır dururuz hocam,
işimizin adı ne,
yeterki onların dediği olsun

makrorganizma' Alıntı:
hocam ben bir uygulama geliştiriyorum arkadaşlar yorumlarsa işi kolaylaştıracağım
her-telden-f29/html-ve-php-kullanmadan-meb-sablonu-t83409.html

kolay gelsin hocam öncelikle. Olay kod yazım zorluğu veya başkası değil. oluşturdukları şablonlarda css ve javasript yollarını direk kendi serverlarına verdiler. Ben dahil hemen hemen herkes bu cssleri localine indirip direk bir klasöre yol vermedi(aslında ilk olarak indirdim sonrada sildim niye önemsiyorsam bunların yaptığı işi). Şimdi gün içinde css lerin ayarının bozulduğunu göreceksiniz(ie için söylüyorum). Bu konuda tarafımıza dönütler geliyor ve dert anlatmak zorunda kalıyoruz.

Bir işi yapmanın yöntemi basittir. İşi yapar - bitirsin, hatalarını test eder ve sunarsın.

Bu şablon işinde
1. yarım yamalak bir şablon tasarlandı ve cms olmayacak denildi. (konferans.meb.gov.tr deki seminere katılanlar bilirler.)
2. bu kullanılacak denildi
3. 1 hafta geçmeden sistemin cmssi hazırlanacak ona göre tedbir alın denildi.
4. bakıyoruz sistemlerini hala güncelliyorlar. Yaşattıkları tüm sıkıntılar yüzünden il / ilçe site yöneticileri tabanla iletişime geçmek zorunda kalıyor.

Adam gibi bir cms sistemi tasarlayıp kontrolleri yapıldıktan sonra hadi buyrun verilerinizi girin denilemez miydi?

Hocam sorunu şu şekilde çözmeyi düşünüyorum
Ana sayfa şablonum var sayfalar oradan üretiliyor. bu ana şablonu değiştirerek direk internetten paylaşacapim yani kişiler şablonu indirip kayıtlı sitelerini ona göre paketleyebilecekler

hocam haklısın ama bunun tedbiri alınabilirdi, yeni meb şablonunu kodlayanlara bakıyorum da hiç biri bunun tedbirini almamış
şahsen ben ticari amaçlı yapsaydım tedbirini de alırdım...

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
hocam haklısın ama bunun tedbiri alınabilirdi, yeni meb şablonunu kodlayanlara bakıyorum da hiç biri bunun tedbirini almamış

hocam bakanlık şablonu zaten ticari amaçlı yapmak saçma. Adamlar üstüne basa basa almayın diye yazı gönderdiler. Css tedbirini dediğiniz gibi dosyaları css adında bir klasörüne alıp kaydedilip çözülebilir lakin dediğim dava o değil. askeri cuntayı eleştirenler onlardan hiç farklı davranmıyorlar.

Hocam bu işin iyi tarafı da var ben merkeziyetçiliğin çeşitliliği yok ettiğini düşünüyorum. Bakın biz şu an css konuşuyoruz. eğer herşeyi bir merkez yapsaydı bu işleri belki pek çok öğretmen duymayacaktı bile

Rüzgara Karşı'' Alıntı:

hocam ticari falan alakası yok, sistemi incelediniz mi bilmiyorum ama tam bir felaket..Nasıl bir mimari kullanılmış(kullanıl mış mı onun orasıda belli değil) ..Ben asp.net'e aktarıncaya kadar 10 tane cms yazardım...bir xml dosyasını çekmek için php fonksiyonu falan...

:) Çok komik bir kodlama o kadar profesyonel bir ekipten ki bakanlığın en yetkin birimindeler böyle dağınık bir şablon nasıl çıktı ilginç.

Hocam bir topluluk oluşsa joomla benzeri ama farklı plotformlara da uyabilen ve sırf meb için uygulama geliştiren güzel olur. bu topluluk hatta bir okula dönüşür

ortmenim' Alıntı:
Rüzgara Karşı'' Alıntı:

hocam ticari falan alakası yok, sistemi incelediniz mi bilmiyorum ama tam bir felaket..Nasıl bir mimari kullanılmış(kullanıl mış mı onun orasıda belli değil) ..Ben asp.net'e aktarıncaya kadar 10 tane cms yazardım...bir xml dosyasını çekmek için php fonksiyonu falan...
aslında benim vurgulamak istediğim ticaret değil, gönüllü olarak uğraşacak vaktim yok. o yüzden ticari amaçlı yapsaydım diye konuştum. hoş ona bile vaktim yok çoğu zaman...
meb şablonunu kodlasaydım bir güncelleme sistemi yapardım, alt sitelerdeki kodlar aynı zaten. bir değişiklik olursa sadece ana siteyi değiştirmek yeterdi. alt siteler otomatikman yenilenirdi. dosyaları düzenlemek, eklemek hatta mysql'i düzenlemek mümkün...

makrorganizma hocam bunun pek çok örneği şuanda var. İç işleri bakanlığı (isay) ve Kültür Bakanlığı Cms tarzı yapıyı asp.net üzerinde yapıyor. Asp.net de CLR olması sebebiyle de diler j#çı olasun dileyen delphici dileyen vb ci dileyen c# çı ortak bir platformda çalışabiliyor. Ayrıca asp.net linux üzerinde çalışması sebebiylede platform bağımsızlığı sunuyor. Kaldı ki oracle gibi bir büyük bir veritabanıyla bu cms sistemler tek elden rahatlıkla denetlenebilir.

Anladım
Benim demek istediğim: Madem MEB yapmıyor mebi takip eden ve ona hızlı bir şekilde uyum sağlayacak bağımsız bir grup. Olabilir mi veya var mı bilmiyorum
elbette bu durum 3. şahıslara ticari imkan da sunabilir. buna engel olmak imkansız hatta gereksiz.
CMS ler ücretsiz ama dileyen daha gelişmiş özellikler için com veya addins alabiliyor.

BBNET
Geri