Bakan Dinçer' i anlamak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hhtc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
anlanacak bir tarafı yok ne emrediliyorsa o gerçekleştiriliyor
cem karacanın ; aşağıdaki şarkısı durumu anlatıyor belkide ihtiyar bir amca rüyalandığımızda söylemişti. :puhaha:
Başım köpük köpük bulut
İçim dışım deniz
Ben bir ceviz ağacıyım gülhane parkı'nda
Budak budak, serhan serhan
İhtiyar bir ceviz
Ne sen bunun farkındasın, ne polis farkında
Ben bir ceviz ağacıyım gülhane parkında
Ne sen bunun farkındasın ne de polis farkında

Yapraklarım suda balık gibi kıvıl kıvıl
Yapraklarım ipek mendil gibi tiril tiril
Kopar ver, gözlerimin gülüm yaşını sil

Yapraklarım ellerimdir tam yüzbin elim var
Yüzbin elle sarılırım sana, istanbul'a
Yapraklarım gözlerimdir şaşarak bakarım
Yüzbin gözle seyrederim seni istanbul
Yüzbin yürek gibi çarpar, çarpar yapraklarım

yazıda tutarsızlıklar o kadar çok ki. bakanlıkta teşkilat değiştirdik diyor ama orya gelnlerin eğitimle alaksı yok bu nası iş. van depreminde kendisi yurt dışında gezerken öğretmnlerin çoğu göçük altındaydı. 4+4+4 ise meb in başası değil meb e yapılan bir dayatmadır. 4+4+4 den bakanın bile haberi yoktur. yazarımız diyor ki şimdi sıkı durun ee öğretmnler kazada ölmüş ve bakan o öğretmnlerin ailesini aramış. marifete bak.
hüseyin çeliğide aynı çbukçusuda aynı dinçeride aynı bu hükümetin eğitim vizyonu adam gelse ne olur gelmese ne olur. 10 yılda eğitmle ilgili adam gibi bir başarı söyleyin bizde alkışlayalım. ama ben onlarca kötüye giden durum sayarım.

her_dem' Alıntı:
neden kendimizi zorluyoruz anlamak için. tv'den izlerken bile sağlık bakanıyla iç işleri bakanını anlayabiliyorum.

sağlık bakanı: doktora kalkan eli kendime kalmış sayarım
iç işleri bakanı: polisler görevlerini yapmıştır.
meb bakanı: veliyi üzeni üzerim.

anlamak için neden kendimi zorlayayım. anlaşılmak çokta zor değil bence.

Gerisi hikaye olayın özetini arkadaş yapmış

hhtc' Alıntı:
Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum arkadaşlar ama İstanbul büyükşehir Belediye takımının taraftar grubu bozbaykuşların 4 büyük lere açtığı bir pankart vardı " Hakem Haklı Beyler " diye bence "Bakan Haklı Beyler"

Hocam geçen pazartesi bakan bey konferansta 2 saat konuştu ve her kelimesini dinledim. Kendisinin çoğu memur sitesinde yapılan eleştirileri okuduğunu yada danışmanları tarafından bilgilendirildiğine şahit oldum. Tüm eleştirileri dile getirdi fakat eleştiriler karşılığında açıklama yapmak yerine bizleri ya suçladı yada tehdit etti. Ben bir öğretmen olarak daha önce beni eğiten öğretmenlerimden bir şey öğrendim "eğer ben bir konuda suçlanıyorsam yada eleştiriliyorsam bunlara karşı cevap vermem gerektiğini kendimi anlatmam gerekliliğini öğrendim. Fakat kendimi anlatmak yerine karşımdakini suçlamak veya tehdit etmek olması gereken bir davranış değildir. ve bakan bey 2 saatlik konuşmasında defalarca biz öğretmenleri tehdit etti veya suçladı " .Şovmen değilim ben dedi. Kendi personeline sahip çıkmak ve bunu herkesin anlamasını sağlamak için gerekirse basını kullanmak şovmenlik midir acaba ? Ama aksine http://www.meb.gov.tr sanki bakan beyin fan sayfası gibi işlem yapmaktayken. İnsan konuşurken tutarlı olmalıdır, dürüst olmalıdır, iyi düşünüp söylemelidir hele ki bakansa ve sorumluğu olduğu bir topluluk varsa iki kere düşünmelidir.
Bizler bakanı eleştiren arkadaşlar her yaptığı icraat yanlıştır demiyoruz doğru olanı alkışlayacak kadar haysiyetli insanlarız emin olun ama yanlış yaptığında da öğretmenlere hakaret ettiğinde de yada öğretmenleri korumak için kılını kıpırdatmadığında da yüzüne haksız olduğunu söyleyecek kadar cesaretliyiz .

Kusura bakmayın ama ben bardağın boş tarafını görenlerdenim. Sizin kadar pozitif olamıyorum

ağzıyla kuşu tuttup getirse istemem arkadaş, bakanım diye sevmek zorundamıyım ya da doğru icraatlerini cımbızla mı arıyacam. yok beğenmeyen öğretmen istifa etsin, yok öğretmenler fazla maaş alıyor, yok öğretmenler yatıyor, yok öğretmenin a..na etsede veli ve öğrenci haklıdır falan falan derken isterse ağzıyla kuş tutsun benim hevesimi kaçırmış bir kere.

Ayrıca öğretmene karşı bu kadar acımasız ve gaddar olan bir kişiyi hala savunacak taraf bulmaya çalışanları ( heleki eğer öğretmense) ya mazoşist psikolojide ya tamamen polyannacı ya da körükörüne hükümet ve ideoloji yanlısı insanlar olarak görüyorum. böyle bir bakanı bile savunabilenler olduğu sürece, daha ne yaparsa yapsın hakkaten bize müstahak olur, maaşı 1000 tl yapsın, hafta sonunu da seminere alsın ne bileyim her hafta öğrencileri evine bir öğretmen eşlik ederek bıraksın başına bişey gelmesin v.s. bunların da iyi tarafları bulunacaktır hal böyleyken.

Ayrıca eğitimle alakası olmamış bir bakan gelir gelmez yangından mal kaçırır gibi 7-8 ayda 4+4+4 sisteminin gelmesinin (icraatlar ortadayken) ideolojik olmadığına da kimse inandıramaz beni.

bunun yanında devletin bir bakanı olarak tabiki doğru icraat için uğraşacaktır, bizim görevlerimiz olduğu gibi bu da onun görevidir.

ridade' Alıntı:
hhtc' Alıntı:
Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum arkadaşlar ama İstanbul büyükşehir Belediye takımının taraftar grubu bozbaykuşların 4 büyük lere açtığı bir pankart vardı " Hakem Haklı Beyler " diye bence "Bakan Haklı Beyler"

Hocam geçen pazartesi bakan bey konferansta 2 saat konuştu ve her kelimesini dinledim. Kendisinin çoğu memur sitesinde yapılan eleştirileri okuduğunu yada danışmanları tarafından bilgilendirildiğine şahit oldum. Tüm eleştirileri dile getirdi fakat eleştiriler karşılığında açıklama yapmak yerine bizleri ya suçladı yada tehdit etti. Ben bir öğretmen olarak daha önce beni eğiten öğretmenlerimden bir şey öğrendim "eğer ben bir konuda suçlanıyorsam yada eleştiriliyorsam bunlara karşı cevap vermem gerektiğini kendimi anlatmam gerekliliğini öğrendim. Fakat kendimi anlatmak yerine karşımdakini suçlamak veya tehdit etmek olması gereken bir davranış değildir. ve bakan bey 2 saatlik konuşmasında defalarca biz öğretmenleri tehdit etti veya suçladı " .Şovmen değilim ben dedi. Kendi personeline sahip çıkmak ve bunu herkesin anlamasını sağlamak için gerekirse basını kullanmak şovmenlik midir acaba ? Ama aksine http://www.meb.gov.tr sanki bakan beyin fan sayfası gibi işlem yapmaktayken. İnsan konuşurken tutarlı olmalıdır, dürüst olmalıdır, iyi düşünüp söylemelidir hele ki bakansa ve sorumluğu olduğu bir topluluk varsa iki kere düşünmelidir.
Bizler bakanı eleştiren arkadaşlar her yaptığı icraat yanlıştır demiyoruz doğru olanı alkışlayacak kadar haysiyetli insanlarız emin olun ama yanlış yaptığında da öğretmenlere hakaret ettiğinde de yada öğretmenleri korumak için kılını kıpırdatmadığında da yüzüne haksız olduğunu söyleyecek kadar cesaretliyiz .

Kusura bakmayın ama ben bardağın boş tarafını görenlerdenim. Sizin kadar pozitif olamıyorum
Bakan beyin fan sayfası"Mükemmel çözümleme". Hiç mi yer yok öğretmene bu sitede, iki satır açıklama, bırakın ya sinirleniyorum yine sabah sabah.

Bu yazıyı okuyunca bir sevesim geldi bakanı sormayın, hadi la herşey ortadayken bunu bile savunmak için acizse çırpınılması ve öğretmenlikle ne kadar alakalı olduğu bile belli olmayan birisinin yazısına itibar edilmesi saçmalık.

Çok basit bir soru çeşitli Milli Eğitim Müdürlerini okuldan öğretmen ve müdür yardımcısıyken nasıl atadı bakan bey onu açıklasın bu aciz yazıyı yazan yazar(mantıklı 3 neden) ben bakanı anlayayımda savunuayımda yoksa defolsun gitsin kmse bu yazarımız meşgul etmesin zümreyi yalakalıkla.

Ayrıca yalakalık yükselmek için etkili bir yoldur ama ağzınıza kötü bir tad gelirse bilin ki haddinden fazla eğilmiş ve yanlış yeri yalamaya başlamışsınızdır. :)

ist_koord' Alıntı:
Çok basit bir soru Konya ve Manisa Milli Eğitim Müdürlerini okuldan öğretmen ve müdür yardımcısıyken nasıl atadı bakan bey onu açıklasın bu aciz yazıyı yazan yazar(mantıklı 3 neden) ben bakanı anlayayımda savunuayımda yoksa defolsun gitsin kmse bu yazarımız meşgul etmesin zümreyi yalakalıkla.

Ayrıca yalakalık yükselmek için etkili bir yoldur ama ağzınıza kötü bir tad gelirse bilin ki haddinden fazla eğilmiş ve yanlış yeri yalamaya başlamışsınızdır. :)

sonra da mfk ağır konuşuyo diyolar. naaptın sen aga :D

Hala neyi anlamaya çalışıyorsunuz ki? Adamın biri geçti masasının başına, alladı pulladı Ömer DİNÇER'i melek yaptı diye gerçekler değişmiyor maalesef. Bunlarla anca kendinizi kandırırsınız. Karekter yoksunu bir insan işte, ötesi berisi yok. Bu ülkede eğitime de bir gram katkısı yok, tonlarca zararı var üstelik :shock:

ist_koord' Alıntı:
Çok basit bir soru Konya ve Manisa Milli Eğitim Müdürlerini okuldan öğretmen ve müdür yardımcısıyken nasıl atadı bakan bey onu açıklasın bu aciz yazıyı yazan yazar(mantıklı 3 neden) ben bakanı anlayayımda savunuayımda yoksa defolsun gitsin kmse bu yazarımız meşgul etmesin zümreyi yalakalıkla.

Ayrıca yalakalık yükselmek için etkili bir yoldur ama ağzınıza kötü bir tad gelirse bilin ki haddinden fazla eğilmiş ve yanlış yeri yalamaya başlamışsınızdır.
:++: :puhaha: :mrgreen: :+1:

türkiye cumhuriyet tarihinin en kötü milli eğitim bakanı. buna rağmen yazar süslemeye çalışmış becerememiş ama olsun yalakalıkta sınır yok. ben 15 yıllık bir öğretmen olarak ilk defa bu sene kendimi aciz hissettim.

Bakan Dinçer'i anlamak mı !!!!
Hocam bilgisayar dersleri hala seçmeli ve norm fazlası olup yarınını göremeyen öğretmenler var. Benim yarama merhem olacağına tuz basan bir Bakan kusura bakmada ilk önce beni anlasın. Kasenin çorbadan sıcak olduğu ülkemizde senin gibi düşünleride anlamıyor değilim '!!

mfk' Alıntı:
sonra da mfk ağır konuşuyo diyolar. naaptın sen aga :D

Hocam benim kimseden sakınacak sözüm yok elbette seninde olmasın :)

Ha burada beni sevmeyende bir dünya adam var çalışıtğım dairede de bakanlıktada çünkü ben doğru gördüğümü doğru bildiğimi söylemekten kendimi alamıyorum.

Son söylediğimin versiyonunda da bakanlıkta " sürekli milletin önünde eğilip birde yalakalığa başlarsan doğru yeri yaladığına dikat etmelisin" demiştim birgünde bütün binaya yayılmıştı ilahi yahu

BBNET
Geri